Hello,
N-am mai postat demult o rețetă și mă gândeam poate ți-o fi dor :)).
Până nu demult când a făcut soțul meu,nu îmi plăcea supa de linte.De fapt nu îmi plăcea lintea și refuzam să o mănânc. O dată a făcut el, eu nefiind acasă și la ora mesei m-a invitat la masă. Am mâncat și eu și copilul, mai cerând și a doua porție și abia la final am aflat ce am mâncat. Era un gust nou pentru noi și eram curioși ce e bunătatea ce am mâncat-o. Când ne-a spus soțul că e linte nu mi-a venit să cred și de aceea am mai încercat și eu încă o dată rețeta. A ieșit la fel de bună și s-a mâncat la fel de repede. Abia aștept să mai fac o altă porție 🙂 mai ales că nouă ne și plac mult supele creme.
Ingrediente supă cremă de linte roșie
- 500 g linte roşie SanoVita
- 2-3 linguri cu amestec de legume SanoVita
- 3 cartof
- 2 morcov
- 1 țelină
- 1 ardei gras roşu
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 50 g unt
- 5 linguri boia
- sare
- piper
Mod de preparare
Lintea se spala bine în câteva ape.Toarnă cam 2 litri de apă peste ea, pune-o ceapă tăiată bucăți mai mari și bucăți de țelină. Lasă să fiarbă la foc mic cam 30-40 de minute.
Topeşte 50 g unt într-o oală, la foc mediu spre mare, adaugă ceapa şi o sotezi până devine sticloasă. Adaugă usturoiul, ardeiul gras, morcovii, cartofii, 3 linguri de boia . Căleşti totul încă 3-5 minute și eventual dacă le vrei mai bine făcute le fierbi vreo 10 minute.
După ce a fiert lintea se adaugă legumele călite și se mai lasă la fiert 10-15 minute,să se pătrundă toate foarte bine, adaugi și amestec de legume de la SanoVita. Pentru un extra gust adaugă încă 2-3 linguri de boia de ardei la supa și amesteci bine. Blendezi bine toată compoziția, să fie cât mai fină și omogenă.
Rezultatul este unul foarte gustos. Supa e gata… și se servește cu crutoane de pâine, dacă îți plac.
Poftă bună !
Cum ți se pare această supă? Îți plac supele creme în general ? Dar lintea ?
Lintea nu este numai foarte gustoasa dar este si foarte sanatoasa.
nu am gatit niciodata linte dar retete ta este interesanta ,nu sunt fan supe creme dar m-ai facut curioasa si cred ca am sa incerc si eu
Arata foarte bine, nu am facut niciodata, multumim pentru reteta 🙂
Arata delicios, o sa incerc si eu!
n-am facut supa crema pana acum, dar imi place pentru ca ar merge servita si rece, nu are grasime! deci e pe to do list!
Arata foarte bine si cred ca este foarte gustoasa! Pofta buna!
Arata bine dar eu nu am mancat niciodata supa crema si nici linte asa ca nu pot sa spun ce gust are.
Imi plac supele, a ta arată delicios. Multumim pentru reteta.
Supa cremă de linte roșie este supa mea preferata.
Am facut si eu zilele trecuta supa crejma de linte si paste cu linte.Pot spune ca am descoperit un nou aliment pe care il voi pastra in bucataria mea.
Nu am facut niciodata linte, am sa-ti fur reteta.
La noi se mănâncă foarte des linte dar pre m am aventurat sa o gătesc altfel. (ceapa, morcov, usturoi, bulion, o frunza de dafin, linte si in 30 minute e gata) ❤
sotului meu ii place manacrea de linte, supa crema insa mie nu prea imi place
Nu am mancat pana acum linte insa tocmai ce am primit pachetul cu bunatati sanovita si vreau sa o incerc si eu. Buna sugestie mi-ai dat.
Am salvat reteta ta. O sa o incerc si eu.
Linte n-am mancat niciodata, uite ma faci sa incerc si eu reteta ta!
Si eu fac o astfel de supa, dar numai ca nu pasez spre a deveni supa-crema, imi place mai mult sa simt textura semintelor.
Am mancat supa crema de linte verde. Trebuie sa incerc si lintea rosie intr-o supa. I-am preparat-o o singura data Cristinutei cand era la diversificare
Nu am mancat pana acum supa crema de linte, insa arata tare bine. Sigur voi gati si eu si sper sa le placa fetelor!
Arata foarte bine,cred a este foarte gustoasa!
N-am mancat niciodata linte si nici nu ma tenteaza. Imi plac supele crema
Eu am facut doar pate si tocana de linte. As face si supa crema,arata bine.
Nu am mancat pana acum, dar vreau sa o fac in curand.
Mi-ai facut pofta, arata tare bine, mai ales ca nu am mancat nicidata, curiozitatea si pofta unui gurmand este si mai mare.
Si mie imi place tare mult lintea, in special cea verde si rosie. Am folosit-o in supe, salate si piureuri (un fel de fasole batuta). Sunt foarte gustoase si satioase preparatele.