Poftim la un ceai!

Dintre fetele care mă urmăresc știu deja, sau cel puțin așa cred , că sunt o mare consumatoare de cafea. Beau aproximativ două cafele mari pe zi, însă niciodată nu zic nu unui ceai. Nu refuz un ceai mai ales dacă are o aromă deosebită și nu e un simplu ceai de mentă. Am cutii întregi cu ceaiuri de diferite arome și scot câte unul la fiecare ocazie deosebită. 🙂

Ei și dacă prefer ceaiurile mai deosebite,obligat prefer și ceva ceainice mai deosebite. Pentru că este un ceai cu o aromă mai deosebită, asta nu înseamnă neapărat că acesta trebuie servit din ceainice de calitate.Sau poate m-am exprimat greșit , nu e nevoie de ceainice scumpe, ceainicele pe care le prefer eu sunt ceainice ieftine, dar ceainice de calitate.

Ceaiul este o băutură cu foarte multe beneficii pentru sănătate, ce poate fi consumată indiferent de anotimp, deoarece este la fel de savuros atât cald, cât și rece. Pentru a te bucura de un ceai aromat, poți să  îți achiziționezi un ceainic la preț atractiv.

Eu una aș putea să îmi deschid un magazin doar de cești. Am o colecție destul de mărișoară, zic eu,cu cești de diferite mărimi, modele și cu diferite desene.

Îmi place să îmi savurez cafeaua sau ceaiul din cești sau ceainice, drăguțe, elegante sau mai deosebite de ce nu.

Cât de bine arată masa,atunci când vine prietena ta la tine la un ceai și tu o servești dintr-un ceainic drăguț și elegant. Deja masa este mult mai elegantă iar ceaiul poate avea un gust mult mai plăcut.

Eu am descoperit site-ul MadeRomânia, de unde îmi achiziționez ceainice ieftine, dar tot odată ceainice de calitate.

Tradiția ceaiului a început în 1840 când ducesa Ana de Bedford a cerut al ora 16  ceai și biscuiți pentru că distanța dintre prânz și cină era prea mare. Încet încet această idee a fost preluată și de prietenele ei , apoi de familiile cu rang înalt, iar apoi l-au adoptat și de restul familiilor.

Servirea ceaiului de la ora 5 are și astăzi un caracter aristrocrat și este considerat un eveniment formal.

Eu una nu îl consider așa și îmi beau ceaiul ori de câte ori simt nevoia, de cele mai multe ori când îmi vine câte o prietenă și e prea târziu pentru o cafea. Tot un ceai beau și seara înainte de culcare pentru că pe mine una mă liniștește și mă ajută să dorm ca un prunc :).

 

Ceainicele sunt disponibile sub formă de ceramică, sticlă, argilă, otel inoxidabil, porțelan fin, etc. Unele ceainice infuzează mai bine anumite tipuri de ceaiuri, aducând un plus de savoare și câteodată chiar alte arome decât celelalte.

De aceea recomand ca servirea ceaiului să se facă dintr-un ceainic.

Tu bei ceai ? Cum îl servești ?

Deyutza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.