Instrumente mortale – Orașul sufletelor pierdute

An apariție: Noiembrie 2014

Autor: Cassandra Clare

Categoria: SF & Fantasy

Editura: LEDA

Nr. pagini: 480

Online – Libris

 

Când Jace şi Clary se întâlnesc din nou, Clary este îngrozită să afle că magia demonului Lilith l-a legat pe iubitul său Jace de maleficul ei frate Sebastian. Jace se află acum în slujba răului. Conclavul este hotărât să îl distrugă pe Sebastian, dar nu există nicio modalitate de a face rău unuia fără a-l răni pe celălalt. În vreme ce Alec, Magnus, Simon şi Isabelle negociază cu elfii luminii, cu demoni şi cu  nemiloasele Surori de Fier pentru a încerca să-l salveze pe Jace, Clary joacă şi ea un joc periculos.

Eşecul ar însemna nu doar pierderea propriei vieţi, ci şi a sufletului lui Jace. Clary este dispusă să facă orice pentru Jace, dar poate să mai aibă încredere în el?

Sau este cu adevărat pierdut?

 

 

Instrumente mortale – Orașul sufletelor pierdute

Cam așa începe cartea cu numărul 5, Orașul sufletelor pierdute.Ce pot spune din start e că ma cam ținut cu sufletul la gură pe tot parcursul celor 480 de pagini.

Majoritatea acțiunii se petrece , așa cum ne-a obișnuit Cassandra Clare, în jurul celor 2 personaje principale Clare și Jace.

Mi-a plăcut mult acţiunea şi în special majoritatea schimbului de replici dintre personaje şi glumele puse la locul lor, la momentul potrivit.

Odată ce Lillith a pus stăpânire pe sufletului lui Jace, Clare așa curajoasă cum o știu, nu se dă bătută de la nimic.  Ea este capabilă și să facă un pact cu diavolul pentru a-l salva pe Jace .

Clare iubita neinfricată

Cam așa aș putea-o numi pe Clare, aceasta face tot posibilul să îl salveze pe Jace chiar și atunci când Conclavul se dă bătut. Atunci când aceasta decide să plece în căutarea lui Jace îi cere ajutorului lui Simon și folosindu-se de două inele magice create de elfi pe care le „împrumută”de la Institut, ei reușesc să comunice fără ca Sebastian să își dea seama.

„ Ea începu să-i explice, dar nici nu ajunse la sfârșitul descrierii, când Simon o întrerupse, vorbind tare de data asta.
– Nu. În niciun caz.
– Simon, zise ea. E un plan foarte bun.
-(…) Planul ăsta?
-Da.
– “Nu” e un cuvânt magic, îi spuse el. Uite cum funcționează. Tu spui: “Simon, am un plan smintit, sinucigaș. Ți-ar plăcea să-l pun în aplicare?” Iar eu spun: “Ei bine, nu. ”

„ Dacă nu pot urni Cerul, atunci voi ridica Iadul. ”

Legătura dintre Jace şi Sebastian în continuare reprezenta o mare problemă pentru care Isabelle şi Jocelyn, mama lui Clary, au mers la Surorile de Fier în speranţa unei soluţii salvatoare.

În continuare salvarea lui Jace reprezentă o mare problemă pentru care Magnus şi prietenii săi au decis să-l invoce pe îngerul Azazel. Invocarea a avut loc chiar în casa magicianului, însă preţul cerut de înger pentru eliberare vânătorului de umbre este unul prea mare. Care este prețul te las pe tine să descoperi.

Simon îmi este din ce în ce mai simpatic pentru că se maturizează mult și faptul că ajută la transformarea lui Isabelle prin sentimentele pe care le au unul pentru altul. Aceasta devine mai sensibilă și mai umană, exact cum ar trebui să fie o adolescentă.

 

Alec și Magnus au din nou probleme, iar asta îi debusolează pe amândoi. Alec îl dorește pe Magnus doar pentru el.  Ei au două variante, a fi el nemuritor sau Magnus muritor sunt singurele soluţii care să-i ţină mereu împreună. Care dintre ei s-a ”sacrificat? Sau ce s-a întâmplat cu relația lor, la fel, te las te tine să descoperi.

Ca și o concluzie :

Acest volum se concentrează pe descoperirea planurilor lui Sebastian și pe ruperea legăturii care îl ține pe Jace legat. Acțiunea este din nou alertă, sunt  o grămadă de întorsături  și o mulțime de surprize, plăcute sau neplăcute. Așa cum ne-a obișnuit Cassandra, finalul volumului este reprezentat de o luptă. De data aceasta nu  este una decisivă, pentru că forțele întunericului continuă să amenințe. Sebastian nu se lasă și de data acesta nu amenință  doar lumea vânătorilor de umbre, ci întreaga omenire.

Sunt atât de curioasă cum se va termina volumul 6. Pentru că este ultima carte mă aștept la ceva mult mai palpitant….sau de ce nu, ceva mai liniștit. Poate pe final lucrurile se așează la locul lor și toată lumea va trăii fericită până la adânci bătrâneți. 🙂

Tu ai citit această serie ? Cum ți se pare ?

Deyutza

17 Comments

  1. Nu am citit-o si nici nu pot sa spun ca e genul meu sau ca ma atrage chiar daca am mai citit recenzii ale volumelor din serie, dar are destui adepti si fara mine.

  2. Am citit recenzii bune ale acestei serii si recenzia ta chiar m.a convins. Trebuie să.mi fac timp sa citesc.

  3. Îmi place personajul Clare din descrierea ta.De fapt toată recenzia este foarte bine făcută, are darul de a mă convinge să citesc și acest volum al seriei.

  4. Nu am citit pana acum seriile Cassandrei, insa as vrea sa incep cu trilogia Dispozitive Infernale. Am vazut filmul, dar si serialul facut dupa aceasta serie.

  5. Am tot auzit de aceasta serie de carti si stiu ca este mega laudata doar ca sincer iti spun ca in ultima perioada nu prea mai am timp de citit. Chiar as vrea sa le citesc si eu si sper sa imi fac timp.

  6. Din cate am tot citit la tine, pare o serie tare interesanta! Chiar mi-ar placea si mie sa o parcurg!

  7. dupa recenzii aceste volume sunt foarte bune dar inca nu am ajuns sa citesc acesta serie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.