Atunci când vrei să îți înființezi un srl, clar trebuie să îți găsești și un nume firmei tale. Brandul este foarte important, contează mult în promovarea ta, iar dacă nu vrei ca altcineva să îți folosească numele,poți să îl înscrii la OSIM. Înființarea unei societăți cu răspundere limitată (S.R.L.) este cea mai răspândită formă juridică datorită răspunderii limitate a asociaților, care sunt ținuti responsabili pentru obligațiile societății doar în limita aportului lor.
Înregistrarea mărcii la Osim
Dacă marca este înregistrată, titularul acesteia are dreptul nu doar de a o valorifica, ci și de a folosi pârghii legale (acţiuni în justiţie) pentru a preveni şi a se opune copierii (contrafacerii) sau alterării mărcii de către terţi. Condiția pentru a putea beneficia de valoarea reală a unei mărci este protejarea ei ca proprietate intelectuală prin înregistrarea la OSIM sau alte organisme internaționale.
Pentru client reprezintă cel mai comod mijloc da a recunoaște rapid o categorie de produse și servicii care i-a fost recomandata sau, pe care experiența l-a determinat să o prefere. Pentru tine că și intreprindere, marca reprezinta un mijloc de a cuceri și a-ți păstra clientela.
Ce este marca și cum se înregistrază ?
Marca, în accepțiune comercială și în domeniul Proprietății Intelectuale, se referă la un set de semne distinctive care ajută la identificarea şi distingerea sursei comerciale a bunurilor sau serviciilor. Aceste semne pot fi logo-uri, nume sau culori, precum şi orice alt mod de a identifica originea comercială, cum ar fi forma produsului şi ambalajul şi posibil sunete sau arome.
Dacă nu îți înregistrezi numele la Osim numele produsului/serviciului poate fi copiat de concurență care, astfel, va câștiga clienți în baza reputației construite de societatea ta. Astfel aceasta nu poate fi oprită sau trasă la răspundere. În același timp, poți evita un conflict juridic cu ceilalți care, posibil, dețin deja drepturile asupra aceleiași denumiri.
Complicată treaba asta :)Știu, dar cel mai bine e să știi cu ce te confrunți. Trebuie să știi că acesta este un lucru important mai ales când vrei să plec la drum cu o firmă nouă.
Cine poate înregistra o marcă?
Orice persoana fizică sau juridică poate înregistra o marca. înregistrarea unei mărci poate fi cerută direct sau printr-un mandatar . În cazul unui depozit în coproprietate se recomandă solicitanților să stabilească un contract referitor la raporturile dintre ei.
5 pași de urmat pentru a-ți înregistra marca
- solicitarea explicită a înregistrării mărcii;
- datele de identificare a solicitantului şi, după caz, a mandatarului;
- o reprezentare grafică, suficient de clară, a mărcii a cărei înregistrare este cerută;
- lista produselor şi/sau serviciilor pentru care se solicită înregistrarea mărcii;
- dovada achitării taxei de depunere şi de publicare a cererii de înregistrare a mărcii.
Înainte de a face toate aceste lucruri, cel mai bine ar fi să te consulți cu un consilier juridic. Aici poți avea parte de consultanță juridică și te învață tot ce ai de făcut.
Am niste prietenei are vor sa isi deschida o firma am sa le zis sa citeasca aici
cred ca este important sa urmezi anumiti pasi cand vrei sa -ti deschizi o firma ,nu sa face lucruri de mantuiala care te pot costa dupa aceea
Multumesc pentru sfaturi.