Cum îmi aranjez părul cu peria rotativă

Părul e unul dintre lucrurile de care încerc să mă ocup mai mult. De ce mai mult ? pentru că am un păr gras și are nevoie de multă atenție. Începând de la spălatul la două-trei zile, până la aranjatul lui.

Am un păr cu volum și cât de cât frumos doar după ce mă spăl pe păr, a doua zi deja e pierde din volum și cel mai rău e că părul meu se lipește de cap. Deci după cum ziceam acesta are nevoie de o atenție mai sporită,dacă nu vreau să am un păr lipsit de volum și vitalitate.

Cum îmi îngrijesc părul gras

În primul rând folosesc un șampon pentru volum. O dată la 2-3 zile mă spăl pe păr și de cele mai multe ori mai fac și câte o mască dacă îi pot spune așa. Într-un pahar pun șampon cam cât de un deget,apoi torn ceai de mentă și sucul unei lămâi. Amestec bine cele 3 ingrediente și apoi masez  scalpul cu această pastă. Las să acționeze în jur de 5 min și apoi clătesc foarte bine, dar foarte bine, pentru că părul gras are nevoie de o clătire mai minuțioasă și niciodată cu apă mai caldă sau  fierbinte.

Niciodată nu îmi îndrept părul cu placa pentru că sincer nu am nevoie, părul meu e destul de drept și nici nu vreau păr drept vreau păr cu volummmmm.

Pentru a avea un păr cu ceva mai mult volum, de cele mai multe ori apelez la moațe, bigudiuri și peria rotativă. Înainte știam și de folosirea uscătorului de păr împreună cu o perie normală de păr.Știam treaba asta dar niciodată nu mi-a ieșit pentru că nu sunt foarte îndemânatică. Astfel îmi trebuia un aparat ceva ușor de folosit și de manevrat. Și așa de mai bine de vreo doi ani, am descoperit o perie rotativa foarte bună.

Acum de când o  folosesc pot spune că o invenție mai bună nu se putea 🙂 Peria rotativă este perfectă nu doar pentru părul gras ci pentru toate tipurile de păr indiferent de cum sunt ele.

În primul rând peria rotativă îmblânzește orice tip de păr, și dacă ești genul de persoană care folosește placa de păr, poți renunța la ea oricând.În plus sunt plăci de păr care au un înveliș de cheratină și folosind-o aceasta îi dă și o strălucire aparte părului tău.Pe mine peria rotativă mă ajută să îi ofer părului meu mai mult volum, să îmi fac chiar și ceva bucle extrem de lejere , sau pur și simplu să îmi îndrept vârfurile în interior sau exterior.De multe ori peria m-a scos din impas, mai ales atunci când nu vreau păr drept sau păr prins în coadă.

Dacă trebuie să plec undeva și clar nu am timp de moațe, bigudiuri sau mai știu eu ce alt proces complicat, mă spăl rapid pe păr, sau nu , depinde de cum arată firul de păr și apoi ajutorul meu de nădeje este peria rotativă.

3

Tot cu peria rotativă obțin puțin volum și în creștet, pentru că după cum ziceam nu sunt foarte îndemânatică și nici cu tapatul nu le am :)) Iau șuviță cu șuviță și o peri încet și astfel îmi obțin look-ul pe care îl doresc. Dacă nu ai o perie rotativă clar trebuie să îți cumperi una pentru că este un accesoriu care după ce îl descoperi devii cam dependentă de el 🙂

După  întreg procesul de spălare și coafare, pulverizez puțin fixativ pentru a rezista coafura mai mult și aia e. Ies din casa ca și cum aș fi ieșit de la salon.

Ca și o concluzie, nu ai perie rotativă – să îți cumperi 🙂 nu știi ce pierzi.Fără ea mi-ar fi mult mai greu să îmi aranjez părul, și clar ar dura mult mai mult. În 10 minute coafura mea e gata,fie că m-am spălat pe păr fie că nu.

Tu cum și cu ce îți aranjezi părul? Folosești peria rotativă ? Dacă da cum ți se pare ?

Deyutza

5 Comments

  1. Eu sunt total neindemanateca si pentru maniciura, machiaj si coafat. Nu-mi iese nimic care sa ma multumesca. Multumesc pentru masca de par pe care am sa o fac.

  2. imi doresc o perie ptr, ca parul meu chiar are nevoie de un asemenea ajutor ,am par subtire si moale iar cu ajutorul periei rotative cred ca mi.ar fi foarte usor de arajat

  3. Cred ca voi opta si eu pentru aceasta parie. Eu nu folosesc aparate pentru coafat din cauza faptului ca parul meu arata destul de rau si nu imi permit sa il mai agresez, dar aceasta perie pare s fie rezonabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.