Recenzie – Afaris Umbre pe Aora

Titlu – Afaris Umbre pe Aora
Autor – Tudor George Ciubotaru
Preţ – 30 lei, 390 pagini
Anul apariţiei – 2018
Gen – Fantasy, supernatural, Young Adult

Se găsește online – Aici sau în librăriile din țară

”Adevăratul inamic se ascunde în umbre”

Afaris este prima serie românească de cărți fantasy, în care se urmărește evoluția personajului principal, Afaris, născut și crescut pe Aora – o lume utopică, evoluată din punct de vedere spiritual, în care un singur gând poate manipula energia din jur. În prima carte a seriei, Umbre pe Aora, el ajunge să joace un rol decisiv în primul război al speciei sale.

Afaris Umbre pe Aora de Tudor George Ciubotaru

Iubitoare de cărți fantasy acest subiect ma prins la fix.  Afaris. Umbre pe Aora este o carte Fantasy, un Fantasy care este ușor de parcurs și înțeles chiar și pentru copii de 10 ani. Povestea se învârte în  jurul lui Afaris, cel care da și titlul cărții. El este mezinului lui Saraf și al Calisei, inițiatorii civilizației de pe Aora. Aora este o lume  guvernata de puterea gândului și telepatie, hmm parcă mi-ar plăcea să trăiesc și eu așa.

Totul începe când Afaris descoperă corpul mutilat şi neînsufleţit al unei Nimfe în timpul unei drumeţii, în afara orașului Saraf-Menom.  Nimfele sunt niște păsări gigant, cu 2 rânduri de pene și 4 membre, care conviețuiesc în pace cu Aorieni. Saraf,  realizează că profeţia sa este inevitabilă și războiul va începe curând între Aorieni şi magnificile Nimfe.

Temerea sa devine şi mai mare atunci când află de apariţia unor noi puţuri energetice pe Aora, care răsar de nicăieri şi emană o energie mistică şi malefic. Toți aorieni se alimentează din puțuri de energine însă cele noi , corup mințile celor care îi cad pradă, transformându-i în altceva decât aorieni puri și pașnici. Saraf este nevoit să pună la cale un plan diplomatic de a preveni războiul, dar, totodată, îi pregătește pe oameni pentru ce e mai rău.  Afaris începe un antrenament special cu tatăl său, sporindu-şi puterile, dincolo de orice imaginaţie. Pandora ocrotitoarea plantei îl descrie ca fiind un profet, iar tatăl său îl ajută să devină o armă vie, cu scopul de a juca un rol vital în viitorul război.

Războiul este pe cale să înceapă pe Aora

Nimfele se împart și ele în două tabere, iar războiul este pe cale să înceapă din toate părțile.

După ce războiul începe într-un târziu, locuitorii Aorei sunt separaţi în mai multe tabere.  Unii sunt cuprinși de o energie neagră, vânându-i pe ceilalți, alții încearcă să supravieţuiască. Unii încearcă să câştige războiul, iar alţii încearcă să restabilească pacea pe Aora.  Dar nimic nu este ce pare a fi, aşa cum a spus Pandora.

Totul are o întorsătură care pe mine m-a pus grav pe gânduri. Nu știu dar eu bănuiesc că va fi o continuare a cărții pentru prea ma lăsat cu un mare semn de întrebare.

Mai multe nu mai povestesc te las pe tine să o descoperi pagină cu pagină, mai ales dacă ești fan al acestui gen de cărți.

Afaris, umbre pe Aora

Afaris, umbre pe Aora este o carte ușor de citit, care te ține în suspans, fără să bănuiești câtuși de puțin ce va urma.

Afaris. Umbre pe Aora” a apărut deja în două variante, română și engleză, în mediul online, unde a depășit 5000 de descărcări, iar acum se poate cumpăra și din librării.

Deyutza

13 Comments

  1. Recenzia ta m-a convins sa citesc si eu aceasta carte! Ma atragr tare subiectul acesteia.

  2. Am citit si eu aceasta carte acum aproape doua luni. Mi-a placut destul de mult si astept cu nerabdare urmatorul volum.

  3. Trebuia sa mi ajunga si mie dar cum posta romana e varza, sau cel putin cei de la posta de la mine, mi-a facut retur de 2 ori, asa ca le am zis ca o sa o citesc online, acum ca am vazut recenzia ta, chiar sunt curioasa.

  4. imi place subiectul chiar ar fi interesanta de citit ,am redescoperit cititul de cand m.am saturat de subiectele graoaznice de la tv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.