Sfaturi cum să alegi verighetele potrivite

Miri, restaurant, verighete,tort cam acestea sunt elementele care nu pot lipsi de la o nuntă 🙂

În luna februarie eu și soțul meu împlinim deja 8 ani de la căsătorie, 8 ani care sincer nu știu când au trecut și parcă ieri s-a întâmplat totul. Îmi amintesc și acum criza și disperarea că nu găseam verighetele perfecte,verighetele pe care le visasem eu de mică 🙂

Atunci parcă nu era totul atât de mediatizat și totul atât de la îndemână. Acum un simplu click și găsești tot ce îți dorești,de la haine, mâncare, bijuterii de aur  sau chiar și  verighete.  Nu știu cum sunteți voi însă eu prefer aurul alb în locul celui galben. Chiar și atunci când m-am căsătorit am căutat verighete din aur alb. Voiam și căutam neapărat verighete aur alb , că deh  una e verigheta și o porți toată viața, dar parcă n-aș fi vrut să  aleg o simplă verighetă din aur galben. Am căutat, timp de vreo lună … m-a ajutat și internetul puțin, dar cel mai mult m-am axat pe  magazinele fizice. Eu în general prefer bijuterii aur alb în detrimentul celor din aur galben și din această cauză voiam ceva deosebit, dar totuși să nu pară nici ieftin. După părerea mea de necunoscătoare,aurul alb îl poți confunda destul de ușor cu argintul. Acesta a fost și unul dintre aspectele care m-a determinat să nu caut   verighete din aur alb simple.

Aceste verighete pe care le voiam trebuiau să fie deosebite, să nu aibă mult aur galben și trebuiau să  fie dragoste la prima vedere.

Așadar trecând prin emoțiile căutării acestor bijuterii,îmi permit să dau și câteva sfaturi:

 1. Oricât de frumoase și deosebite ar fi verighetele,trebuie să te gândești că le vei purta toată viața și acestea trebuie să fie comode, ușor de purtat, să nu te strângă sau să te deranjeze, indiferent dacă alegi verighete clasice sau variante mai personalizate. Gândește-te că aceste verighete le  vei purta toată viața și trebuie să fie un model care să ți se potrivească. De asemenea alege modelul în așa fel încât să te reprezinte.
 2. Trebuie să începi căutarea cu ceva mai mult timp înaintea nunții. După părerea mea cel puțin 2-3 luni înainte, pentru a putea căuta în tihnă. Verighete aur găsești, modele și modele trebuie doar să fie acel model care să te ”strige” și să  îți zică vreau să vin cu tine acasă.
 3. Prețul contează. Dacă te numeri printre tinerii care îți fac singuri nunta și care nu au un sponsor în spate, atunci trebuie să fi atentă pe ce și cum cheltui bugetul alocat. Presupun că ți-ai alocat un buget și poți cheltui + sau – suma la care te-ai hotărât. O variantă ajutătoare ar putea fi și aurul la schimb.Majoritatea magazinelor de bijuterii acceptă aur la schimb și vei plăti mai puțin pentru modelul ales, așadar verifică dacă ai bijuterii  aur alb sau galben pe care nu le mai folosești și du-te cu ele la magazin.
 4. Verighetele trebuie achiziționate dintr-un magazin autorizat și însoțite de un certificat de garanție, pentru a te asigura că ai achiziționat un produs de calitate.Spre exemplu La Rosa oferă certificat de garanție pentru fiecare produs achiziționat din magazin, acesta reprezentând dovada achiziționării de bijuterii excepționale, de valoare și calitate.
 5. Verighetele trebuie alese întotdeauna împreună cu partenerul. Chiar dacă tu vrei un model diferit de cel al viitorului soț, alegerea trebuie făcută de comun acord. Poți alege modele personalizate chiar. Tot pe site-ul La Rosa am văzut că se poate realiza această personalizare, fie pe baza unor modele pe care le-ai văzut într-o fotografie sau poți veni tu cu idei creative, plecând de la un model deja existent în magazin, care va fi modificat în funcție de cerințele tale, sau un model creat în totalitate pentru tine. Primul pas pentru realizarea verighetelor personalizate este să trimiți imaginea cu modelul de bijuterie dorit, iar un consultant La Rosa te va suna pentru a pune la punct toate detaliile.
 6. De asemenea, după ce v-ați hotărât asupra unui model, trebuie să fiți atenți și la mărimea verighetei, dar și la modul în care se poate menține fără a fi deteriorată de-a lungul timpului. De obicei este indicat să se poată proba verigheta pentru că riști fie să fie prea mare, fie prea lată, sau chiar prea mică. Eu am ales un model lat, dar acum sincer nu aș mai alege o verighetă la fel de lată, deoarece mă cam incomodează, și de multe ori seara, înainte de culcare, o scot pentru că transpir des sub ea. Eu una am pierdut-o o dată și am găsit-o, soțul a pierdut-o de două ori, prima dată chiar în noaptea nunții 🙂 Deși a probat-o când am cumpărat-o, la nuntă i-a fost puțin cam largă și nici nu a simțit când i-a căzut. Din fericire le-a găsit de ambele dăți când a pierdut-o și acum are mare grijă de ea. Cât despre îngrijirea verighetei, un prim pas ar fi să fii atentă să nu o zgârii și dacă are pietricele să fii atentă la ele să nu le pierzi.

 

După o lungă teorie, am ales și câteva modele de verighete aur galben și verighete aur alb  pe care le-aș purta și pe care le-aș alege fără să clipesc.

După cum se vede,modelele nu sunt foarte late și conțin mai mult aur alb decât galben.O verighetă din punctul meu trebuie să fie din aur galben, dar pentru că eu nu mă dau în vând după acest material prețios prefer aceste verighete din aur alb, combinate foarte puțin cu aur galben. Un model asemănător cu cel al meu, este cel de mai jos și ca și restul modelelor se găsește tot pe site-ul La Rosa al un preț foarte bun. Sincer eu acum 8 ani am dat un preț aproximativ la fel cu cel de acum(cel de la reducere).  Dacă îți place modelul și te numeri printre norocoasele cu degete lungi și subțiri atunci eu zic să dai un ochi pe site.

 

Dincolo de  tot ce ține de  ritualurile folosirii verighetei și de semnificația ei,   aceasta  îți va aminti doar de acel moment unic din viata ta, și anume când ai spus „da” – așadar alege cu sufletul această bijuterie prețioasă.

 

Deyutza

19 Comments

 1. Mie imi plac mult de tot verighetele lucrate combinat:aur alb si aur galben, chiar am avut una mai demult, fara vreo semnificatie anume, dar am pierdut-o. Pe cea de nunta insa o sa mi-o aleg cu mare grija.

 2. La multi ani! Pentru ca verighetele le luam pentru toata viata trebuie alese cu grija si luat acel model care ne reprezinta.

 3. Acest pas mi se pare foarte important, trebuie sa ii dedici destul de mult timp, mai ales ca le vei purta 25 de ani. Noi am ales verighete din aur galben , care au pe margine niste crestaturi, atat de fine si frumoase, imita pietricelele. Foarte multumiti suntem.

 4. Si eu am optat pentru verighete din aur alb. Nu stiu de ce, dar ma simt tare atrasa de acest metal. Si copilului tot din aur alb i-am luat

 5. Bijuteriile din aur alb sunt preferatele mele! Auriul nu prea ma incanta. Verighetele prezentate de tine sunt superbe si chiar accesibile ca pret 🙂

 6. Sunt foarte multe aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi verighetele si nu este deloc o alegere usoara. Trebuie sa probezi obligatoriu 10 modele ca sa-ti poti da seama care este cea potrivita.

 7. daca ar fi sa.mi aleg din nou verighetele m.as gandi de doua ori.Sunt atatea modele super frumoase si interesante ca ar fi greu de ales

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.