Cum eviți gripa și răceala cu Apa Calipso și băuturi delicioase

Cum eviți gripa și răceala cu Apa Calipso și băuturi delicioase

Toamna și iarna sunt două dintre cele mai problematice anotimpuri. Sunt anotimpurile când se răcește cel mai des și când imunitatea scade foarte tare. Ea scade mai ales dacă nu te îngrijești de ea și nu o menții pe linia de plutire.

Iarna temperaturile scăzute, alimentația deficitară în alimente vegetale și efortul depus de organism pentru a face față frigului ne expun unui risc ridicat de a ne îmbolnăvi. Un sistem imunitar puternic este esențial pentru a preveni afecțiunile asociate cu această perioadă a anului- gripa sau viroza respiratorie. Starea noastră de sănătate este strâns legată de pH-ul din organism. Un pH acid împiedică absorbția corectă a vitaminelor și mineralelor și afectează capacitatea organismului de a se vindecași de a se detoxifia.

Pentru a-ți întări imunitatea și pentru a trece peste viroze și răceli este important să bei multă apă, să mănânci multe citrice și să consumi miere sau alimente bogate în vitamine.

Consumă cât mai multe citrice, pentru că sunt o sursă importantă de vitamina C. Poţi beneficia de calităţile lor dacă le mănânci în stare crudă sau sub formă de suc. Sucurile sunt de preferat să le prepari cu apă alcalină.

 

De ce să alegi apa alcalină Calipso ?

De ce e bine să consumi apa alcalină? Simplu, pentru că virușii și bacteriile nu se pot dezvolta în apa alcalină. Apa alcalină are un pH mai mare de 7 (sub 7, pH-ul e acid, peste 7, bazic/alcalin) și conține minerale precum calciul, siliciul sau magneziul. Apa alcalină are capacitatea de a alcaliniza, și sprijini  funcționarea corectă a organismului.

De ce să alegi apa alcalină Calipso ?

Apa Calipso provine dintr-un izvor natural, din Codrii Vlăsiei.  Conține un complex optim de minerale, ceea ce o încadrează în zona apelor oligominerale. Nivelul de nitriți prezenți în apa de izvor naturală îmbuteliată de Calipso se situează sub capacitatea de detecție a aparatelor de laborator. Reziduul fix este de 372 mg la litru, iar valoarea pH-ului este de 8,2, similar cu pH-ul lichidelor din corpul uman.

 

Consumă zilnic cel puțin 2 l de apă

Consumul de minimum 2 litri de apă pe zi devine dificil de respectat în sezonul rece. Astfel  organismul nu beneficiază cu ușurință nici de aportul zilnic de vitamine și minerale. De asemenea  în această perioadă, oamenii consumă și mai puține fructe și legume proaspete.

Am auzit multe persoane că ele nu pot bea apa simplă sau că pur apa nu intră. De aceea vin în ajutorul lor și chiar și al tău cu câteva idei de limonade sau sucuri de fructe.

 

Cum eviți gripa și răceala cu Apa Calipso și băuturi delicioase

 

Portocală, lămâie, salvie și cimbru

Această combinație este un shot de imunitate. Proprietățile bine cunoscute ale portocalelor și lămâilor se îmbină cu efectul antiseptic și analgezic al cimbrului. Salvia conține vitamina B1, C, săruri de potasiu și are acțiune antiseptică și bacteriostatică. Salvia ajută, în plus, în tratamentul faringitelor și amigdalitelor.

INGREDIENTE

  • 10 căni de apă Calipso
  • 3 portocale
  • 2 lămâi
  • 2 crenguțe de salvie proaspătă
  • 2 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 2lingurițe de miere

 

Cum eviți gripa și răceala cu Apa Calipso și băuturi delicioase

 

Portocalele sunt bogate în vitamina C, care crește rezistența organismului în fața infecțiilor și elimină radicalii liberi pro inflamatori din sânge. Conțin, în plus, vitamine din complexul B și au un puternic efect antioxidant, fiind o sursă bună de vitamina A și alte flavonoide.

Portocalele sunt, de asemenea, o sursă bogată de minerale, cum ar fi calciu și potasiu. Lime-ul conține vitamina C din abundență, aceasta reprezentând aproximativ 48% din fruct. Ca ș ilămâia, conține vitamina B6, potasiu, acid folic. Printre mineralele din compoziție, prezente în cantități mai mici, se numără calciul, fierul, fosforul și cuprul. Grapefruit-ul este bogat înantioxidanți ca vitamina A și flavonoide, vitamina C și potasiu. Grapefruit-ul roșu este bogat în licopen, un flavonoid antioxidant ce protejează pielea și are efect anticancerigen. Cimbrul are efect antiseptic, expectorant și analgezic. Acesta ajută și la calmarea tusei, guturaiului și  astmului.

 

  • 10 căni de apă Calipso
  • 3 portocale
  • 2 lămâi
  • 1 lime
  • 1 grapefruit roșu
  • 2 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 2 lingurițe de miere

 

 

De asemenea poți încerca și nuca de cocos dar și ananasul. Și ele sunt benefice organismului și chiar recomandate, nu doar în această perioadă.

 

Ananasul conține fibre, fito-nutrienți, pectine,potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitaminele C, B5, B6, B1, antioxidanți și polifenoli (betacaroten). Ananasul are proprietăți antiinflamatorii, purgative, detoxifiante, antidepresive și are efect revigorant. Acesta întărește sistemul imunitar și îți face plinul de energie. Nuca de cocos este bogată în potasiu, calciu, magneziu, fosfor si sodiu. Este  plină de nutrienți precum vitaminele C, E, B1, B3, B5 și B6. Nuca de cocos conține și acid lauric, un puternic antiviral si antibacterian. Poți de asemenea să încerci și o băutură sănătoasă și foarte gustoasă,nu îți trebuie decât 3 ingrediente .

  • 1 litru de apă Calipso
  • 1/3 cană cuburi ananas proaspăt tăiat
  • 1/4 cană bucăți nucă de cocos proaspătă (fără coajă)

Bea apă cu pH-ul corpului tău!

Elementul central al fiecărei rețete, apa alcalină și oligominerală Calipso, are proprietăți nutritive ce accentuează gustul și aromele fiecărui ingredient cu care intră în contact. Astfel sprijinind procesul de alcalinizare a pH-ului și de asimilare a mineralelor. Fructele și ierburile aromatice conțin un complex optim de vitamine și minerale care întăresc sistemul imunitar și ajută organismul să lupte cu afecțiunile asociate sezonului rece.

Mierea, care poate fi folosită ca îndulcitor pentru orice băutură,este o sursă naturală de minerale cum ar fi calciu, fier și potasiu,dar și vitamine din complexul B. Mierea are efect antibacterian, ajută la asimilarea calciului în organism, la tratarea răcelilor, tusei, durerilor în gât, secrețiilor nazale și stimulează sistemul imunitar.

 

Acum că ai aflat rolul important pe care îl joacă pH-ul corpului tău în menținerea sănătății în sezonul rece și câteva rețete de băuturi delicioase și sănătoase, e momentul să le încerci și apoi să-ți dai frâu liber imaginației și să creezi propriile rețete cu Apa Calipso și alimente alcaline!

Tu câtă apă bei ?

 

Deyutza

11 Comments

  1. Am să beau şi eu să văd cum e; totuşi după ingrediente simt că e de calitate.Recunosc că nu beau chiar doza necesară zilnică de apă dar evit alimentele uscate şi mâncărurile uscate.Aşa m-am obişnuit dar am de gând să fac o schimbare.Un articol util pentru toţi care urăsc să se îndoape cu Paracetamol şi alte pastile.

  2. Beau undeva la 1-2L pe zi.. depinde de cât de mutl sunt plecată sau nu de acasă. Știam de această apă, dar încă nu am încercat-o. O s-o fac cu prima ocazie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.