Cum îți întreții corect mașina – sfaturi de întreținere

Fie că e vară, fie ca e iarna… mașina ta are nevoie mai mereu de îngrijire. Ca și un șofer sau șoferiță bună ce ești, trebuie să știi mereu ce e mai bun pentru mașina ta. Un șofer adevărat va avea mereu grijă ca mașina lui să circule în condiții optime pe străzi. Se va asigura că nu va avea probleme cu mașina atunci când nu îți dorește. Un șofer bun știe că de calitatea cauciucurilor mașinii, va depinde în mare măsură calitatea șofatului, viteza de deplasare, precum și ușurința deplasării în trafic, ca să nu mai vorbim de siguranță.

Cum îți întreții corect mașina

1. Alege cele mai bune anvelope și verifică presiunea pneurilor la aproximativ 12.000 de km.

Periodic trebuie să”rotești” cauciucurile, astfel încât să se uzeze în mod egal și să reziste mai mult timp.De asemenea schimbă-le în fiecare sezon, în funcție de acesta.

 

2. Schimbă plăcuțele de frână la fiecare 40.000 de km (sau mai devreme).

Cu frânele nu e de joacă, așa că periodic le poți verifica la un mecanic, pentru a nu avea probleme.

3. Schimbă uleiul la fiecare 8.000-12.000 de km și folosește unul de calitate.

Mașina ta are nevoie de ulei pentru lubrifierea motorului. Dacă acesta nu mai este în parametri, poate însemna moartea motorului și zeci de mii de lei de reparații. Sunt sigură că nu îți dorești treaba aceasta.

4. Schimba becurile cât de repede poți, în caz de ardere.

Ziua mai e cum mai e, dar noaptea dacă te prinde fără un bec se pot produse cine știe ce nenorociri sau chiar să te oprească poliția. Nu cred că ți-ai dori o amendă pentru 2 lei care îi dai pe un bec.

5.Dacă nu conduci mașina o perioada, ai grijă să fie adăpostită în mod corespunzător.

Nu o lăsa în ploaie, în soare și mai ales la zăpadă. Toate aceste intemperii nu fac decât să o deterioreze încet, în timp dar sigur. În plus încearcă să pornești periodic bateria, asta pentru a nu murii. Dacă ea moare atunci moare și motorul….

 5 Sfaturi de întreținere

  • Curăță lunar interiorul și exteriorul mașinii
  • Curăță caroseria de mizeria păsărilor cât de repede posibil.
  • Investește în mocheta de calitate pentru mașina ta.
  • Parchează mașina la umbră sau acoperă-o cu o prelată.
  • Fă reparațiile necesare,fiecare la momentul ei.

Acestea sunt doar câteva sfaturi care te vor ajuta să cheltui cât mai puțin cu mașina ta. Dacă ai grijă de ea periodic, dacă nu o lași să se deterioreze în timp atunci ea va avea viața lungă. Astfel nici tu nu vei cheltui sume uriașe pentru reparațiile ei.

Deyutza

One Comment

  1. adevarat ,masina trebuie intretinuta ca sa fie mai usor,tare mi.ar fi placut sa am o masina a mea ar fi avut o viata foarte lunga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.