Recenzie Orașul îngerilor căzuți IV (Instrumente Mortale)

Am ajuns deja la volumul 4 al acestei serii și parcă nu îmi vine să cred. Așa ma prins cartea asta și așa mă face să vreau să citesc mai mult și mai mult.

Orașul Îngerilor Căzuți este volumul 4 din seria Instrumente Mortale scrisă de Cassandra Clare.

Încă două cărți și termin seria, dar nu-i nimic că am mai văzut și alte cărți din aceiași categorie.

 • An apariție: 2013
 • Autor: Cassandra Clare
 • Categoria:SF & Fantasy
 • Ediție: Cartonată
 • Editura: LEDA
 • Nr. pagini: 384

 

Războiul a luat sfârșit iar, Clary Fray revine la New York, încântată de planurile sale de viitor. Dar totul are un preț, mai ales în poveștile Cassandrei Clare.

Vânătorii de umbre fac pace cu locuitorii din Lumea de Jos, și deocamdată domnește pacea.  Clary se antrenează să devină vânător de umbre și să-și folosească puterea unică.  Mama ei se căsătorește cu iubirea vieții sale. Și, mai important decât orice, Clary poate spune despre Jace că este iubitul ei

Cum ??? Da ai auzit bine, dar nu îți povestesc mai multe te las să descoperi singură din carte.

Liniștea dispare încet încet când cineva ucide vânători de umbre, iscând tensiuni între vânătorii de umbre și locuitorii din Lumea de Jos. Acest lucru  ar putea duce la un al doilea  război sângeros.

Simon, cel mai bun prieten al lui Clary, nu o poate ajuta -mama lui tocmai a aflat despre el ca este vampir, iar acesta este nevoit sa plece de acasă. Se mută cu Kyle, noul membru misterios și plin de secrete al formației sale, iar printre altele primește o oferta de la Camille, regina clanului vampirilor.

Când credea că totul merge spre bine,Jace începe să se îndepărteze de Clary fără să-i explice acesteia de ce o face. Totuși Clare se vede forțată să investigheze adâncurile unor mistere care, odată deslușite, îi revelează un coșmar cum nu se poate mai groaznic. Ea însăși a pus în mișcare un lanț de evenimente în urma cărora i-ar putea pierde pe toți cei pe care-i iubește.Inclusiv pe Jace…

Cam așa sună mai pe scurt rezumatul acestei povești din volumul cu numărul 4, al seriei Instrumente Mortale.

Recenzie Orașul îngerilor căzuți IV

Deși părerile sunt împărțite despre acest volum, eu pot să spun că mă aflu pe partea celor cărora le-a plăcut. Această carte m-a ținut în suspans și abia așteptam să dau pagina să văd ce se mai întâmplă.

Această carte este un complex și are de toate: acțiune, suspans, personaje bune și evoluate.  Are intrigi și conflicte exterioare și interioare, are perspective multiple bine scrise și diferențiate, are personaje negative puternice și individualizate.  Ce poți să îți mai dorești?

Dacă te-am făcut curioasă și îți dorești cartea, te invit să o faci. Rămâne la latitudinea ta dacă îți va plăcea sau nu. După cum am zis la început, părerile sunt împărțite, iar până nu începi să citești tu cartea nu vei știi cu adevărat cum este.

Cartea se găsești atât pe Libris cât și în celelalte librării online sau fizice.

Pentru recenziile primelor 3 cărți din serie poți  accesa link-urile următoare:

Orașul oaselor(I)
Orașul de Cenușă (II)
Orașul de Sticlă (III)

Ai citit aceste cărți, sau una dintre ele? Cum ți se pare povestea și subiectul ? Eu una abia aștept volumul nr 5 și mă gândesc cu nostalgie că mai sunt doar 2 cărți.

Deyutza

23 Comments

 1. Ce actiune, chiar ca te tine in suspans. Nu am citit nici unul dintre aceste volume… Multumesc pentru recomandare

 2. Ce serie captivanta…cred ca trebuie citite toate pentru a intelege actiunea mai bine! Sunt de pus pe lista! 🙂

 3. Eu nu am apucat să citesc această serie, dar știu că a fost atât de populară!! Mă bucur că ai avut ocazia să o lecturezi. Poate ajunge și în mâinile mele pe viitor… ?

 4. Nu stiu daca mi s-a publicat comentariul anterior, asa ca poate ma repet: multumesc de recomandare, suna interesanta cartea!

 5. In acest weekend prelungit am vazut toate sezoanele/episoadele aparute deja din Shadowhunters, facute dupa Instrumentele mortale si mi-a placut enorm. Nu stiu daca ma pot concentra sa citesc cartile, dar actiunea imi place, iar serialul este nemaipomenit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.