5 idei de pregătiri înainte de a pleca la mare

Vara este sezonul concediilor, perioada care o petrecem cel mai mult la soare. Dacă și tu te pregătești să pleci la mare, atunci trebuie să iei în considerare câteva sfaturi.

Chiar dacă pleci pentru o săptămână sau două, trebuie să ai grijă de tine și corpul tău.

Plecarea la mare nu implică  doar să ai la tine o cremă solară și aia e. Totul trebuie să înceapă cu câteva săptămâni și să continue chiar până în ziua plecării.

Pregătiri înainte de a pleca la mare

Gomaj și uleiuri de îngrijire

Cu 3 săptămâni înainte de vacanță poți să începi cu  exfolieri  și  uleiuri de îngrijire. Sunt sigură că tu faci asta și în mor normal,dar acum pielea ta are mai mare nevoie.

Dermatologii recomanda exfolierea pielii, dar și uleiurile hidratante. Ulterior, crema de fotoprotecție va fi mai eficienta. Uleiurile cresc elasticitatea pielii și ajută la distribuirea uniformă a melaninei în interiorul pielii.  Deci este bine ca înainte de a merge la mare, cu 2-3 săptămâni, să începi pregătirea.

Tot cu cel puțin 3 săptămâni înainte de a merge la plajă, ideal ar fi ca gomajul pe tot corpul să îl faci o dată la 5-7 zile.În felul acesta, pielea va fi plană, fără denivelări și așa scade și riscul de arsură.

Bea multă apă

Vara, mai mult ca oricând este important să bei apă- multăăă apă.  Organismul se deshidratează mai repede, iar corpul tău  lucrează în favoarea echilibrării termice și transpiră mai mult. Astfel pierzi multă apă iar băutul lichidelor ajută la o piele frumoasă și hidratată

Obișnuiește-ți pielea cu soarele

Bronzează-te treptat, petrecând mai mult timp în aer liber, îți pregătești pielea pentru o doza dublă de soare și un bronz mult mai rezistent. Nu ai timp de 10-15 min de solar, atunci ieși în week-end la piscină, strand sau chiar pe un deal unde nu e multă lume.

♦Programează-te din timp la epilat, pensat, unghii

Nu mai amâna ședința de epilat până în ultima zi  de plecare. Pielea are nevoie de timp să se refacă iar razele solare și apa de mare  nu vor face decât rău în loc de bine. Dacă alegi să te epilezi cu ceară fă-o cu câteva zile înainte de a pleca spre mare pentru a te bucura de o piele care arată grozav. La fel poți proceda și pentru pensat dar și unghii,asta dacă nu vrei să te aglomerezi în ultima zi.

Pregătește-ți bagajul de vacanță

Poți începe din timp cu liste, însă abia în penultima zi și chiar în ultima zi poți pune și ultimele lucruri în bagaj. Nu uita de protecția solară, creme hidratante, ulei de păr, pălărie, ochelari de soare și costumul de baie. Făcând liste din timp, scade riscul de a uita ceva acasă. Fii atentă și cosmeticele pe care le iei cu tine, și gândește-te bine de ce ai nevoie.

Dacă o iei din timp, te gândești în liniște și îți pregătești corpul pentru soare –  vacanța ta nu are cum să fie altfel decât una reușită.

Tu cum te pregătești pentru plecările în concediu la mare  și cu cât timp înainte ?

 

 

Deyutza

6 Comments

  1. În primul rând îmi fac o listă cu tot ce vreau să iau pentru a nu uita ceva important. Multă atenție dedic sortării și pregătirii hăinuțelor, se întâmplă deseori ca vremea să ne joace feste și e bine să fim pregătiți.

  2. Utile sfaturile. Ador produsele Barnangen. ? Sper sa ajung și eu la plaja cat de curând ?

  3. Foarte utile sfaturile oferite. Chiar ma gandeam sa-mi pregatesc si eu pielea pentru bronz si relaxare. Un gomaj este absolut necesar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.