Instrumente mortale Vol. 6: Oraşul focului ceresc

Cu părere de rău sau nu, vin să îți zic că am terminat seria Instrumente Mortale. Am citit toate cele 6 volume iar astăzi  vin cu recenzia volumului 6.

  • An aparitie: 20 ianuarie 2016
  • Autor: Cassandra Clare
  • Categoria: Cărți horror
  • Editura: LEDA
  • Nr. pagini: 624

 

La prima vedere m-a speriat grosimea cărţilor, însă lectura s-a dovedit captivantă, uşoară şi surprinzătoare şi astfel nu am simţit când le-am terminat. Am simţit doar dorinţa de a continua, citind carte după carte.

Instrumente mortale – Orașul focului ceresc

Și în Orașul focului ceresc se continuă povestea personajelor. Iar ca o noutate cartea a şasea este alcătuită din două părţi: „Scoţând foc” şi „Acea lume pe dos”.

Sebastian nu a ieșit tocmai un pierzător la finalul volumului cinci. Planul sau de a transforma nefilimii în Întunericiți a funcționat și acesta continuă să-i supună pe vânători cu ajutorul Pocalului. Meliorn, Raphael, Luke, Jocelyn şi Magnus au ajuns pe mâinile lui Sebastian. Eliberarea celor cinci prizonieri avea un preţ mult prea mare şi anume predarea lui Clary şi a lui Jace.

Jace se reface după luptă. Mai ales după legătura cu Sebastian, care îl face să fie mai atent cu propria persoană și propriul comportament.

Alec şi Magnus nu mai formează un cuplu, cauza rupturii relaţiei fiind chiar dorinţa lui Alec de a-l face muritor pe magician.

Simon a fost răpit, în timp ce Sediul Praetor Lupus a fost incendiat din temelii. O dată cu clădirea, zeci de vârcolaci de toate vârstele şi-au pierdut viaţa, în frunte cu Pretorul Scott şi Jordan Kyle.

La finalul acestei prime părți Simon, Clary, Jace, Alec şi Isabella află despre Edom și faptul că acesta  nu este echivalent cu Iadul, ci pare a fi un loc secret. Așadar aceștia pleacă în căutarea Edomului, sperând la marea întâlnire cu Sebastian

 

Partea a doua – „Acea lume pe dos”

Raphael a avut o tentativă de a se alia cu Sebastian, însă preţul alianţei era uciderea lui Magnus. Faptul că magicianul îi salvase cândva viaţa lui Raphael l-a oprit pe acesta în a-i îndeplini dorinţa lui Sebastian

Maia, actuala conducătoare a vârcolacilor, şi-a dat întâlnire cu Maureen conducătoarea vampirilor, în speranţa stabilirii unei alianţe. Totuși această întâlnire a avut şi un scop ascuns. Maia şi-a injectat în vene agheasmă după care  rugat-o pe Maureen să bea din sângele ei, în semn de frăţie de sânge. Maureen a murit iar locul său a fost luat de Lilly. De ce a recurs Maia la acest tertip ?

Sebastian construiește două tronuri frumoase din aur, unul pentru el şi celălalt pentru sora sa,  Clary. Punctul de maxim suspans este acela în care fata decide să se urce pe tronul ei, fiind de acord să conducă lumea alături de Sebastian. Totuși ceva se mai întâmplă, de ce decide Clary să se alăture fratelui său și să își lase baltă prietenii ?

Finalul e plin de suspans, Simon nu va mai fi ce a fost, Magnus se va întâlni cu tatăl său, demonul, Idris va avea de suferit. Totul ia o întorsătură la care nu m-am așteptat dar care mi-a plăcut maxim.

O carte care se citește pe nerăsuflate, un volum spectaculos, încărcat de suspans și emoție. Orașul focului ceresc te tulbură și te înduioșează, te face să zâmbești și să suferi.

 

„Orașul Focului Ceresc este una dintre acele cărți pe care o păstrezi în inimă mult timp după ce ai terminat-o.” — The Guardian

Pe mine una ma încântat această serie de 6 cărți. Pe de o parte mă bucur că am reușit să termin o serie atât de mare. Iar pe de altă parte îmi pare rău că am terminat-o și tot odată povestea lui Jace și Clary.

Iubitorilor de gen fantasy recomand, și deși poate vor fi momente când vei spune că nu sunt cărți interesante, citește-le până la capăt. Cu siguranță îți vei schimba părerea pe parcurs.Eu nu am avut  acest sentiment, însă am auzit păreri pro sau contrat despre aceste cărți.

Orașul focului ceresc se găsește pe Libris.ro alături de celelalte 5 cărți din seria Instrumente Mortale.

Tot pe Libris găsești și alte cărți scrise de Cassandra Clare , cărți care sunt tot genul fantasy. Pentru iubitorii de gen, aici e raiul cărților favorite. 🙂

 

Tu ai citit această serie ? Cum ți se pare ?

Deyutza

23 Comments

  1. Pe mine ma sperie o serie atat de mare, ma tot gandesc ca m-as plictisi de aceleasi personaje, desi imi place mult genul fantasy. Poate ma voi incumeta pana la urma sa o citesc si eu. Probabil, doar inceputul va fi greu si daca ma prinde, atunci … no comment

  2. Nu am reusit sa citesc aceasta serie de carti pentru ca nu cred ca as avea rabdare sa termin cele 6 volume. Mie imi este de ajuns un volum sau doua. Oricum am auzit ca este o serie de carti tare buna si recomandata.

  3. Nu stiu de ce, dar in ultima vreme nu am deschis cartea pe care o tot port cu mine. Cred ca nu m-a “prins” suficient. Prefer sa citesc diverse stiri, articole…Tot spun ca o sa profit de reducerile de pe elefant pentru o noua achizitie de carte, dar nu ma mobilizez. Te apreciez pentru dorinta si pasiunea ta pentru carti grele, cum le consider eu. Eu inca nu am citit nicio astfel de serie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.