Notd – manichiura mea de 8 martie

La mulți ani mame , la mulți ani femei din întreaga lume ! Astăzi 8 martie sărbătorim femeia,sărbătorim mamele de pretutindeni.

Astăzi, ca în fiecare an am decis să fac o   manichiură. Acesta este unul din modurile prin care o sărbătoresc această zi specială. Mamele și femeile în general trebuie sărbătorite în fiecare zi, însă astăzi e un alt prilej.

 Ce se sărbătorește de fapt pe 8 Martie

Ziua Femeii se sărbătoreşte pe 8 MARTIE și este o zi în care femeile sunt recunoscute pentru realizările lor, fără a ţine cont de diferenţele naţionale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice. În România, Ziua Mamei a fost declarată sărbătoare publică începând din 2010 şi este sărbătorită în prima duminică a lunii mai. În prezent, Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în mai multe țări ale lumii, iar în unele dintre acestea este considerată chiar zi liberă.

 

mom nails

Cum a început totul ?

Puțini oameni știu că Ziua mamei se serbează încă de pe vremea grecilor antici. În fiecare primăvară, ei o serbau pe Rhea, mama tuturor zeilor. Sărbătoarea datează din timpul legendelor despre zeii Olimpului, când grecii au închinat zeiţei Cybele, zeiţa pământului şi mama tuturor zeilor, festivalul Hilaria desfăşurat de pe 15 până pe 18 martie.

Mai tarziu, în Anglia anilor 1800, a fost menționată Duminica mamei, serbată în a patra duminică de la începerea Postului Paștelui. Cu această ocazie, oamenii aveau o zi liberă, se făceau vizite, iar mamele primeau prăjituri. Acest obicei a primit numele „mersul la colindatul mamei“ şi în acea zi fiecare mamă din Regat primea o prăjitură tradiţională, apoi mamele le dădeau copiilor binecuvântarea.

Pentru prima dată, Ziua femeilor a fost sărbătorită pe data de 28 februarie 1909 în New York, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor, conform wikipedia.org.

Acum că am spus puțin și din istoria acestei zile,nu mă mai lungesc și te las cu manichiura mea.

Poate e o inspirație pentru tine, și dacă nu anul acesta poate la anul îți faci și tu ceva în temă. 🙂

Matrița pe care am folosit-o este de la Bornprettystore și este BP-70 .

 

La mulți ani mămică dragă !!!

Deyutza

7 Comments

  1. o tema foarte interesanta care ti-a iesit super ,un mod deosebit de a celebra mama

  2. Doamne, sunt superbe? mi-e ciuda că a trecut ziua de 8 martie și nu am știut de aceasta matriță, plus că rozul e culoarea mea preferată. La anul cu siguranță mă voi mândri și eu cu așa o manichiură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.