Sfaturi pentru a avea mâini catifelate și bine hidratate

Despre mâini se spune că este cartea noastră de vizită și de aceea trebuie să avem mereu mâinile îngrijite.  Mâinile sunt partea a corpului care sunt mereu expuse intemperiilor. Fie că afară e cald, ele sunt expuse, fie că e frig la fel ele sunt acolo și trec prin toate.

Dacă nu ai grijă de ele și nu le hidratezi corespunzător, pielea mâinilor poate să te trădeze foarte repede. Razele UV și vremea rece perturba bariera pielii, determină pierderea apei și astfel scade factorul natural de hidratare al pielii. Nimănui nu îi place să atingă o piele aspră și niște mâini ”scorțoae” mai ales că suntem femei. Așa dar nu contează dacă e vară sau iarnă, crema de mâini nu trebuie să îți lipsească din geantă. Crema de mâini este un factor adjuvant în menținerea mâinilor hidratate însă nu și un factor decisiv.

Sfaturi pentru a avea mâini catifelate și bine hidratate

♥Pentru spălarea mâinilor, alege săpunuri de bună calitate care să nu conțină substanțe alcaline.

♥Cremele hidratante sunt esențiale pentru îngrijirea pielii mâinilor pe tot parcursul anului. Iarna, acțiunea lor de hidratare devine și mai importantă. Vara este bine ca după orice spălare pe mâini să aplici o cremă.

♥Când aplici o crema pe mâini, ea trebuie masată începând de la vârful degetelor spre încheietură. Trebuie să faci asta  ca și cum ai încerca să introduci mâna într-o mănușă strâmtă.

♥Atunci când îți speli  mâinile folosește apă călduță, nu fierbinte. Apa fierbinte reduce umiditatea din pielea mâinilor, agravând uscăciunea acestora.

♥O dată pe săptămână foloseşte un gomaj fin a cărui acţiune exfoliantă permite eliminarea celulelor moarte ale pielii.

♥Pe timp de noapte poți  folosi uleiuri pentru mâini care vor intra în piele pe parcursul nopții. Dacă suporți (eu nu) puneți  niște mănuși  speciale de bumbac. Dimineața mâinile  vor fi moi și hidratate.

♥Pentru a preveni uscarea pielii mâinilor, încercă pe cât posibil  să eviți soluțiile pentru curățenia casei. Folosește mănuși de menaj atunci când lucrezi cu astfel de  soluții sau chiar și când speli vasele. Eu una de ani de zile nu am mai făcut treabă prin casă fără mănuși.

♥Odată cu înaintarea în vârstă, pielea mâinilor se ridează, scade elasticitatea acesteia și apar petele. Pentru a estompa aceste efecte,cele care aveți probleme puteți folosi creme pentru mâini care conțin hidrochinona, acid kojic sau extract de lemn dulce. Acestea  ajută la îndepărtarea petelor și albirea mâinilor sau, cu încearcă o cremă cu  acizi alfa-hidroxi care încurajează înnoirea celulelor pielii.

Dacă respecți pașii de mai sus și dacă folosești frecvent o cremă de mâini atunci mâinile tale îți vor mulțumi.

Colecția mea de creme de mâini

Pentru că îmi place să am mâini catifelate și bine îngrijite, de-a lungul timpului am tot adunat creme de mâini. Mâinile sunt parte a corpului cu care lucrez, atât la servici cât și aici pe blog. Mâinile mele sunt mereu expuse așa că trebuie să am grijă deosebită de ele pentru a oferi o impresie bună.

Cum îmi păstrez mâinile hidratate și catifelate

O dată pe săptămână le exfoliez, le protejez cu mănuși și după fiecare spălare pe mâini aplic o cremă hidratantă. Deși vei spune că am prea multe creme și că nu am timp să le folosesc, să știi că pe astea chiar le folosesc pe toate.

Am câte una prin fiecare geantă, am și acasă împrăștiate peste tot și când mâinile mele o cer, aplic un strat generos de cremă pentru un plus de hidratare.

Tu cum îți îngrijești mâinile și cum reușești să ai mâini catifelate?

Deyutza

8 Comments

  1. Ai o multime.Pentru igiena mainilor folosesc sapunurile lichide de la Balea.Sunt foare bune..

  2. ”Paleta” cremelor tale de mâini m-a făcut să cred că sunt normală 🙂
    Și eu am mai multe creme, de mai multe tipuri, de la hidratare la antiaging.
    Tips-urile sunt foarte utile !

  3. Folosesc des crema de mâini, mai ales când sunt în contact cu substanțe de la produsele de curățenie simt nevoia de a aplica mai des crema de mâini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.