Avantajele folosirii proiectoarelor cu led

Prețul facturilor electrice de cele mai multe ori este o povară pentru oricine. În ziua de astăzi prețul facturilor au crescut atât de tare că parcă ți-e și frică să mai aprinzi lumina 🙂 Cu toții ne dorim să ”fentăm”  factura și să nu economisim tare mult dar totuși factura să fie mică.La noi în casă sunt destul de multe obiecte electrocasnice care consumă curent. 3 televizoare,cuptor și plită electrică, cuptor cu microunde, mașină de spălat, aspirator, calculator plus multe altele, toate acestea consumăăă și consumă. Totuși pentru a economisi la factură sunt o mulțime de trucuri,printre ele becurile cu led.

Corpurile de iluminat cu led au pătruns pe piața românească și înlocuiesc cu succes corpurile de iluminat clasice care au un consum mai ridicat. Mi-am ”împânzit” casa cu astfel de becuri și de când le folosesc adevărul e că factura la electricitate e puțin mai micuță. Recunosc, am rămas uimită de avantajele utilizării unor astfel de corpuri de iluminat. Așa am aflat că ledurile au o durată de viață mult mai mare și nu necesită a fi înlocuite prea des.Becurile led sunt prietenoase și cu mediul și nu au în compoziție substanțe nocive pentru mediu. Lumina pe care becurile led o emit este de o calitate superioară, fiind foarte apropiate de lumina naturală.

Proiector led sau bec cu halogen ?

De asemenea am aflat de curând și de proiectoare led. Acestea sunt perfecte pentru sălile mari, hale sau orice încăpere cu spațiu de lucru.De asemenea un proiector led se poate pune și afară, în fața case, grădină sau chiar pe scara blocului. Un astfel de proiector led se remarcă nu doar prin economia de curent electric, ci și prin rezistenta în timp. Dacă un proiector cu halogen se poate arde la câteva luni de zile, proiectoarele cu LED au o garanție de 3 ani și un timp estimat de funcționare de peste 30,000 de ore.

Proiectoarele led se aprind instantaneu și au o lumină neîntreruptă pe toată perioada utilizării. Un punct forte este faptul că acestea nu atrag insecte, ceea ce reprezintă un mare avantaj din punctul meu de vedere. Un avantaj pentru serile în care vrei să stai în curte și să te bucuri de lumină, nu și de insectele care te stresează la culme, mai ales vara.

proiector led

Fie că alegi un led cu lumină caldă sau lumină rece, prețul este unu foarte mic.Doar 70 de lei pe site-ul MagicLed.

Ca și o concluzie folosind un proiector cu leduri,și chiar becuri cu leduri în general se poate consuma cu până la 50% mai puțin curent  în comparație cu momentul când  sunt folosite mijloace de iluminat tradiționale.

Iluminatul  led sănătos și avantajos !

Tu ce fel de iluminat  preferi? Ce fel de becuri ai acasă?

Deyutza

15 Comments

  1. cred ca multe persoane va alege iluminatul led, consuma mult mai putin si durata de viata a becurilor este mult mai mare. Noi avem spoturi led si suntem multumiti

  2. am incercat sa schimb toate becurile cu cele economice sau led. nu stiu daca nu oi fi omis vreunul, dar zic eu ca e important si pt mediu sa mai facem economii de genul!

  3. nu am asa ceva dar ma bate gandul sa fac ceva modificari si sa imi pun leduri sa fac economie si sunt si estetice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.