Mierea cu lăptișor de matcă – aur la casa ta

Mierea mi mi-a lipsit niciodată din casă. Îi știu beneficiile și chiar ar fi păcat să nu profit de ele.

De-a lungul timpului am tot încercat miere cu diverse sortimente și gusturi.Nu știu dacă am o a aromă preferată dar știu că îmi plac cam toate. De fapt cred că știu care e preferata mea, pe care n-aș refuza-o niciodată. Este vorba despre mierea cu nuci, nu știu ce are dar pe mine m-a cucerit iremediabil.

Pentru că am mai multe articole pe blog în care vorbesc despre beneficiile mierii, astăzi vreau să vorbesc puțin și despre cele ale lăptișorului de matcă.

Am gustat de curând combinația de Miere cu lăptișor de matcă Apidava și mi-a plăcut tare mult. Așa că nu pot să țin doar pentru mine și vreau să împărtășesc cu tine treaba asta.

Ce este lăptișorul de matcă ?

Lăptișorul de matcă este unul dintre remediile naturale care și-au dovedit eficienţa de-a lungul timpului Numit de vechii greci sursa tinereţii veşnice, lăptişorul de matcă este, astăzi considerat un adevărat elixir al tinereţii, al sănătăţii şi al frumuseţii.  Eficienţa sa a fost dovedită în cazul mai multor afecţiuni,deci nimic de contestat.

Lăptişorul de matcă este o substanţă secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor.  Cu aceasta sunt hrănite larvele de albină în primele trei zile de viaţă ale acestora. Doar regina stupului se bucură de preţiosul lăptişor pe toată durata vieţii sale. Iar pentru că se hrăneşte în mod exclusiv cu această comoară a naturii, matca trăieşte până la 5 ani – fapt cu totul uimitor, din moment ce albinele muncitoare au, în medie, o durată de viaţă de doar … 45 zile! Uimitor nu?Nici eu nu știam treaba asta până de curând.

Lăptişorul de matcă pur crud are o consistenţă cremoasă, culoare alb-gălbui, uşor translucidă şi un gust acrişor, puţin astringent.

 

Beneficiile lăptișorului de matcă

Lăptişorul de matcă conţine o serie întreagă de vitamine, minerale, enzime, toată paleta de aminoacizi esenţiali, dintre care unii nu pot fi sintetizaţi de organismul nostru.

Lăptişorul de matcă este singura sursă naturală de acetilcolină, o substanţă esenţială în transmiterea influxului nervos. Aceasta  face ca lăptişorul de matcă să îmbunătăţească memoria, să crească puterea de concentrare şi randamentul intelectual. Este excelent în perioada de creştere a copiilor, în perioadele de examene, dar şi atunci când încep să apară primele semne de degradare neuronală.

Este considerat un stimulent natural al imunităţii organismului, dar ajută şi la scăderea nivelului de colesterol. Contribuind la reducerea tensiunii arteriale dar este folosit și în cazuri de epuizare fizică şi psihică, stress, afecţiuni endocrine şi ale ficatului. Lăptișorul de matcă îmbunătăţeşte memoria şi somnul, încetineşte procesul de îmbatrânire, ameliorează tulburările de menstruaţie sau de menopauză.

Lăptişorul de matcă pur este o componentă excelentă în tratamentele cosmetice atât pentru ten, cât şi pentru păr. Acesta se găsește atât în măștile din comerț,dar poți să îl folosești și tu acasă în măști homemade.Este foarte bun în masti de infrumusetare, pentru îndepartarea ridurilor și pentru revitalizarea tenului -cine nu are nevoie de așa ceva

Lăptișorul de matcă este un bun adjuvant în :

  • afecţiunile cardiovasculare
  • afecţiunile aparatului respirator
  • afecţiunile aparatului digestiv
  • bolile hepatobiliare
  • afecţiunile imunologice
  • afecţiunile ginecologice
  • afecţiunile dermatologice

Nu trebuie să crezi că iei o lingură din lăptișor de matcă și gata a făcut minuni. Fiind un produs natural acesta trebuie luat pe termen lung și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Mierea cu laptisor de matca poate fi administrat de asemenea și copiilor care nu au pofta de mâncare.

Este indicat în creșterea armonioasa, pentru dezvoltarea oaselor, dar si pentru stimularea memoriei.Așa dar este bun de consumat mai ales în perioadele mai stresante, dar și cu examene. Rezultatele sunt foarte bune si la adulții foarte stresați sau la bătrânii slăbiți.

Lăptişorul de matcă reduce colesterolul şi trigliceridele din sânge şi previne depunerea acestora pe pereţii vaselor. Îmbunătăţeşte funcţiile sistemului digestiv prin efectul de regenerator al mucoasei tractului digestiv. Scade nivelul acidităţii gastrice şi are rol de adjuvant în tratamentul gastritelor, ulcerului gastric şi duodenal.

 

Și pentru că suntem în sezonul virozelor nu trebuie uitat de menționat că lăptișorul de matcă are rol esenţial în protejarea organismului împotriva bacteriilor şi în dezvoltarea sistemului imunitar.

Este perfect în tratamentul amigdalitelor, otitelor, traheitelor și virozelor. Asociat împreună cu propolis și miere fac minuni împreună. Au efect antibacterian şi antifungic puternic , întăresc imunitatea deficientă şi stimulează producţia de celule noi.

 

Nu știu cum ești tu însă eu nu mă pot despărții de miere. O mănânc goală cu lingura, o mănânc pe mâine, o pun în ceai, îmi fac măști.

Mierea e alimentul care nu trebuie să lipsească din casa nimănui. Mierea este aur la casa ta, mierea este un must have 🙂 .

Tu cât de des consumi miere ?

Deyutza

8 Comments

  1. Laptisorul de matca chiar ca e aur curat. Are atatea beneficii interne si externe incat nu ar trebui sa lipseasca nimanui din casa.

  2. nu am incercat laptisorul de matca sar in schimb mierea nu imi lipseste din casa ,o folosesc in sezonul rece indeosebi dar si pentru indulcit ceai ,la prajituri sau pur si simplu simpla ,cu lingurita amenstecata cu miez de nuca,delicioasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.