Cum alegi cuvertura de pat perfectă pentru cadou de Crăciun?

Dacă vrei să-i faci cu adevărat o bucurie unei persoane dragi (prieten, rudă…) oferindu-i un cadou, o cuvertură de pat frumoasă ar fi alegerea perfectă din simplu motiv că ar fi foarte utilă atât persoanei, cât și întregii familii ai acesteia.

Nu este un lucru tocmai ușor, însă, să găsești o cuvertură bună, ori în magazine apar tot mai multe produse de calitate joasă, chiar dacă prețurile sunt mari.

Cei de la lenjeriisicuverturi.ro au decis să-ți prezinte câteva recomandări în privința alegerii unei cuverturi de pat.

Cum alegi cuvertura de pat perfectă pentru cadou de Crăciun?

Mai întâi de toate gândește-te care ar fi factorul cel mai important în această alegere. Să-i fie pe plac cadoul persoanei respective, să-i fie de folos pe mult timp?  În ambele cazuri va trebui să acorzi atenție următoarelor lucruri:

1. Materialul este cel mai important factor. Încearcă să găsești o cuvertură confecționată din material ecologic curat. Gândește-te că poate persoana căreia îi faci cadoul este alergică iar în acest caz va trebui să achiziționezi o cuvertură din bumbac.

Cuvertura din bumbac este simplă la întreținere, se spală foarte bine în mașina de spălat. Nu formează bobine în interior și nu-și pierde culoarea.

Totuși, dacă vrei să-i faci persoanei un cadou cu ocazia sărbătorilor de iarnă, optează pentru o cuvertură mai călduroasă gen Cocolino sau cuvertură cu umplutură din lână.

Cea mai optimă variantă rămân a fi cuverturile confecționate din mix de materiale. În fibrele naturale se adaugă puțin material sintetic, lucru care ajută la obținerea unui produs de calitate la preț convenabil.

2. Dimensiunea. Cu siguranță, va trebui să știi mărimea aproximativă a patului persoanei căreia îi faci cadoul (are pat single sau king size?..). Nu e greu să faci alegerea dacă ai fost cel puțin o dată acasă la persoana respectivă și i-ai văzut și patul. În cazul în care, totuși, ai dubii în privința mărimii patului, optează pentru o cuvertură mare. În principiu, mărimile sunt standard, iar consultantul online te poate ghida în alegerea cuverturii potrivite.

3. Calitatea manoperei. O cuvertură de calitate trebuie să fie bine cusută pe margini, să nu aibă scame sau ațe suplimentare.

4. Design-ul. În acest caz, depinde de persoana căreia îi fac cadoul, de stilul ei și al casei. Dacă persoana este un bărbat, cuvertura ar trebui să aibă o culoare mai întunecată (de exemplu un maro sau un verde) fără prea multe imprimeuri. Dacă alegi cuvertura pentru un copil, achiziționează una din seria celor cu imprimeuri de personaje, în culori vii și amuzante.

5. Prețul. Există multe magazine care atrag cumpărători prin prețuri mici, oferind o marfă de proastă calitate. Iar ce-i prea ieftin, e prea scump în ziua de azi. Să nu crezi că îți recomand să achiziționezi un lucru scump, însă poți să dai atenție la raportul preț-calitate. La o adică, poți opta pentru cuverturi de pat la un preț mediu, pe buzunarul tău.

Te-ai hotărât ce cuvertură să oferi ?

Odată ce ai făcut alegerea, împachetează cadoul într-o cutie pe măsură. Poți adăuga și o fundiță sau o felicitare, astfel cadoul tău va arăta minunat, iar persoana sărbătorită va fi încântată!

Cum ți se par astfel de cadouri utile și pentru casă? Preferi acest gen de cadouri sau un altul ?

Deyutza

8 Comments

  1. Mi se pare un cadou minunat de sărbătoare o cuvertura, este un dar de care întreaga familie se poate bucura, și este în dar pe o perioada mare de timp folositor. As alege o cuvertura cu imprimeu floral

  2. Eu as alege in principal una calduroasa mai ales ca ma stiu cat sunt eu de friguroasa, as presupune ca si celalalt este 🙂 Iar apoi, daca il cunosc destul de bine cred ca as alege o culoare care sa fie potrivita stilului din casa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.