O zi la Veneția (part 3)

În scurtul meu concediu în Italia am avut pe lista de vizitat și Veneția. Era păcat să rătez așa ceva mai ales că Trento e undeva la 200km față de Veneția.

Văzusem deja o parte din frumoasă Italie, trecusem și pe la Casa Julietei, Veneția cu frumoasele ei gondole și canale era următorul loc de vizitat.

Mersul cu mașina a durat cam 2-3 ore dus și tot atât întors. În plus am plătit în jur de 50 de euro autostrada și încă vreo 10 sau 15euro parcarea.

Mult sau puțin asta e,oricum se știe că Italia e o țară scumpă, dar dacă tot ai ajuns aici de ce să nu profiți de frumusețile ei.  Oricum când am plecat de acasă , am știut că vreau să vizitez cât mai multe locuri și m-am dus oarecum pregătită.E adevărat nu m-am așteptat la toate aceste prețuri dar asta nici nu mai contează.

 

Frumoasa Veneția – orașul pe apă

De cum am ajuns în Veneția, am rămas impresionată de frumusețile din jur, și de multitudinea de canale. Se zice că ar mirosi a canal, eu una nu am simțit absolut nimic.

Deși eram în februarie, am prins celebrarea anului nou chinezesc.  Ce să zic plin de asiatici, erau peste tot.  La un moment dat mă gândeam că poate am greșit țara și din Italia am ajuns în China 🙂

În Veneția totul se face pe apă, sau cel puțin eu asta am sesizat și sincer nici nu prea ai alte alternative :). Taxy pe apă , nu recomand are un preț destul de măricel pentru o plimbare, salvare pe apă, mijloc de transport în comun pe apă.

Magazine peste magazine, restaurante peste restaurante, plin de indieni și pakistanezi care te invită să cumperi ceva de la ei. Ăștia sunt exact cum sunt ”romi” al noi, dar nu foarte insistenți.

Magazinele cu măști vieneze sunt minunate, măști de toate mărimile, culorile și chiar ateliere unde îți faci masca preferată pe loc.

 

 

 

 

 

 

Plimbarea cu gondola pe canalele Veneției

Călătoria cu gondola costă diferit în funcție de perioada zilei. Țin minte că în perioada când am fost noi, adică undeva pe la prânz costul era de 80 de euro.Mult aș zice, însă în gondolă încap 6 persoane iar dacă se adună persoanele necesare se poate împărții suma.

Ar fi fost o experiență frumoasă, dădea bine în poze însă cam atât, suma era prea mare pentru noi și am zis că poate data viitoare.

 

Podul Rialto este cel mai vechi și cel mai faimos pod din Veneția. De o parte și alta a lui, acesta găzduiește diferite magazine. Magazine pline de suveniruri, măști și diferite decorațiuni din murano.

Străduțe din Veneția

Cam așa arată mai toate străduțele și te poți pierde foarte ușor. Deși sunt și pancarde pe ici pe colo ”înspre x, înspre y” străduțele astea și clădirile înalte nu te prea ajută. Vezi doar deasupra cerul și cam asta e tot, cei drept și noi ne-am ”învârtit puțin în cerc” , dar niciodată nu am trecut prin același loc. Veneția e mare și luată la pas chiar ai ce vedea. Țin minte că în ziua acea, aplicația de pe telefon ma înștiințat că am depășit 18.000 de pași, făcuți doar acolo în câteva ore.

 

Piata San Marco din Veneția

Atunci când cauți Veneția pe internet e cel mai probabil ca în 70% dintre fotografii să găsești imagini cu piața San Marco și Basilica cu același nume.

Piața San Marco găzduiește clădiri inestimabile, asa cum este Palatul Dogilor  venețieni, Bazilica San Marco cu a ei arhitectura impresionantă, Turnul cu ceas (Torre dell’Orologio), Biblioteca Nazionale Marciana construită de Sansovino, Procuratura , ale cărei aripi găzduiesc Muzeul Correr, și nu în ultimul rând, Clopotnița San Marco, de unde Veneția poate fi privita de sus.

Din păcate erau cozi interminabile peste tot și chiar nu am avut răbdarea necesară să stăm. Însă mi-am promis că trebuie să mai ajung o dată aici și atunci îmi voi rezerva biletele din timp.  Nu știu exact cât erau prețurile biletelor, pentru că nu m-am interesat. Era în jur de ora 15 când am ajuns acolo, vreo 2 ore stăteam la coadă  și nu mai rămânea timp să mai și vizităm și în plus ne mai trebuie o oră să ajungem la mașină și încă vreo 2,30 să ajungem acasă.

 

Trebuie să existe un al doilea concediu în Veneția, nu reușești să vezi totul într-o singură zi

Mi-am promis că va mai fi o dată viitoare când voi ajunge aici, o dată viitoare care va fi special pentru aceste obiective.  Un city break în Veneția cred că ar fi minunat, așa ne-am putea rezerva zilele doar pentru vizitare și în plus am reuși să le vedem de dimineață când totul este liber și e liniște.

 

 

 

Și cam asta a fost ziua mea petrecută în Veneția. Îmi pare rău că am avut doar câteva ore la dispoziție, dar pe de altă parte îmi pare bine pentru că astfel va mai fi o dată viitoare.

Tu ai vizitat Veneția?

Deyutza

15 Comments

  1. Nu am vizitat acest oras minunat pana acum, dar mi-as dori. Pacat ca pretul gondolei este atat de piperat, insa ar fi perfect daca s-ar strange mai multe persoane.

  2. anul trecut de ziua mea am primit o excursie in Italia si am ajuns in Venetia, mi s-a parut superba din pacate am stat doar o zi dar imi doresc sa mai merg

  3. Eu am fost in Italia dar nu am ajuns la Venetia asa ca imi doresc un nou concediu in Italia. Dar pana atunci cred ca o sa devenim si noi o mica Venetie la cat ploua. 🙂

  4. WOW!
    Orasul la care visez noapte de noapte!
    Sper sa ajung, pana la urma, macar o zi, sa-i vad minunatiile!
    Multumesc pentru fotografiile sugestive! :*

  5. Ce-i drept, regiunea Venetto si in special Venetia, sunt printre cele mai scumpe zone din Italia, la fel si Florenta. Da, am fost de mai multe ori la Venetia, asa, in trecere – excursie de tip circuit cu agentie de turism – si am vizitat de fiecare data cate ceva. Astfel am vazut Piata San Marco si bazilica, apoi Palatul Dogilor, da, e coada, dar merge uimitor de repede, ultima oara am vazut stradutele laterale si Podul Rialto si as vrea sa fac candva si o vizita la Murano sa vizitez sticlaria celebra de acolo.

  6. Draga mea, ce poze faine! Mi-ai trezit apetitul de a calatori si totodata de a ma reintoarce la Venetia! Este un oras splendid care ma impresioneaza de fiecare data

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.