5 moduri care te ajută să ai o memorie de elefant

Uiți mereu sau nu te poți concentra? Te duci până la bucătărie, iar când ajungi nu mai știi ce voiai să faci? Ești cu telefonul în mână și îl cauți înnebunită, crezând că l-ai pierdut. Ai uitat unde ai pus cheile, și da nu poți să ieși din casă că nu ai cu ce încuia ușa. Da, eu mă recunosc și eu în aceste descrieri,tu ?

Stresul, surmenajul și oboseala cronică influențează foarte mult memoria și nu numai. În plus acum pentru o bună parte a tinerilor, se apropie examenele. Eu una oricât aș fi învățat  5 minute la mine era blanc.  Examenele fie că sunt de bac, capacitate, admitere sau mai știu eu ce au nevoie de o memorie foarte bună. Dacă creierul nu este stimulat zilnic atunci el la un moment dat te lasă și mda… uiți lucruri.

Exista numeroase moduri de a ne menține creierul în formă și pentru a avea o memorie și concentrare bune.  Pentru asta, este însă nevoie de antrenament și nu trebuie să îl lăsăm să rămână ”puturos”.

 

Cum să ai o memorie de elefant ?

1. Hrănește-ți creierul

O dieta echilibrată ajută creierul să funcționeze la capacitate maximă. Asigură-te că îi dai multe fructe și legume verzi, cu frunze. Specialiștii recomandă afinele, murele, peștele, uleiul de pește, ouăle, spanacul, nucile și migdalele.

 

2. Alege o carte

Secretul pentru o minte iute este să ii oferi tot timpul provocări. Încearcă să ai tot timpul o carte în mână. Lasă telefonul pentru o carte, e mult mai sănătos. După ce ai terminat de citit unu sau două capitole, treci în revistă pasajul pe care l-ai citit.

 

3. Plante făcătoare de minuni

Specialiștii spun că minunata cafea nu  este bună numai să te dea jos din pat dimineața, aceasta ajută și la prevenirea pierderilor de memorie.  Oare de asta beau eu și două cafele mari pe zi:)   Studiile mai arată ca și ceaiul verde și negru îmbunătățesc funcțiile memoriei.

 

5. Suplimentele alimentare MEMO ON

Suplimentul alimentar MEMO ON sirop conține plante medicinale ayurvedice care contribuie la funcționarea normală a capacității de concentrare și memorare, susținând randamentul intelectual. Ginkgo biloba ajută funcțiile cerebrale integrative (memoria, percepția, concentrarea) și coordonarea fizico-mentala. Rosmarinus officinalis si Melissa officinalis sunt recunoscute pentru menținerea atenției, concentrării, a capacității de înțelegere, de prelucrare și  sistematizare  a informațiilor.

MEMO ON sirop  de la Ayurmed susține elevii și studenții la efort psihic și intelectual intens, mai ales în perioada examenelor.

 

Pe lângă toate cele 5 moduri de ați îmbunătății memoria, contează foarte mult și să fii odihnită. Somnul noaptea este foarte important, eu una mă culc destul de târziu și mă trezesc relativ devreme. În week-end ce dorm mai mult, în rest doar 5-6 ore pe noapte. Înțeleg perfect de ce sunt mereu obosită, nu mă pot concentra sau uit mereu lucruri.

Eu una nu sunt adepta pastilelor însă siropuri  din când în când și  pe acesta chiar îl recomand. Sunt la a doua sticluță și al fel ca și prima dată, nu ma dezamăgit.

Sunt cam la jumătatea flaconului și deja e altă treabă, nu mai uit așa de des, și culmea mă simt și mai odihnită.  La servici stau aproape 8 ore în fața monitorului, acasă iar câteva ore și psihic eram destul de obosită. Acum deja mă simt mai bine, și după cum ziceam la început cei care au examene în perioada aceasta ar fi perfect dacă ar începe o cură.

 

Modul de utilizare și doză recomandată:

Copii 4-6 ani: câte o jumătate de linguriță (2.5 ml) de 2 ori pe zi;
Copii 6-12 ani: cate 1 linguriță (5 ml) de 2 ori pe zi;
Adulți și copii de peste 12 ani: cate 1-2 lingurițe (5-10 ml) de 3 ori pe zi.
Se administrează cu 1/2 ora înainte de masă sau la o oră după masă.
Se recomandă să se administreze minimum 3 luni.
Prezentare: flacon brun cu 100ml sirop.

 

Mai pe scurt Memo on nu e doar pentru o memorie de elefant. Compoziția sa din plante și extracte naturale din plante stimulează sistemul nervos, procesele mentale, îmbunătățește capacitatea de stocare și de redare a informațiilor, contribuind astfel la creșterea performantelor intelectuale și cognitive. Produsul oferă un sentiment de optimism, încredere, prospețime și claritate la nivel mental. Diminuează efectele oboselii mentale, epuizării psihice  și anxietății.

 

Tu cum îți ajuți creierul să reziste și cum faci față ”uitării” ? Alimente, somn, citit sau te ajuți și de suplimentele alimentare?

Deyutza

18 Comments

  1. In ultima vreme m am neglijat mult, se vad efectele. (problemele, oboseala, s au instalat fizic si psihic). Cat de importanta e alimentatia. Lucrez cu trufele, voi face o cura. sa mi iau odihna de care organismul meu are nevoie. Si alimentatie mai bogata (fierul e sfant). sfaturi foarte utile!

  2. In primul rand odihna multa, apoi il tin antrenat cu diverse chestii, bine ca avem si ajutoare.

  3. nepotetii mei au folosit si sunt tare incantati de rezultate,au memorat chiar foarte bine pentru examenele la sfarsit de an!

  4. sincer cred multor persoane li se intampla sa uite de ce a mers intr-o camera sau sa ia ceva ,,,etc dar numai daca se agraveaza acesta stare de uitare ar trebui sa incercam suplimente pentru memorie

  5. Eh, tare as mai vrea sa am si eu memorie de elefant 🙂 Am sa incerc produsul de care ne vorbesti in articol. Poate.. poate 🙂

  6. Nu stiam toate aceste informatii despre Memo On, defapt nici nu stiam despre existenta acestui produs, insa in perioadele mai sulicitante cu siguranta voi apela la el.

  7. Eu ma stresez din orice așa ca … na! Nu știu dacă ar trebui sa iau ceva. Pentru memorie n-am n-ai luat nimic din liceu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.