Vrei să îți construiești o casă? Începe cu proiectul

În ziua de astăzi visul fiecărui tânăr este să își construiască o casă. Să își construiască casa visurilor sale, și să își întemeieze o familie.  Dacă încă nu ai casa ta, sunt sigură că și tu te gândești cum ar,dacă ar fi. Cât de bine te-ai simții în casa ta, în casa ta amenajată de tine după bunul plac.

Dar până să ajungi să îți amenajezi casa ca un designer, sunt mai mulți pași de urmat, mai ales dacă iei totul de la 0. Interesează-te din timp și caută o echipă de profesioniști care să vină cu idei bune pentru proiecte de casă.

Ce etape ai de urmat pentru a avea casa visurilor

♦Alegerea terenului

Prima și prima dată trebuie să îți găsești locul potrivit. Locul unde vei locui toată viața ta de acum în colo. Acest loc ar trebuii să fie un fel de dragoste la prima vedere. Odată ce ți-ai ales locul, trebuie să te interesezi dacă terenul  beneficiază de apă, gaze, energie electrică, canalizare și alte facilități. Nu vrei să locuiești undeva al țară lipsit de orice urmă de civilizație. În plus o zonă care dispune de astfel de utilități te va scuti de cheltuieli inutile deoarece orice proiect casa include pe lângă construcții și utilități.

♦Proiectul casei

După cum ziceam și mai sus, pentru ca totul să decurgă bine trebuie să îți cauți o echipă de proiectanți foarte bună. Pe internet se găsesc o multitudine de proiecte casă ,dar sfatul meu este să discuți cu cineva face to face, nu să îl iei gata de pe internet. Doar așa casa poate deveni cu adevărat casa visurilor tale.  Gândește-te cum vrei să fie casa ta, mare, mică, cu etaj…. spune tot ce gândești și împreună cu arhitectul să ajungeți la un consens.

♦Echipa de proiectanți / lucru

Pentru ca totul să meargă ca pe roate, caută oameni  profesioniști. Nu te lasă pradă prețurilor ieftine sau mai știu eu căror ”tertipuri”.  Caută recomandări, caută lucrări făcute de acești oameni, interesează-te de ei înainte să îi angajezi.  Acești oameni ar trebuii să ridice casa de la 0 și să o și termine. Dacă ai găsit această echipă, bate palma cu ea, înainte să ți-o fure altcineva.

♦Alege materiale de calitate

Având în vedere că această casă ți-o faci pe viață, fă în așa fel și investește în materiale de calitate. Nu te zgârci pentru că pe urmă tot tu vei avea de suferit.  Cu timpul vei investi alți bani în reparații și nu cred că îți dorești asta. Calitatea lucrării se va vedea după rezistența în timp a casei. Atenție la instalații  și tot ce se află în fundația casei. Dacă o mobilă o schimbi la un an sau doi ca te-ai plictisit de ea, cu instalația electrică nu e chiar așa. Aici ai de spart destul de mult , în plus faci deranj în casă și cheltui din noi bani mulți și pentru reparațiile aferente.

Deci alege calitatea înainte de toate, doar așa casa ta va rezista în timp.

Nu zice nimeni că e ușor să construiești o casă,dar nici greu, mai ales dacă ai oamenii potriviți și banii pentru ați împlinii visul.

Momentan casa mea e un apartament cu 3 camere însă visez să am casa mea… Nu mare dar spațioasă și aerisită să îmi pot depozita toate ”prostiile” mele așa cum zice soțul.

 

Casa visurilor tale cum arată ?

Deyutza

2 Comments

  1. Doamne, mie imi pare bine ca am trecut deja prin toate aste si am terminat casuta.

  2. Cand va veti construi o casuta veti colabora cu cineva? Intreb pentru ca planuim sa ne apucam in primavara si avem nevoie de mai multe sfaturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.