Airsoftul cucerește România

airsoft

Ehe , astăzi o nouă postare pentru băieți :)Fetelor nu vă simțiți nedreptățite, vine și vremea voastră.

Ai pe acasă vreun gamer împătimit? Dacă da atunci adu-l repede pe blog să citească postare, cu siguranță în week-end iese cu băieții  afară la joacă. 🙂

Am tot auzit în ultima vreme ba în stânga ba  în dreapta de Airsoft. Nu știam despre ce e vorba mai exact așa că am dat search pe sfântul Google și am aflat o mulțime de lucruri noi.

Airsoft-ul este unul din acele sporturi ce prinde tot mai mult teren în țara noastră. E posibil să fi auzit chiar și tu de el, însă să nu fi făcut vreo legătură cu sportul. Eu am aflat primele informații direct de pe site-ul  Airsoft6.ro .

Airsoft-ul a apărut prima dată în Japonia prin anii ’70,deoarece le-au fost interzise armele în întreaga țară. Cu toate acestea existând o piață largă de colecționari de arme, interdicția armelor a împins diferite  firme să creeze replici fidele ale armelor reale. Japonezii și chinezii ăstia, nimic nu îi oprește ei fac de toate din orice:)) era și un proverb românesc despre așa ceva însă mă abțin să îl spun aici 🙂 .

După cum ziceam  din ce în ce mai mulţi români au descoperit acest sport nou. O nouă metodă de a îmbina mişcarea în aer liber cu adrenalina şi strategia militară. Sunt mulți care joacă diferite jocuri pe calculator- acum au ocazia să  își joace propriul joc iar ei să fie personajele principale.

Airsoft-ul este jocul care îi aduce, week-end de week-end, pe pasionaţii de shootere militare, în zonele de la periferiile oraşelor sau în clădiri dezafectate, pentru a pune în practică scenarii de luptă, în perfectă siguranţă- exact ca în jocurile pe care el jucau până n demult.

Ce este de fapt Airsoft-ul și cum se joacă ?

Airsoft-ul un joc sportiv ce simulează un conflict sau efectuează anumite misiuni, cu ajutorul unor replici ale armelor reale, utilizându-se echipamente specifice și tactici militare reale. La jocul de airsoft se folosesc bile din material plastic – bile non metalice din ABS în general, dar mai pot fi și din material biodegradabil, teflon, sticlă sau bile cu vopsea.

Aceste pistoale airsoft sunt de obicei copii fidele ale armelor reale. După sistemul de propulsie al proiectilelor exista 3 categorii de replici de airsoft:

  • replici cu propulsie electrica;
  • replici pe bază de gaz;
  • replici cu acționare manuală.

Majoritatea celor care aleg să practice acest joc investesc sume medii de 700 – 1.200 de lei în echipament, consumabile şi replici de airsoft potrivite pentru scenariul ales sau pentru experienţa de joc. Cu alte cuvinte vrei un joc cât mai aproape de real și o experiență frumoasă e nevoie și o mică investiție.

Airsoftul un sport cu diferite teme, cu același mod de joc, dar funcționalitate diferită:

  • Skirmish – Jocul tip skirmish este  unul din cele mai simple și comune jocuri. În general nu pune nici o limitare asupra echipamentului sau a modului de joc, și se joacă cu obiective simple (ex: Capturarea steagului – doua echipe, una păzește steagul, cealaltă trebuie să-l captureze).
  • Mil-sim Acest tip de joc pun accentul pe imitarea antrenamentului și manevrelor militare cât mai aproape de ”adevăr”.
  • Reconstituiri – Tipul acesta de joc are ca element principal reconstituirea războaielor trecute. Acesta vine la pachet cu  folosirea echipamentului conform perioadei în care se joaca dar și echipamentul din acea perioadă. Cel mai adesea se  reconstituie cel de-al Doilea Razboi Mondial.(așa am citit) 🙂

 

Totuși dacă deții o armă airsoft trebuie să respecți și niște reguli. Una dintre ele ar fi să nu ieși cu ea la plimbare, să mergi la servici sau să o scoți în public. Fiind o replică fidelă ar putea crea panică și haos în rândul oamenilor.  Ar fi cel mai bine să ții arma doar pentru week-enduri sau atunci când mergi să joci cu prietenii tăi.

Un alt aspect important este obligativitatea purtării ochelarilor de protecție. Nici un joc nu trebuie jucat fără un echipament adecvat și nici fără ochelari.Pe Airsoft6.ro găsești tot ce ai nevoie pentru a te apuca de acest sport – dacă îi pot spune așa .  Echipamente, consumabile, arme, accesorii și chiar sfaturi utile despre tot ce înseamnă airsoft-ul și cum poți desfășura o activitate plăcută, alături de prietenii tăi.

 

Deși nu sunt adepta violenței de orice fel, pistoalelor  și a bătăilor parcă la un asemenea joc m-aș băga și eu:)  Jucam în copilărie hoții și vardiștii :))  și ne ascundeam pe după casă cu tot felul de lemne în locul armelor. 🙂

Tu ce părere ai despre acest nou trend / sport apărut în România ?

Deyutza

4 Comments

  1. imi place ideea, decat sa stai in casa sa te joci pe calculator maibine intereactionezi cu alti oameni afara

  2. nu imi place acest joc ,este pentru baieti dar am vazut des si fete participand ,nu este genul meu si nici nu as incerca ,nu ma incanta mai ales ca trebuie sa tragi cu arma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.