Recenzie – Instrumente mortale -Orașul Oaselor vol I

  • An aparitie: 2014
  • Autor: Cassandra Clare
  • Categoria: Carti horror
  • Editie: Cartonată
  • Editura: LEDA
  • Format: 240X160
  • Nr. pagini: 480

Recunosc nebuni cu Instrumente Mortale a început după ce am văzut primul episod din sezonul 1 al serialului cu același nume 🙂 Partea dark din mine nu mă lasă să urmăresc comedii așa că toate serialele pe care el urmăresc sunt cu zombi, vârcolaci,vampiri și chestii supranaturale. Același lucru mă atrage și la o carte, dacă are ceva acțiune de genul atunci clar ma prins… dacă nu atunci îi zic pas.

După ce am văzut primul sezon l-am așteptat cu nerăbdare pe cel de-al doilea și acum aștept și cu mai mare nerăbdare pe cel de-al treilea. La fel s-a întâmplat și cu cărțile, de cum am aflat că sunt și cărți și că povestea asta e defapt după o serie de cărți mi-am dorit nespus de mult să le citesc și eu. Mai am încă vreo două serii de cărți dar alea altă dată mai întâi să le termin pe acestea … oricum sunt de abia la volumul I  🙂

Cartea începe cu Clary Fray, o fata de cincisprezece ani, are darul Vederii… un dar pe care ceilalți oameni nu-l au. Ea vede vampiri, vârcolaci, zâne, demoni și alte creaturi care populează Lumea din Umbră. Clary ia parte la uciderea unui demon și de aici toată viața ei se schimbă.

Ajunsă acasă află că și mama ei a fost răpită de niște necunoscuți și e cât pe aci să fie și ea omorâtă de un demon- ravener înspăimântător.

Astfel, tânăra ajunge să-i cunoască pe vânătorii de umbre, războinici a căror misiune este să-i apere pe oameni de demoni și să-i controleze pe vampiri și vârcolaci.

De asemenea, Clary îl întâlnește pe Jace, un tânăr fermecător, și, împreună cu el, încearcă să dezlege nenumăratele taine ale Lumii din Umbra.

Prima întrebare a lor este cum de Clary are vederea dacă nu este un vânător de umbre. Cine a răpit-o pe mama sa și ce dorește de la ea.

Încet după mici săpături se află că mama Clarissei este sau a fost defapt un vânător de umbre în tinerețe așa că de aici și vederea ei, însă acum problema este de ce adolescenta nu îți amintește nimic din trecutul ei.

Pentru a încerca să rezolve și acest aspect Clary și Jace merg la Frații Tăcuți în Orașul Oaselor cu speranța ca aceștia să îi intre în minte și să o ajute să afle mai multe.

Odată intrat în mintea ei, Fratele Jeremiah află doar un nume și acela este Magnus Bane. Magnus Bane  marele magician despre care ți-am povestit puțin într-o recenzie anterioară.

În toată această goană  după aflarea adevărului apare și prietenul cel mai bun al Clarissei , Simon mereu grijuliu şi abil, stânca pe care te poţi baza la greu.

La un moment dat și acesta este transformat în vampir și de aici bineînțeles că totul ia din nou o altă întorsătură.La fel și când Clary află că cel mai bun prieten al  mamei sale și omul pe care ea îl iubea ca un tată era de fapt și el un vârcolac.

Încurcate sunt căile Domnului aș putea spune ….mai ales că la un moment dat Clary va fi vânată de demonii lui Valentine.

Cine e Valentine și ce vrea el de fapt,  unde se află mame Clarissei – Josseline , cum rezolvă problema lui Simon și care va fi deznodământul acestei cărți te las pe tine să afli 🙂

Mai multe nu mai povestesc și te las pe tine să descoperi toată aventura grupului de tineri format din Clary, Jace, Simon, Alec , Isabelle uneori chiar și Magnus Bane.

Ca și o concluzie în această carte se pune accentul pe relația de dragoste și relația de prietenie, acestea fiind supuse obstacolelor și încercărilor grele.

Dacă vrei să afli mai multe despre vânătorii umbrelor și despre secretele ascunse de mama lui Clary, citește acest volum captivant , în care lumea oamenilor se întrepătrunde cu lumea întunecată și populată de ființe supranaturale periculoase, o lume înfricoșătoare în care vânătorii umbrelor pătrund și luptă pentru a proteja muritorii.

Cartea face parte din categoria de cărți horror și o găsești pe Libris.ro

 

 

 

Deyutza

31 Comments

  1. De multi ani nu ma mai uit la filme horror. Dar nici nu mi-a trecut prin cap pana acum sa citesc o carte a genului :))) Poate incerc!

  2. Ce imi place ca ai luat editia movie tie in <3 Si mie mi-a placut acum cativa ani seria asta foarte mult. La serial nu prea m-am uitat. Aici dam vina pe actori, cu mici exceptii ^_^

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.