Cum să trăiești pe cont propriu- caută chirie

Majoritatea tinerilor din ziua de astăzi,odată ce au împlinit 18 ani, își doresc o schimbare în viața lor. Un prim pas în treaba aceasta este mutarea cu chirie. De cele mai multe ori,indiferent că e vorba de un băiat sau o fată, majoritatea gândesc cam la fel. Fiecare își dorește să se desprindă  de  acasă, își doresc să fie cât mai departe de părinți și îți doresc să fie pe cont propriu.

După cum ziceam, un prim pas spre această separare și spre această independență este această mutare cu chirie. Pentru cei mai norocoși sau nu 🙂  mutarea aceasta vine odată cu facultatea.

Viata de student ca cămin sau cu chirie?

În luna septembrie cei mai mulți studenți sunt în căutare de chirii.  Depinde de fiecare în parte ce îți dorește și depinde unde îți dorește să își petreacă perioada frumoasă a studenției. Eu zic că sunt împărțiți cam 50- 50 studenții care preferă căminul și cei care preferă chiria. Nu am făcut  facultate și nu mă pot pronunța despre cum  e viața de student la cămin. Cu toate acestea am auzit multe persoane povestind despre viața la cămin ca fiind una din cele mai frumoase perioade din viața lor.

Pe de altă parte ceilalți 50 % dintre studenți, cei care preferă viața cu chirie, spun cam același lucru.

Confort, liniște – o altă viața față de cea din cămin. Adevărul e că atunci când îți închiriezi un apartament/ garsonieră o poți face fie singură fie împreună cu o prietenă sau două. Dacă sunteți 2-3 atunci și chiria va fi împărțită, alături de cheltuielile aferente și va fi mult mai ușor de plătit.

E adevărat e mai ieftin la cămin, dar acolo nu ai intimitate mai deloc, stai  cu 3-4 fete în cameră și în plus acolo nu ai liniște pentru că acolo tot timpul vor fi studenți sau petreceri.

Dacă îți iei o chirie împreună cu 2-3 prietene atunci clar ai intimitate, liniște și dacă vrei să dai o petrecere în week-end sigur nu vei deranja pe nimeni… bine poate doar vecinii dar sper că nu tare 🙂

Același lucru e valabil și în cazul în care nu ești neapărat la facultate dar momentan nu îți permiți să îți cumperi o locuință sau pur și simplu vrei să te muți cu iubi.

Vrei să pleci de acasă – mută-te cu chirie

Cunosc multe persoane care s-au mutat dintr-un oraș în altul cu serviciul și neavând unde să locuiască singura salvare a fost chiria. De asemenea în ziua de astăzi dacă nu ai un părinte cu bani să îți facă cadou un apartament(primit de pe vremea lui Ceaușescu) dacă vrei să îți faci un rost în viața mai întâi trebuie să stai cu chirie.

În concluzie dacă vrei să îți iei ”zborul” de acasă, dacă vrei să trăiești pe cont propriu și să îți iei viața în mâini, un prim pas este acela de a locui în chirie. Au trecut vremurile alea când președintele țării oferea oricărui tânăr, casă și servici. Acum vremurile s-au schimbat și dacă vrei să răzbești în viață atunci trebuie să o faci cu putere și încredere în tine.

 

Ce părere ai despre statul în chirie ? Ai sta sau ai stat ?

Deyutza

3 Comments

  1. Daca nu ai alta optiune este mai bine sa stai cu chirie,esti “”stapan “”pe spatiul tau desi chiria in ziua de azi este foarte scumpa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.