Casa Jullietei Verona și faimosul balcon (part 2)

Despre cum mi-am petrecut concediu în Italia, am povestit deja. Am povestit și nu prea, adevărul că este prea mult de vorbit/ scris și multe de arătat. Am spus și mă repet am rămas impresionată de tot ce înseamnă Italia. Impresionată de locuri, de peisaje, de oameni, de cultură și  … de tot.

Pe lângă multitudinea de locuri pe care le-am vizitat, pe lista noastră sa aflat și Verona, înpreună cu casa Juliettei.

Verona un loc plin de romantism, un oraș ce trebuie vizitat

Verona este unul dintre cele mai frumoase și elegante orașe din Italia.  Este o destinație de top în rândul turiștilor și mare noroc am avut că vărul meu nu stă foarte foarte departe de acest loc superb. Din Trento până în Veneția în jur de 100km pe care îi faci cam într-o oră cu mașina. Dar sincer nu contează pentru că autostrăzi sunt, peisaje sunt… nu ai cum să te plictisești.

Atracția principală  din Verona este ‘Casa di Giulietta’ sau ‘Casa Julietei’, locul unde a trăit una dintre eroinele favorite ale lui Shakespeare, deși atât de nefericită în dragoste.

Verona este o destinație care nu trebuie să lipsească de pe planurile de vacanță, mai ales dacă ajungi în apropiere.  Orașul muzeu, este inclus de UNESCO în patrimoniul cultural universal.  Este al doilea oraș ca mărime din regiunea Veneto în ceea ce privește populația  dar și bogățiile culturale.

Casa Jullietei Verona și faimosul balcon

Dacă vei sta de vorba cu localnicii unii dintre ei va vor spune că legenda este adevărată,  alții că Verona are foarte multe mituri fabricate tocmai pentru a atrage atenția turiștilor. Așa ar fi și cu casa Juliette care de fapt nu ar fi a Jullietei.  Casa Julietei a fost cumpărata în anul 1905 de primăria orașului Verona de la familia Del Cappello (asemănarea de nume Del Cappello – Capuleti era ideală).

În anii 1800, casa a devenit loc de pelerinaj pentru îndrăgostiții din toată lumea.

Sincer văzând-o din poze mi se părea cu totul altfel, ajunsă acolo situația s-a schimbat puțin însă per total mi-a plăcut.

O curte interioara extrem de mică ( 15-20 de metri să zicem)  unde se înghesuie o mare de turiști, veniți din toate colturile lumii. După cum am spus am fost în luna februarie, ne fiind în plin sezon mă gândeam că va fi ceva mai relax,dar vise taică, vise. 😉

Unii se pozează, alții se pupă,unii lipesc gumă pe pereți și se semnează pe ea. Totul a început cu mesaje pe pereți însă cum loc nu mai este, cei mai inventivi au găsit soluții. Pe lângă gumă am văzut bilețele dar și lăcățele cu mesaje.

A se vedea  pe stânga bilețele, pe dreapta gumă 🙂

Ce faci când ajungi la casa Juliettei

Legenda spune  că trebuie să :

  • o mângâi pe Julieta (statuia din bronz) pe sâni și să te  fotografiezi cu ea – eu nu am făcut asta 🙂
  • să lași un mesaj de dragoste pe pereți- Julietta te va ajuta 🙂 – n-am făcut nici asta.
  • să îți faci o poză de la balcon

Selfie din balcon 🙂

Se zice despre acest vestit balcon cum că  nu ar fi fost acolo de la început. Istoria spune că acest balcon a fost adăugat în 1928. În plus balconul este foarte mic, abia încap 3 persoane acolo. Se zice că ar fi fost făcut dintr-un sarcofag.. Nu știu ce să zic 🙂

Cum arată interiorul casei

Interiorul este reprodus după un film american din 1936, a cărui scenografie a fost inspirată la rândul ei dintr-o pictură din anii ‘800 de-a lui Hayez care la rândul său s-a inspirat din celebra operă a lui Shakespeare.

Casa are 3 etaje și la fiecare etaj mai multe camere,iar în fiecare cameră găsești câte ceva de văzut.

Peste tot sunt citate din Shakespeare,mobilă veche, costumele protagoniștilor, patul Julittei în care a murit,veselă din acea perioadă,plus multe altele.

Mie chiar mi-a plăcut și ma transpus așa în acea vreme… Chiar și copilului i-a plăcut ce a văzut…

Prețul pentru turul casei a fost unul mic. Nu mai țin minte dar cred că a fost 4euro, eu și copilul…. ieftin tare, chiar se merită.

Indiferent de poveștile care se spun, bravo primăriei Verona că știe cum să profite de pe urm turiștilor. Ar fi frumos și bine dacă și românii ar știi să facă la fel.

Oh , Romeo !

Am înțeles că al câteva străzi mai încolo de Casa Julietei se află și cea în care a locuit vestitul Romeo, dar și mormintele lor.Noi nu am mai ajuns acolo, dar oricum citisem că oricum majoritatea timpului sunt închise. Am preferat totuși să vizităm Muzeul Castelvecchio din Verona,Arena di Verona, Piazza delle Erbe și Piazza Bra. Găsești detalii despre toate aceste locuri în parta l a acestei serii.

Bineînțeles ca de peste tot mi-am luat magneți de frigider de la numeroasele tarabe cu suveniruri, am făcut foarte multe poze și ne-am bucurat de soare. Deși la noi în țară sau cel puțin la mine în acea periodă erau -15 grade, acolo m-am bucurat de +15grade. O diferență de temperatură foarte mare de care am profitat la maxim.

 

Cam asta e și cu experiența mea la Verona. Știu că mai erau multe de vizitat, multe locuri pe care le-am ratat dar chiar și așa eu una sunt mulțumită. Am trăit o experiență unică pe care aș mai repeta-o de ce nu, poate chiar să fac ce n-am făcut prima dată.

Deyutza

19 Comments

  1. Un loc de poveste, cred ca oricine si-ar dori sa treaca o data in viata pe acolo.

  2. un obiectiv de vizitat dar nu imi place ideea cu guma ,cu lacatele ,pus mana pe…..Julietei ,dar per total se merita macar selfiul facut la balcon

  3. ce dragut! mie chiar imi plac legendele de genul, chit ca ele or fi doar povesti, dar mi-ar placea sa ajung pe acolo si sa ma fotografiez si eu in balcon. esti norocoasa! noi n-am apucat inca sa iesim din tara, am ajuns doar la moldoveni un pic, anul asta avem in plan sa trecem la bulgari

  4. Arata superb casa Jullietei din Verona. Am indragit opera scrisa de Shakespeare, chiar mi-ar face placere sa vizitez acest loc.

  5. Interesant articol! Mi-a plăcut și fire romantică cum sunt, m-am văzut purtată pe ”traseul” descris, făcând o poză din balcon. Acum, asta tot trebuie făcut măcar pentru a fi credibilă călătoria :)!

  6. Sunt tare frumoase pozele si imi place ca mi-ai si explicat ce-ar trebui sa fac daca ajung in zona. Poate voi ajunge si eu in aceste locuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.