Școala a început și eu știu cel mai bine cum stă treaba cu imunitatea. Sunt asistentă medicală și zilnic la cabinet vine copii, răciți și cu imunitatea scăzută.
Ce este imunitatea și cum o întreținem?
Imunitatea este capacitatea organismului de a se proteja de virusuri, bacterii și toxine, astfel încât să rămână sănătos.
Sistemul imunitar protejează organismul de afecțiuni ce pot pune sănătatea în pericol. Atunci când funcționează așa cum trebuie, sistemul imunitar identifică și apoi atacă virusurile, bacteriile și paraziții. Astfel reușind să le diferențieze pe acestea de țesuturile sănătoase ale organismului.
Tipuri de imunitate
Imunitatea poate fi de 2 ori : înnăscută sau dobândită.
Imunitatea înnăscută este prima linie de apărare a organismului împotriva diverselor atacuri și constă în faptul că toate celulele implicate formează un front comun de atac împotriva substanțelor străine. Printre ele se numără barierele fizice, precum pielea, corneea și mucoasele de la nivelul tracturilor respirator, digestiv, urinar. De asemenea sunt și globulele albe care circula prin sânge și țesuturi în căutarea invadatorilor.
În cazul imunității dobândite, sistemul are capacitatea de a învăța și de a-și aminti cea mai eficientă modalitate de atac împotriva fiecărui antigen în parte. Ea nu se declanșează imediat, cum este cazul imunității înnăscute, ci apare la un anumit timp după primul contact cu antigenul.
Un aport alimentar echilibrat este foarte important pentru buna funcționare a sistemului de apărare al organismului. Însă, nici un aliment, nici o vitamină sau alt tip substanță, nu oferă garanția unei protecții totale. De aceea trebuie ajutat cu alimente care ajută la creșterea imunității.
Alimente care cresc imunitatea
- Peștele gras (somon, ton, sardine)
- Spanacul, ardeii, varza, brocolii
- Kiwi este fructul cel mai bogat în vitamina C, căpșunile, zmeura și fructele de pădure
- Usturoiul și ceapa conțin compuși sulfurați puternici care stimulează activitatea limfocitelor și cresc rezistenta la îmbolnavire
- Mierea, propolisul , polenul și lista poate continua.
De imunitatea mea și a copilului meu a avut grijă în această toamnă, Apidava. Vitamina C, Mierea și propolisul nu ne lipsește niciodată, mai ales la început de an școlar.
Ursulețul cu miere de salcâm , a fost preferatul copilului meu și de cum l-a văzut la și îndrăgit. A mai avut ursuleți cu miere, dar de ăsta parcă e cel mai atras. Are grijă se sticla aceia, de parcă ar fi de aur. El singur îți pune miere pe pâine, și el singur îți ia doza de energie înainte de a pleca la școală.
În fiecare dimineața, înainte de a pleca la școală, scoate sticla din frigider, ia un ”gât” de miere și apoi pleacă fericit.
Mierea este considerată unul dintre cele mai eficiente antibiotice din natură,având un puternic efect expectorant,emolient,antibacterien, imunostimulator ,remineralizant ,antioxidant. O cură de o lună în care iei zilnic 3 linguriţe de miere,îţi va întări sistemul imunitar şi te va ajuta să treci mai uşor peste răceli. Se pare că al meu copil se ține singur de această cură, și are doar 8 ani.
În plus după ce se întoarce de la școală își prepară singur o limonadă cu miere. Am un copil atent la imunitatea lui :)) Ce pot să zic.
Adevărul e că mulți dintre colegii lui au răcit, au lipsit de la școală,iar el este strong. Zilele trecute era chiar în tricou și pantaloni scurți,iar afară nu era tocmai cald.
Caramele cu polen de la Apidava
Caramelele de la Apidava sunt gustul copilăriei într-o rețeta personalizată cu miere, polen sau propolis.Îți aduci aminte de caramelele pe care le mânca-i în copilărie? Este desertul care ne amintește de fiecare dată de perioada în care eram alături de părinți și frați, dar și de cele mai frumoase momente, care nu pot fi uitate niciodată.
Are rost să mai zic că am făcut fifty- fifty cu al meu copil :)). Ba am încercat să negociez cu el să primesc mai mult :))
Sunt absolut delicioase aceste caramele, de foarte mut timp n-am mai mâncat așa ceva.
La exterior caramelele par obișnuite,crocante, însă la interior e cu totul altceva. Sunt foarte cremoase, și efectiv se topesc în gură. Față de caramelele clasice, cele din comerț, pot spune că acestea deși sunt pline de zahăr, acestea au o dulceață perfectă. Nu îmi plac produsele prea dulci însă acestea au o aromă naturală de produse apicole, respectiv polen și smântână dulce.
O pungă cu caramele are 250 gr, prea puțin aș putea spune. Pentru mine,am să rog să se facă un sac :)). M-am îndrăgostit de aceste caramele și trebuie să le caut și în magazine,neapărat. Le vreau atât eu cât și copilul meu. În plus pe lângă faptul că îmi sting pofta de dulce, mănânc și ceva mai sănătos care pe deasupra mă și ajută să îmi cresc imunitatea.
Imunitate într-un ursuleț cu miere
Și pentru că nu putea să mâncăm mierea pur și simplu, am păpat-o cu câteva wafe făcute în casă. Un adevărat deliciu.
Mierea asta e minunată și are o mulțime de beneficii, alături de polen și propolis. Ajută la imunitate, este sănătoasă și pe deasupra taie și pofta de dulce.
Iar pentru că Ursulețul Martinică ne-a adus doar beneficii de când e la noi în casă. Eu împreună cu băiețelul meu, i-am dedicat și o poezie. Sper să îi placă și să ne mai bucure și cu alte ocazii cu mierea lui bună și sănătoasă.
Ursulețul Martinică
Mi-a adus în dar o sticlă
O sticlă cu miere de salcâm
Să nu fiu bolnav nicicând;
Mi-a adus și caramele
Să mă bucur eu de ele,
Toate-s bune, sănătoase
Le mănânc, că sunt gustoase.
Martinică-ți mulțumesc
Eu te pup și te iubesc !
Foarte interesant este acest articol, iar informatiile sunt de mare ajutor!
Imunitatea copilului este importanta si trebuie sa o sporim. Multumesc pentru sfatul cu miere de salcam in sticluta ursulet, va indragita si de nepotelul meu, care nu prea le are cu dulciurile!
Bună dimineața! Trebuie sa spun că mi-ai facut pofta de bomboane!
Și eu prefer sa apelez la produse naturiste, este de preferat sa le alegem pentru ca au în compoziție ingrediente care nu fac decât bine, nu este nimic artificial. Mierea este foarte sănătoasa și este de preferat sa o introducem în alimentația copilului și a noastră.
Informatiile sigur imi vor fi de ajutor
Big like
Multumim
foarte util articolul
Mierea este nelipsita de la mine din casa.
Mierea nu imi lipseste din casa ,dar si produsele apicole care sunt de mare ajutor copiilor,
Mierea ne place si noua.
Foarte interesant este acest articol, iar informatiile sunt de mare ajutor!
Si eu consum foartee des miere,imi place mult si tine raceala la distanta! Caramelele le-am incercat si sunt foarte gustoase!
Super articolul, mulțumesc
Interesant , încercam și noi caramelele
Un articol util.Multumim!
si noi servim miere naturala la micul dejun, ba ii mai pun cateodata si in pachetelul de la scoala cate un sendvis cu unt si miere! stiu ca fetita il mananca cu placere! In rest, vitamina C comprimate, pentru ca nu e asa buna prietena cu fructele (din pacate), suplimente cu calciu si atentie la igiena mainilor, care sunt principalii vectori pentru multe boli infectioase!
Anul acesta fetita mea a inceput gradinita. Iti dai seama ce emotii avem? Ma gandesc neincetat la toate problemele care pot aparea…Inainte de a incepe, am inceput sa-i administrez un siropel pe baza de echinaceea, dar si sa o incurajez sa ia o lingurita de miere in fiecare dimineata. Mai avem spray cu propolis, dar si vreo alte 2 siropele care promit marea cu sarea. Acum, sa vedem… Deja a trecut printr-o mica raceala, sa vedem ce ne mai pregateste sezonul rece. Caramelele acelea sunt super bune, le-am avut, cred ca o sa mai cumpar. Dar pana una alta, multe lichide, ceaiuri, ciorbite si miscare. 🙂
foarte bun articolul si invatam multe din el
Bine documentat si argumentat articolul si foarte util acum la intrarea in sezonul rece
Folosesc sirop de catina cu macese pentru a creste imunitatea celor doi copii ai mei . Pana acum a dat rezultate . Nu prea le place mierea.
Caramelele sunt o idee genială, aș mânca și eu zilnic?? super articolul, foarte detaliat ☺☺
Nu il am pe ursuletul Martinica prin casa,dar la urmatoarea oprire la supermarket,o sa fie in cosul de cumpărături!Puiului meu chiar ii place mierea..?
Incerc sa i-o mentin pe linia de plutire cu miere bio cumparata din sursa sigura, catina sirop facut de mine, ulei de peste si multe fructe si legume. Facem si miscare in aer liber, inot si cam atat:-)
Si eu folosesc mierea de la Apidava- este cea mai gustoasa si are si un pret foarte bun! Nu stiam de ambalajul in forma de ursulet, pentru copii. Multumesc de recomandare!
Multe fructe si leguem, iar dimineata luam toti pe stomacul gol cate o lingurita de catina cu miere.