Vrei să trăiești izolat? – Află cum te ajută un ATV și panourile fotovoltaice

Dacă aglomerația urbană ți-a ajuns și viața într-un sat cu mulți locuitori nu te încântă deloc, ai putea alege să trăiești izolat. Viața departe de agitație vine cu avantajele ei evidente, dar și cu provocările ei specifice. Cei mai mulți dintre cei care au ales un asemenea stil de viață au recunoscut că electricitatea și transportul au fost două dintre cele mai mari provocări cu care s-au confruntat. Din fericire, în prezent există soluții la îndemână pentru a rezolva aceste probleme. Panourile fotovoltaice și un ATV pot fi răspunsul la problemele tale.

 

Ce avantaje are producerea de energie prin panouri fotovoltaice

 

Panourile solare sau fotovoltaice sunt o soluție prietenoasă și ieftină pe termen lung, de producere a electricității. Faptul de a genera electricitate cu ajutorul acestor panouri este una din cele mai bune alegeri pe care o poți face în noul tău stil de viață.  Pe site-ul acesta vei gasi o paleta variata de produse catre care sa iti indrepti atentia.  În primul rând, energia solară este o sursă inepuizabilă, ceea ce înseamnă că nu a va trebui să îți faci griji în privința efectului nociv asupra mediului, deoarece acesta nu există.

 

Principiul de funcționare presupune captarea razelor de soare de către panourile fotovoltaice monocristaline sau policristaline. Acestea  sunt instalate pe acoperișul clădirii tale. Este recomandat ca acestea să fie instalate orientate către sud. O înclinare de 15 grade este ideală pentru o captare optimă a căldurii solare. De asemenea, montate astfel, panourile solare se pot autocurăța, deci nu va trebui să îți faci griji prea mari cu privire la întreținerea lor.

 

Panouri fotovoltaice monocristaline sau policristaline?

 

Înainte să alegi panourile solare, este imperios necesar să te interesezi foarte bine despre care sunt tipurile de panouri solare și care sunt cele mai potrivite pentru locuința ta. De asemenea fii atentă și ce așteptări să ai de la acestea. În primul rând, trebuie să se știe că aceste panouri depind de temperatura provenită de la soare pentru a funcționa.  Acestea sunt capabile să trimită direct energia la rețeaua electrică, sau aceasta poate fi stocată în generatoare mari, pentru a fi utilizată ulterior.

 

Panourile fotovoltaice monocristaline au un preț mai ridicat, dar și o durată e funcționare de până la 25 de ani.  Acestea sunt o variantă mai bună decât panourile fotovoltaice policristaline, deoarece au randament mai bun.  Între 15% și 20% din energia captată va fi transformată în energie electrică, ceea ce este un procent satisfăcător.

Panourile fotovoltaice policristaline sunt mai ieftine deoarece sunt fabricate din materiale mai slab calitativ și eficiența lor este mai mică.  Acestea reușesc să transforme în energie electrică doar 13% – 16% din energia captată.

 

Alege un ATV pentru cea mai bună modalitate de transport

 

Dacă vrei să trăiești izolat, cu siguranță nu vrei o locuință lângă șosea.  Dacă accesul la locuința ta se face parcurgând un teren accidentat, ai putea începe să cauți un ATV de vânzare nou.   Aici https://www.dbsolar.ro/Atv vei descoperi o serie de modele inedite.  Un astfel de vehicul îți permite să traversezi ușor porțiuni dificile de teren.  contează dacă drumul este noroios, înzăpezit, cu bolovani sau inundat.  Un astfel de vehicul îți permite să îl traversezi cu cea mai mare ușurință.

 

Ai posibilitatea de a găsi un ATV ieftin și bun online.  Acesta nu îți va permite doar să traversezi o bucată de teren, dar este o modalitate excelentă de a petrece timpul liber.  Poți călători cu el doar de dragul de a admira peisajul în cel mai interactiv mod posibil, chiar dacă nu există o porțiune de drum clar delimitată.

Un vehicul de teren bun  poate atinge o viteză de până la 130 km/h, și în funcție de necesități. De asemenea poți opta pentru un vehicul cu unul sau mai multe locuri.  Mai mult decât atât, dacă vrei să folosești ATV-ul pentru a reface proviziile casei, poți atașa o remorcă de dimensiuni modeste. Dimensiune modestă dar suficient de mare, permițându-ți astfel să transporți bunuri sau marfă.

 

Viața într-o locuință izolată poate fi cea mai frumoasă experiență de care te poți bucura.  Atunci când vrei să trăiești în mijlocul naturii, este necesar să îi oferi respectul cuvenit chiar și atunci când întâmpini provocări. Poți opta pentru panouri fotovoltaice motocristaline sau policristaline pentru a genera energie electrică fără a face rău mediului înconjurător.

De asemenea, poți alege un ATV, acesta fiind cea mai fiabilă formă de transport în astfel de circumstanțe.

Deyutza

6 Comments

  1. Psnourile sunt foarte utile dar si folositoare pentru o casa la tara.

  2. Poate daca as avea o cabanuta mica la munte as cumpara un ATV si mi-as pune si panouri fotovoltaice.

  3. Un atv chiar mi se pare foarte potrivit pentru o perioada în care am locui în zonele în care se ajunge cu greu. Și panourile fotovoltaice cred ca sunt de un real folos

  4. atv-ul ar fi de mare folos in zone dificile iar panourile fotovoltaice de un real folos in acele zone mai dificile unde nu ajunge curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.