Ce înseamnă să fii tu însuți?

 

“Fii tu însuți” – aceasta este, probabil, cea mai utilizată frază în rândul sfaturilor și al sincerităților.

 

“Nu este nimic mai complicat și, totodată, nimic mai simplu, decât să fii tu însuți. Și nu e imposibil! Ceea ce trebuie să faci, e să te accepți și să te înțelegi în primul rând pe tine.”, ne spun cei de la lifeinfo.ro

Oscar Wilde a spus: “Fii tu! Celelalte roluri au fost ocupate.”. Poate, pare amuzant, însă este o afirmație a adevărului.

 

Fă-ți timp pentru tine.

Fă-ți timp pentru a explora ceea ce prețuiești cel mai mult în viață și pentru a reflecta asupra a ceea ce constituie esența ta. Gândește-te la viața ta și la alegerile pe care le faci. Încearcă să înțelegi ce-ți dorești și ceea ce nu dorești, și acționează corespunzător.

Definește-ți valorile.

În procesul de căutare a valorilor, să nu te miri că unele dintre ele se pot contrazice reciproc. Este un rezultat natural al percepției valorilor ca elemente din surse diferite, inclusiv din cultură, religie, educație, inspirație și așa mai departe. De fapt, este important să lucrezi prin aceste contradicții pentru a determina care sunt valorile care te reprezintă.

Totodată, nu abandona acele valori și principii care nu te avantajează. Le poți lua în considerare, la o adică, pentru propriul tău eu dinamic. Pentru că nu te poți izola de tot ce nu-ți convine ca să te protejezi. Acceptă diferite valori în viața ta pentru că viața, în modul ei firesc, suferă schimbări.

Închide ușa trecutului.

De multe ori, trecutul nu îți permite să te dezvolți. Una dintre abordările cele mai nesănătoase este să te lași dominat de trecut și să fii altcineva în loc să fii tu însuți. Permite-ți să evoluezi, acordă-ți spațiu, privește în viitor și devino mai bun decât în trecut.
Iartă-ți greșelile din trecut de care nu ești mândru. Acceptă că ai greșit și înțelege că asta s-a întâmplat în trecut, iar acum ai nevoie să mergi înainte, să avansezi și să-ți trăiești viața cu sens.

Găsește-ți punctul forte.

De-a lungul timpului, abilitățile tale se pot schimba în același mod ca imaginea de sine, iar acestea îți pot compensa anumite neajunsuri și îți vor da un motiv să te diferențiezi de ceilalți, să fii tu însuți. Găsește-ți punctul forte.

Respectă-i pe ceilalți ca pe tine însuți.

A fi tu însuți înseamnă a-ți exprima punctul de vedere, părerile, să ai propriile preferințe și poziții, dar asta nu înseamnă că trebuie să le impui și celorlalți aceste lucruri. Fiecare persoană are propriile nevoi, vise și dorințe, care, la o adică, sunt demne de respect, iar fiecare dintre noi trebuie să fie capabil să recunoască valoarea preferințelor celorlalți.

Prin urmare, în calea ta de a deveni “tu însuți”, evită brutalitatea, neglijența și egoismul.

 

 

Deyutza

3 Comments

  1. Mereu spun ca voi pune in aplicare tot ce ai scris in articol dar mereu uit😢din pacate😔

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.