Recenzie- Losing my religion Anna Erelle

  • An aparitie: 2017
  • Autor: Anna Erelle
  • Categoria: Memorii Jurnal
  • Colectie: Hexagon
  • Editura: POLIROM
  • Nr. pagini: 232

Losing my religion de Anna Erelle este cea de-a doua carte a autoarei. Aceasta este oarecum continuarea primei cărți. Când zic continuarea mă refer de fapt la viața Annei după ce a încheiat orice legătură cu  teroristul Abu Bilel.

După presupusa sau nu , moarte a lui Abu Bilel, Ana scrie cartea În pielea unei Jihadiste . De aici începe o nouă etapă în viața sa. Cartea este un bestseller și de aici viața Annei i-a din nou o altă întorsătură.  Călătorește foarte mult și dă multe interviuri, din păcate această popularitate nu e una cu care ne-am obișnuit noi. E ca un fel de Carlas Dreams al nostru 🙂 ,din păcate Anna dă interviurile mascată, iar în emisiuni tv fie stă cu spatele fie stă într-un con de umbră. De asemenea are rugămintea ca nimeni să nu o pozeze.

Având puțină experiență , aceasta va fi consultata ca specialistă  în legătură cu atentatele sângeroase care zguduie Franța în ianuarie 2015. Cred că îți amintești și tu de sloganul  Je  suis Charlie și de evenimentul de atunci.

Din păcate Anna trebuie să-și schimbe în repetate rânduri locuința pentru a-și proteja viata.  Este izolată de o bună parte dintre colegii de la ziar și într-un moment important din viața sa este părăsită de iubit.

Într-un final când credea că poate fi fericită, când Dumnezeu a binecuvântat-o cu un copil, iubitul hotărăște să o părăsească. Astfel devine din ce în ce mai singură, al un moment dat nici la redacție nu mai merge. Este foarte departe de familia sa, și șterge orice urmă care să dea de bănuit vreo legătură între ea și familia sa.

Losing my religion Anna Erelle

Povestea Annei este o poveste dură, și uneori și ea își punea întrebarea. Dacă ar fi să o ia de la capăt, ar mai fi în stare să o facă. Losing My Religion este o mărturie tulburătoare despre prețul cerut de lupta împotriva terorismului islamist, dar și despre cel pe care trebuie să-l plătească cei ce sfidează limitele.

 

Sincer cartea nu este la fel de palpitantă, de interesantă ca și prima. Cel puțin nu din punctul meu de vedere. Însă am fost foarte curioasă să văd cum decurge viața Annei, după tot ce s-a întâmplat. Am citit fiecare filă cu mult interes și dacă ai citit prima carte îți recomand să o citești și pe cea de-a doua.

Cartea se găsește la Libris și sfatul meu e să nu o ratezi.

Deyutza

13 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.