Tips- Cum poți avea unghii frumoase și o manichiură îngrijită

Unghiile trebuie să arate întotdeauna impecabil. Atunci când cineva se uită la manichiura ta, nu se gândește că înainte să ieși în oraș ai spălat aragazul, ai frecat faianța în baie sau ai spălat geamurile. Tot ce contează este aspectul unghiilor tale!  Fiindcă  unghiile mele și manichiurile sunt mereu prezente și expuse pe blog, astăzi vreau să împărtășesc câteva trucuri  de frumusețe a unghiilor, cu tine.

 

Tips- Cum poți avea unghii frumoase și sănătoase

 

 1. Nu îți roade unghiile – acest obicei este foarte dăunător pentru unghiile tale, pentru că le oferă un aspect neîngrijit și le înmoaie excesiv.
 2. Poartă mănuși de cauciuc atunci când faci curățenie – soluțiile de curățat conțin substanțe toxice care îți afectează atât pielea, cât și unghiile.
 3. Nu te spăla foarte des pe mâini – deși pare ciudat, spălatul pe mâini excesiv favorizează un mediu umed, iar unghiile au tendința să se subțieze și să se exfolieze.
 4. Poartă mănuși iarna – temperaturile scăzute afectează structura unghiilor și duce la exfolierea lor.
 5. Aplică o cremă de protecție solară – razele solare au efecte negative nu doar asupra pielii, ci și asupra unghiilor.
 6. Nu uita să-ți iei vitaminele – punctulețele albe care apar pe unghii anunță lipsa de vitamine din corpul tău, de cele mai multe ori carența de calciu.
 7. Masează-ți cuticulele – cuticulele trebuie protejate și hidratate cu creme, în niciun caz tăiate.
 8. Păstrează mereu o pilă la îndemână pentru urgențe – nu este în regulă să stai mult timp cu unghiile rupte, pentru că riști ca ruptura să se adâncească.
 9. Consumă multe proteine – proteinele sunt esențiale pentru sănătatea unghiilor tale și pentru întărirea acestora.
 10. Îngrijește-ți pielea după ce te speli pe mâini – o piele sănătoasă și hidratată înseamnă unghii pe măsură.
 11. Taie-ți unghiile la duș sau după duș – După ce faci baie, unghiile tale sunt mai moi și astfel poți să le tai după bunul plac. Altfel acestea sunt tari și riști să le rupi sau exfoliezi. Sunt sigură că nu vrei asta.
 12. Nu își acoperi cuticule cu ojă– când vine vorba de manichiură, încercă pe cât posibil să nu îți dai și cuticulele cu ojă
 13. Aplică ojă în strat subțire– un sfat important este ca atunci când aplici lacul de unghii să o iei treptat. Aplică un strat subțire și nu supraîncărca unghia. După ce s-a uscat primul strat poți să mai aplici încă unul, la fel de subțire.
 14. Nu neglija vârful unghiei – Aplică puțina ojă și pe vârful unghiilor. În acest fel previi cu succes exfolierea și ruperea lor  iar manichiura ține mai mult.Ultimul strat care trebuie aplicat obligatoriu este TOP COAT-ul. Nu uita niciodată de el.
 15. Nu lăsa unghiile să crească prea lungi – E adevărat și mie îmi plac unghiile lungi, însă nu exagerat. Unghiile lungi sunt frumoase, feminine şi elegante, însă ascund foarte multe bacterii. Încearcă să le ţii la o lungime medie şi să le cureţi mereu cu grijă.

Dacă ții cont de aceste aspecte, o să ai o manichiură frumoasă și, cel mai important, sănătoasă.Eu încerc pe cât posibil să respect fiecare din cei 15 pași.

Tu cum ai grijă de unghiile tale?

 

Deyutza

3 Comments

 1. mainile si unghiile pot spune multe despre o persoana ,iar ca femeie ar trebui sa avem o manechiura ingrijita chiar si acasa nu neaparat sa mergem la salon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.