Pur franțuzesc – Fragonard și o istorie parfumată în spate

Cu produsele Fragonard am intrat în contact acum o lună jumătate. Auzisem despre acest brand, știam că este comercializat de AddaShop, dar nu avusezem ocazia să  testez nimic. Știam că brandul se ocupă de chestii parfumate, și nu cu orice parfum, parfum franțuzesc. Se știe că parfumurile franțuzești sunt cunoscute pentru persistența și aroma lor.

Bucurie mare când AddaShop au dorit să ne fie alături și ne-au oferit și două produse. Un mini parfumel și un săpun parfumat. Dar să le luăm pe rând.

 

Cine este Fragonard ?

Parfumeria Fragonard a fost deschisă în 1926. Eugene Fuchs a ales să o numească după faimosul pictor de la Grasse, Jean-Honore Fragonard (1732-1806), ca un omagiu atât pentru orașul Grasse, cât și pentru rafinamentul artelor din secolul al XVIII-lea. Acest spirit a fost perpetuat loial de cele trei generații care au urmat și care conduc și acum  compania. În timpul lui Jean-François Costa au fost deschise noi stații de producție și puncte de vânzare în Grasse, Eze și Paris.Parfumeriile Fragonard au trecut printr-o expansiune și modernizare rapidă.

Formula parfumurilor este neschimbată, este un amestec de materii prime variate, la care se adaugă cantitați specifice de uleiuri parfumate ce lasă o amprentă olfactiva mult mai pregnanta.

Étoile Apa de toaletă

Deși pe site se găsesc multe arome de parfumuri și ape de parfum, noi am primit cam toate câte o aromă diferită. Aroma pe care am primit-o eu este Étoile.

Iubitoare de parfumuri după cum poate mă știi, am fost tare încântată când l-am găsit în punguță. Auzisem lucruri bune chiar și despre parfumurile solide Fragonard și eram așa curioasă și încântată.

Notele delicate de bergamotă, gardenie, lăcrămioară și iasomie se topesc în accente lemnoase de cedru și ambră. Aromele revigorante de măr sunt accentuate de cele condimentate de ghimbir, transformând, astfel, apa de toaletă Étoile într-o încântare a simțurilor.

Deși sticluța are 5 ml, nu pare și este perfectă pentru a putea fi luat în geantă. Îmi place că are pulverizator, așa mi-e mult mai ușor să îl folosesc. Sincer nu îmi plac roletele sau mai rău recipientele care nu au nimic pentru dozare.

Deși este o apă de toaletă, și de obicei apele de toaletă rezistă mai puțin, aceasta a rezista vreo 4 ore chiar și pe pielea mea cu ph dificil. Dacă mă urmărești știi povestea și nu mă mai repet.

La vânzare din ce am văzut eu, se găsește în seturi de  5 sau 10 parfumele. Sau dacă dorești se găsește și în varianta mare de 100ml.

Totuși mie îmi place varianta mică și îmi place și idea de set, așa mă pot bucura de mai multe arome. În plus cutiile în care vin sunt tare drăguțe și pot fi chiar și oferite ca și cadou.

 

Săpun solid parfumat Fragonard

Sincer nu am mai folosit de foarte mult timp un săpun solid. La început am tot stat și l-am mirosit, l-am pus în dulap printre haine să le parfumeze frumos.

Apoi tot mirosind-ul am zis că trebuie să îl și încerc să văd dacă e la fel de bun și în contact cu apa. Aw, începe să îmi pară rău că nu l-am ”băgat la apă” din prima :)) . Face suficientă spumă, curăță bine și cel mai importat (după părerea mea) îmi lasă mâinile parfumate, o oră pe puțin. Bine asta dacă nu mă dau cu cremă, mă mai spăl sau pun  mâna pe produse care miros mai dubios :))

Are o cantitate uriașă aș putea zice, 140 gr, asta în comparație cu alte săpunuri,dar pe mine asta nu poate decât să mă bucure.

Deși are acel parfum nu usucă pielea ba din contra le catifelează și le hidratează. Conține esență de caprifoi proaspăt.

Caprifoi sau numit în popor şi mâna Maicii Domnului, este o plantă originară din ţările asiatice (Japonia, China, Coreea) fiind cunoscută la noi pentru florile albe şi delicate cu parfum suav şi miros îmbătător.  Dacă aș știi cum miroase aș știi să îți zis dacă parfumul săpunului este de la caprofoi sau are alte parfumuri.

Un alt lucru care mi-a plăcut la acest săpun, a fost cutia de ambalaj. Aceasta este foarte frumoasă, elegantă și are un orificiu prin care poți să vezi numele săpunului. Da și acestea sunt personalizate și au nume diferite. Al meu este Fragonard simplu, dar poți intra aici să vezi și restul săpunurilor.

 

Acestea fiind zice, acestea sunt cele două produse Fragonard testate de mine.  Mi-au plăcut ambele foarte mult și vreau să mai încerc și alte produse de pe site.

Tu ai cumpărat de pe AddaShop? Ai folosit produse Fragonard ?

Deyutza

21 Comments

  1. Arata tare drăguț sticluță cu parfumel si as vrea sa le incerc si eu! O sa ma uit pe site sa vad ce arome mai sunt! Arată foarte bine si săpunul… si daca zici ca si persista pe mâini… cred ca m-ai convins! Puup!

  2. Pe mine m-ai convins de când am văzut cuvântul „franțuzesc”. 😀 Tot ce are legătură cu Franța mă fascinează, cu atât mai mult parfurmurile și produsele de întreținere. 🙂

  3. Parfumurile ma tenteaza si nu stiam ca sunt si la set. O sa ma uit pe site, parfumurile ma tenteaza in general si am tot auzit despre acestea

  4. Nu am mai folosit de foarte multi ani sapunuri solide pentru ca toate imi uscau pielea, asa ca am renuntat sa mai incerc. Arata tare bine, poate le voi mai da vreo sansa candva

  5. Am auzit de acest.brand dar nu am avut produse de la ei, din postarea ta am inteles ca sunt produse bune.

  6. Ambalajele lor sunt dragute.Si mie imi place idea de set.Chiar ma bucue sa sticlutele sunt mai mici.De obicei ne saturam de un miros destul de repede si ajunge sa zaca o sticluta mare nefolosita….

  7. Auzisem de Fragonard, dar nu am nimic de la ei. Iar pe AddaShop vreau sa-mi pun chiar azi o comanda. Interesant articolul, cu istoria brandului. Mersi! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.