Recenzie – Orașul de cenușă II ( Instrumente mortale)

Serie Instrumente Mortale de Cassandra Clare este una dintre preferatele mele. Mi-aș dori să reușesc să citesc cărțile mai repede.Le-aș devora pe toate dar timpul e atât de scurt … Orașul de cenușă este cea de-a doua carte din această serie pe care tocmai am terminat-o.

 • An apariție: 2014
 • Autor: Cassandra Clare
 • Categoria: Cărți horror/fantasy
 • Ediția: a 2-a, revizuita
 • Ediție: Cartonată
 • Editura: LEDA
 • Format: 240×160 mm
 • Nr. pagini: 416

„- Deși toate astea sunt foarte amuzante, zise Regina cu răceală, aplecându-se în față, sărutul care vă elibera fata este sărutul pe care și-l dorește ea cel mai mult.”

orasul de cenusa

 

Orașul de cenușă – Instrumente mortale merită citită ?

Instrumente Mortale – Orașul de sticlă este continuarea primei cărți Orașul Oaselor.Văzând deja sezonul doi din serial știam oarecum la ce să mă aștept și în carte. Cu toate că știam în mare cum va fi treaba , cartea am citit-o pe nerăsuflate pentru că deh , filmul e mic copil pe lângă carte.Totul e povestit și descris până la cele mai mici detalii. Văzând și filmul încercam să fac un film în capul meu care era mult mai complex de ce văzusem deja.

Îmi place faptul că autoarea noastră Cassandra intensifică atât de mult toate sentimentele, totul e între acțiune și dramă. Toată cartea e plină de acțiune și de sentimente … ici pe colo câteva siropoase,în rest e adrenalină maximă. Dacă aș putea n-aș lăsa cartea din mână până n-o termin…dar din păcate nu am suficient timp pentru așa ceva.

Relația dintre Jace și Clary este foarte tensionată. Încearcă să stea departe unul de celălalt, să evite să vorbească și la telefon dar sunt neputincioși în fața atracției pe care o simt unul față de celălalt. Au aflat că sunt frați iar tatăl lor e Valentine …. Mama lor este într-o comă indusă și se află într-un spital în siguranță (deocamdată) ,dar cu Valentine niciodată nu se știe .Clary încearcă să găsească un antidot pentru starea mamei ei și nu se dă nicio secundă înapoi.

Toți sunt preocupați să descopere planul lui Valentine care le amenință existența și liniștea. Acesta pentru a-și duce planul său diabolic la sfârșit , merge în orașul de cenușă și omoară toți frații tăcuți. Pentru a creea o diversiune și o ură reciprocă între lumea de jos și cea de sus omoară și  creaturi ale nopții.Nimic nu îi stă în cale acestui personaj malefic dar totuși grupul format din Clary, Jace, Isabelle, Alec, Simone, Luke și chiar marele vrăjitor Magnus încearcă să îl oprească.

Aici vine partea cu multă acțiune și suspans,  e partea un nu aș mai lăsa cartea din mână.

Nici partea mai siropoasă nu e de lăsat, pe mine una mă ține cu sufletul la gură. Deși se știe că Clary și Jace   sunt frați, și tot odată că Simon și Clary sunt împreună, Regina Curții Luminii îi obligă oarecum pe Clary și Jace să se sărute.

Cine e Regina curții Luminii?  Cum au ajuns ca Simon și Clary să fie împreună? De ce a vrut Regina ca cei doi să se sărute ? Sunt întrebări la care le vei găsi răspunsul citind cartea.

Este oare Jace gata să-și trădeze prietenii și să-și încalce principiile pentru a-și ajuta tatăl?

instrumente mortale 2

O să ghicească lucrul pe care ți-l dorești cel mai mult pe lume și-o să ți-l dăruiască, însă cu un ac veninos în coada darului care-o să te facă să regreți că ți l-ai dorit vreodată.”

Orasul de cenusa

 

Cum am mai spus, cartea este plină de acțiune, iar când credeam că acum gata, s-a terminat, m-am trezit că personajele sunt iar în  situații critice. Spre finalul volumului aflăm despre puterile lui Clary, dar și faptul că Simon, care nu este tocmai un vampir obișnuit. Da Simon e un vampir… nu ți-am zis ? Nu am făcut-o pentru că te las pe tine să descoperi toate dedesupturile, e mult mai palpitant așa.

Cartea o găsești pe Libris.ro  iar în momentul de față este al reducere 30% + transportul gratuit. Recomand cu mare încredere cartea,mai ales iubitorilor de gen. Abia aștept să citesc volumul trei mai ales că nu am văzut serialul și nu știu la ce să mă aștept.

Deyutza

22 Comments

 1. Nu am citit cartile, insa m am uitat la Shadowhunters. Mi se pare foarte interesanta povestea, sunt curioasa cat de mult urmareste firul povestii din carti.

 2. Sa stii ca serialul lasa de dorit. Mi-a parut foarte rau ca am inceput sa-l vizionez pentru ca nu se compara deloc cu actiunea din carte…

 3. Întotdeauna în carte sunt mai multe detalii decât în film, cu toate că și filmul cred că are destule, doar că poate nu le observăm atât de bine precum atunci când le citim. Personal, dacă e film, îl prefer, căci nu am întotdeauna dispoziție pentru citit. 🙂

 4. Nu am citit nici o carte din aceasta serie. Subiectul este foarte incitant si ma face sa cumpar seria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.