Cum să îți alegi adidași perfecți

Nu există adidașii perfecți pentru toată lumea, și fiecare are nevoi diferite.  Suntem diferiți prin , greutate,  forma piciorului și constituție. Toate acestea demonstrează că cei mai buni adidași pentru unii devin pentru alții nefolositori.

Pantofii sport reprezintă o parte importantă din echipamentul persoanelor ce fac sport-  jogging, sală, ciclism sau orice altă formă de sport. De asemenea adidașii pot fi aleși și în funcție de anotimp primăvară- vară sau toamnă iarnă.

Cum să îți alegi adidași perfecți

Înainte de toate trebuie să îți alegi numărul corect pe care îl porți. Dacă spre exemplu ești în magazin probezi o pereche de adidași, îți plac dar parcă te strâng puțin, ei bine pe ăia trebuie să îi lași acolo.  Fă câțiva pași și ține-i în picioare mai multe minute ca să fii sigur că nu te bat și nu te strâng. La orice mic inconvenient, renunță la ei, dacă nu o faci acum, o vei face în viitorul apropiat și nici nu vei apuca să îți porți noile achiziții.

Cum alegi adidașii în funcție de anotimp

Dacă e să ne gândim la adidașii primăvară – vară atunci este important să alegi adidași un material mai subțire. Un material care sa îți  permită să te miști în condiții optime. Astfel că adidașii din material textil sau sintetic, vor lăsa pielea să respire,deci indicat ar fi să optezi pentru unul din aceste materiale.  Indiferent de ce brand alegi, preferabil ar fi ca înainte să îi cumperi să îi și probezi. Aceste modele sunt modele clasice, dar după cum ziceam mai sus adidașii trebuie aleși corect în funcție de utilitate, de conformație și cel mai important forma piciorului.

 

 

Dacă e să alegi adidași pentru sezonul toamnă iarnă, indicat este să optezi pentru o pereche de adidași din piele naturală , asta pentru un confort optim. De asemenea, pantofii sport din piele oferă o rezistență mai mare, acest lucru fiind foarte important. Acest model Air Max mi se pare unul potrivit pentru mai multe conformații de picior. Talpa lor este ușor diferită de a adidașilor clasici și oricum Nike fac adidași buni.

Cum alegi adidașii în funcție de materialul tălpii

Apropo de talpă,  în prezent, există noi tehnologii în ceea ce privește crearea tălpii pantofilor sport. Astfel că există posibilitatea optării pentru o talpă din spumă specială.

Materialul tălpii poate fi  din cauciuc cât și din spumă, ori o combinație între cele două.  Această spumă specială are avantajul de a oferi o greutate mai redusă a tălpii. Eu personal iubesc adidașii cu talpă din spumă,la fel și copilul meu. Sunt perfecți pentru alergări.

Totuși pentru anotimpul rece, indicat ar fi să alegi o pereche de adidași cu talpă din cauciuc.

Dispunerea și materialul tălpii reprezintă o chestiune importantă, spre a găsi cei mai buni adidași.

Adidași în funcție de sportul pe care îl practici

În funcție de ce sport practici și adidași se împart pe mai multe categorii.

Majoritatea adidașilor  pentru alergare sunt gândiți în așa fel încât să ofere stabilitate și să diminueze impactul cu solul. De asemenea majoritatea adidașilor sunt perfecți pentru sală. Aici nu este un model anume.

Adidașii pentru ciclism sunt mai duri, astfel încât să ofere stabilitate piciorului și să prevină crampele. Sunt gândiți în așa fel încât să rămână în contact constant cu pedalele, astfel încât mișcările tale să fie cât mai eficiente.

Adidașii New Balance  adidașii perfecți ?

Adidașii New Balance sunt și ei o opțiune bună de luat în seamă pentru că acești adidași sunt printre cei mai lăudați din ultimii ani. Aceștia sunt   renumiți pentru versatilitatea lor. Considerați la un moment dat printre cei mai buni sneakerși pentru atleți din lume, New Balance-urile prezintă o revenire spectaculoasă în ultimii ani. Aspectul retro al pantofilor sport New Balance reprezintă una dintre cele mai apreciate caracteristici a lor.

New Balance  folosesc un cod cu sistem de numerotare, hai să vedem ce înseamnă fiecare.

Codul New Balance este format din trei categorii care descriu caracteristicile pantofului:

 1. Categoria pantofului
 2. Stilul seriei
 3. Nivelul de performanță al pantofului

Spre exemplu modelul M574 este cel mai faimos și apreciat pantof New Balance.

Prima parte a codului, respectiv “M” din M574, semnifică categoria pentru care pantoful este făcut.

În funcție de gen ele mai pot fi:

 1. M – Men
 2. W – Women
 3. MR, ML, MT – Men’s Running, Lifestyle, Trail
 4. MO, MW = Men’s Outdoor, Men’s Walking
 5. WR, WR – Women’s Running, Lifestyle
 6. WO, WW = Women’s Outdoor, Women’s Walking
 7. U – Unisex
 8. CM, CW – Colaborare cu un alt brand.

 

Mărimile și calapoadele pot să difere de la un brand la altul, așa că nu poți să fii sigur dacă ți se potrivesc, decât dacă îi probezi.

Tu cum îți alegi adidașii potriviți ?

Deyutza

5 Comments

 1. sunt fan New Balance de aproape un an, sunt mai scumpi dar calitatea lor este net superioara si sunt super confortabili

 2. De cand am descoperit New Balance viata mea s-a schimbat radical si nu glumesc. Aveam dureri de spate de la orice incaltaminte si imi era foarte greu sa merg pe jos. Prima pereche de New Balance am achizitionat-o pentru un concediu si a fost cel mai frumos din viata mea :)))) am mers kilometrii intregi si durerea de spate nu mai exista. Deci da sunt client fidel de atunci :!

 3. Wow! Se vede ca nu ma pricep la adidasi. Habar nu aveam ca exista atatea criterii in alegerea lor. Imi plac tare mult cum arata adidasii New Balance si mi-as lua o pereche.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.