Mierea este alimentul care nu cred că lipsește vreodată la noi în casă. Este alimentul pe care nu îl iubesc doar eu , ci și copilul dar și soțul meu. Ador mierea indiferent în ce stare se află ea, iar unele dintre favoritele mele este mierea cu nuci…auu îmi plouă în gură 🙂 Am văzut niște astfel de borcănele la Apidava și trebuei să fac cumva să am cel puțin unul 🙂 Deja am pus mâna pe mierea din salcâm Roua Florilor și nu pot să zic că am devorat deja jumătate de flacon, nu pe pâine și nici în ceai. Pentru că flaconul e așa de ușor de mânuit, l-am pus la gură și doar am strâns… restul te las pe tine să îți imaginezi cum s-a dus jumătate din flacon :).
5 moduri de a folosi mierea
- O pui în ceai/cafea/ lapte/pâine
- O folosești ca și mască pentru ten
- O folosești ca și exfoliant pentru buze
- O folosești ca și mască pentru păr
- O folosești ca și tratament pentru tuse
Cum folosesc mierea și ce beneficii am
După cum ziceam mierea nu lipsește niciodată din bucătăria mea. Mierea este foarte utilă, ea este o sursă de vitamine, minerale și substanțe active. Are un efect antibacterian, hidratant, calmant și tonifiant, deci nu trebuie să îți lipsească.Cele mai importante substanțe minerale pe care le conține mierea sunt: potasiul, magneziul, fosforul și calciul.
1.Cel mai des o folosesc în ceai, ador să beau ceaiuri îndulcite cu miere dar și lămâie. De asemenea este un remediu foarte bun mai ales în perioadele mai critice de răceală. Eu o folosesc cel mai des în puseele de tuse ale copilului meu.De obicei frec un gălbenuș de ou cu puțină miere și puțin lapte călduț. Acest ”cocktail” este foarte bun și calmează tusea dar și gâtul iritat.
2. Pentru tenul meu cu probleme, cel mai des folosesc mierea cu suc de lămâie.Amestec cele două ingrediente și le aplic pe tenul curat și uscat. Las masca pe ten în jur de 20 min ,iar la final tenul meu arată și este mai hidratat dar și cu porii mai micșorați.
Aceasta nu e singura mască pe care o aplic cu miere, dar dacă ești curioasă de mai mult, aștept comentarii și răspund cu mare drag.
3.Tot mierea o folosesc și ca exfoliant pentru buze. Mi se pare că acesta este unul dintre cele mai bune produse pentru hidratarea buzelor. Mierea împreună cu zahărul brun sunt un bun exfoliant,nu doar pentru buze ci și pentru ten. Atât cât pot de des, folosesc această combinație.
4.Miere, gălbenuș și ulei de măsline acestea sunt cele 3 ingrediente pe care le folosesc pentru a avea un păr strălucitor. Cantitatea trebuie stabilită în funcție de lungimea firului de păr. Aplică masca pe părul umezit și las-o să acționeze 30 de minute, apoi spală părul. Nu lăsa masca mai mult timp în păr, pentru că mierea și oul se vor întări prea tare.
Pe lângă toate beneficiile de care profit eu,mierea mai este utilă și la
- Stimularea digestiei și a metabolismului
- Menține echilibru endocrin
- Tratează ulcerul
- Ajută la întârzierea menopauzei
- Este utilă în tratamentul psoriazisului, al eczemelor sau al dermatitelor seboreice ale scalpului.
Tu cum alegi să profiți de beneficiile mierii ?
Mierea o consum asa simpla, dimineata pe stomacul gol sau ca indulcitor.
Mierea de salcam imi place mult, e aromata si nu exagerat de dulce.
Mierea de salcam este preferata mea ,o folosesc la ceaiuri ,prajituri
Eu apreciez in primul rand ambalajul practic al produsului. In rest, sunt un mare fan al mierii de albine si o folosesc cat pot de des
Mierea este izvor de sanatate. Noua nu ne lipseste din casa.
La noi în casa nu lipsește niciodată mierea, copiii consuma zilnic. O am și eu pe aceasta de la Apidava, este foarte practic recipientul, îl voi umple din nou căci este aproape gol.
Mierea este preferata noastra. Nu imi lipseste din casa niciodata. O folosesc si eu pentru par, dar e atat de delicioasa incat prefer sa pun fiecare picatura doar in farfurie.
Eu ador mierea si nu doar pentru consum, ci si ca masca pentru fata. Interesante si modurile tale de utilizare ale mierii, o sa ma inspir si eu din ele.
Si eu folosesc miere de la Apidava! E cea mai buna!
Imi indulcesc ceaiul exclusiv cu miere poliflora si din cand in cand mananc pe paine cu putin unt pentru a scapa de pofta de dulce.
Noi avem mereu miere in casa si ne place sa o consumam, cel mai mult cu iaurt.
Noi mierea o folosim in general numai la ceai/cafea.
Tatăl meu preferă mierea în mod deosebit, ca îndulcitor mai mult. Eu, în schimb, doar cu unt obișnuiam să o consum.
Si eu folosesc mierea pentru consumul alimentar si pentru par. Pe ten nu prea am aplicat-o. Mie sucul de lamaie nu-mi face bine pe ten sau poate ca am dat eu cu suc de lamaie mult prea aproape de ochi
Ma aseman tie, cel mai mult folosesc mierea in alimentatie doar ca mai putin la ceai sau cafea si mai mult in prajituri, dulciuri.
Cel mai des o folosesc la diferite preparate dulci, dar si ca exfoliant pentru corp in combinatie cu zatul de cafea.
O sa incerc si eu exfoliantul de buze. 😀
La noi in casa nu exist ceai fara miere.
mierera este sfanta la noi in casa, Nici o zi fara miere :))
Folosim miere zilnic, facem limonada, indulcim ceaiul, etc. Cafeaua o prefer amara.
Noi folosim miere zilnic in ceai, preferata noastra este cea de salcam. Pentru imunitate am facut catina cu miere, si luam din acest amestec cate o lingurita dimineata. Nu stiam ca mierea poate fi folosita ca si exfoliant pentru buze, merci de pont.
ierea de salcâm – aduce beneficii pentru digestie, are acţiune expectorantă. În cantităţile indicate de medic, poate fi consumată şi de diabetici.
Mierea de tei – calmează tusea şi tratează insomnia cauzată de nervozitate.
Mierea polifloră – stimulează apetitul, îmbunătăţeşte digestia şi activitatea inimii.
Mierea de floarea-soarelui – tonic fizic şi psihic, reduce colesterolul „rău” şi tratează bronşita.
Mierea de castan – combate gripa, anemia şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină