Cum scapi de răceli și sinuzite

Suntem în luna martie dar asta nu împiedică cu nimic să zic ce iarnă urâtă avem primăvara asta 🙂 . Perioada aceasta este una foarte urâtă și o perioadă în care răcelile sunt peste tot.

Este perioada când auzi cel mai des hapciu și uneori câte o ”tuse măgărească” :).

Lucrez în domeniul sanitar și din 30 de pacienți care vin zilnic la cabinet să zicem că cel puțin 15 sunt cu răceli de tot felul.

Virozele și sinuzitele sunt la putere și trebuie evitate pe cât de mult se poate iar dacă ai ”furat-o” trebuie să o tratezi corect.

Dacă ai scăpat iarna asta de o răceală sau de-o sinuzită, atunci nu te pot numi decât norocoasă. Imunitatea te-a ajutat și ai făcut față cu brio virușilor.Dacă totuși te numeri printre cele mai puțin norocoase,care colectează tot ce poate, atunci sper ca sfaturile mele să îți fie de  folos.

 

Cum ne menținem sănătatea în rezonul rece ?

 

♥În primul rând trebuie să te menții hidratată. Apa, sucul de fructe natural, ceaiul și supele sunt lichide pe care trebuie să le consumi zilnic. Evită  să bei alcool, cafea(cantități industriale)  și sucuri cu cafeina, care înrăutățesc starea de deshidratare;

♥Odihnește-te cat mai mult, pentru ca organismul se vindecă cel mai bine atunci când și tu ești odinită

♥Dacă simți că ți se usucă nasul și nu poți respira, atunci clar aerul din casă trebuie umidificat. Cea mai simplă soluție, pune un bol cu apă pe calorifer.

♥ Pentru că virozele și mai ales sinuzitele nu trec doar cu leacuri băbești și ceaiuri, trebuie să iei și cel puțin un antiinflamator de tipul paracetamolului sau ibuprofenului; Dacă pe lângă banalul strănut, mai ai și mucozități de culoare galbenă sau verde, febră și durere în partea sinusurilor atunci se trece la alt nivel.

♥Tot în sinuzite poți să  ți se înfunde nasul și să nu mai simți mirosurile sau din contră să simți un miros urât, ăla e de la tine din nas, e infecția. De aceea pe lângă tratament,nu ai voie să ieși din casă fără o căciulă.

♥Ca și  tratament pe lângă antibioticul aferent infecției, trebuie neapărat să iei și sinupret , și paracetalomul de care ziceam mai devreme. Acesta se găsește în diferite forme așa că aici depinde doar de tine pe care îl preferi.

 

Ce este sinupret și la ce se folosește ?

Sinupret este un medicament obținut din plante, care se utilizează la adulți pentru tratarea inflamațiilor acute și fără complicații ale sinusurilor paranazale. Acesta se găsește și sub formă de picături și se poate administra și copiilor.

Dacă nu a fost prescris altfel de medic, doza pentru:
– adulți este de 1 drajeu de 3 ori pe zi (3 drajeuri/zi)

– copii cu vârsta între 2-6 ani: 15 picături (echivalent la 0,9 ml) de 3 ori pe zi
– copii cu vârsta între 6-11 ani: 25 picături (echivalent la 1,5 ml) de 3 ori pe zi
– adulți și adolescenți peste 12 ani: 50 picături (echivalent la 3,0 ml) de 3 ori pe zi.

Cel mai importat însă la primele simptome să te prezinți la medic și să nu stai acasă se ți se agraveze boala.

Iar pentru a evita toate acestea trebuie să ai grijă de tine, să consumi multă vitamina C, în toate formele ei, Echinaceea și orice altceva mai știi tu că te ajută pentru imunitate.

 

Acestea fiind zise multă sănătate și cel mai importat nu lua medicamente după ureche, cel mai bine consultă medicul.

Deyutza

One Comment

  1. Am avut o mica raceala in aceasta iarna de care am scapat relativ usor fara a aplela la medicamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.