Cum alegi fotoliu rulant perfect ?

Un subiect mai delicat insă de mare importanta zic eu. Când vine vorba de sănătatea noastră totul ia o intorsătură importantă și facem cam tot ce ne stă în putință pentru a supraviețuii în lumea asta cruntă.

Tot mai multe accidente în ziua de astăzi și tot mai mulți morți.Cei care supraviețuiesc se pot numi norocoși și uni chiar au a doua șansă de la Dumnezeu. Dintre supraviețuitori nu toți reușesc totuși să rămână și teferi și fără urmări.

Un accident poate veni odată cu multe urmări, printre ele și imobilizarea picioarelor.

Dar ce faci dacă te vezi imobilizat la pat sau într-un scaun cu rotile. Simplu te rog la Dumnezeu, îi mulțumești că mai ești în viață și apoi îți cauți mai multe modele de scaune cu rotile. Zic mai multe scaune cu rotile pentru că apoi să îți alegi unul și bun potrivit pentru nevoile tale.

Cum alegi fotoliu rulant perfect

Ca si in cazul automobilelor, inventatorii iau dezvoltat mai multe stiluri  si modele de scaune cu rotile. Fiecare este conceput pentru un scop diferit si permite diferitelor tipuri de ajustari sa fie facute.Scaunele cu rotile standard sunt concepute pentru a fi simplu de utilizat si suficient de rezistente. Scaunele cu rotile standard sunt de obicei suficiente pentru utilizarea pe termen scurt sau rar, dar ofera putina flexibilitate in ajustare.

Adesea scaunele cu rotile tip fotolii sunt folosite de oameni care folosesc gravitatea pentru a ajuta la echilibrarea trunchiurilor lor, care nu pot mentine o pozitie verticala, sau care au nevoie pentru a se inclina, in scopul de a scuti fesele lor de presiune. Rotile din spate pentru scaunele cu rotile tip fotolii sunt mai in spate si pot avea anti-inclinatoare instalate pentru a preveni scaunul de la rasturnarea pe spate.Fotoliu rulant are roti care se ataseaza la partea din spate a scaunului pentru a oferi un plus de stabilitate pe spate.

Prima decizie care trebuie luata este alegerea unui rame rabatabile sau a unei rame fixe. Ramele rabatabile sunt cele de tip traditional cu beretele in forma de “X” in mijloc, ce ii vor permite ramei sa se plieze in lateral. Plierea este o procedura simpla, insa scaunul cu rotile pliant este de obicei voluminos si greu, de aceea majoritatea utilizatorilor nu reusesc sa il urce singuri intr-o masina.

Cele mai multe rame pliante au un suport mobil pentru picioare care face transportul mai usor pentru persoanele care au dificultati la transfer.

Multe persoane paralizate reusesc sa urce un scaun cu rotile cu o rama rigida intr-o masina fara a avea nevoie de asistenta. Utilizatorul se muta pe scaunul masinii, pliaza spatarul scaunului, elimina rotile si in final ridica si aseaza scaunul pe locul pasagerului. Scaunul cu rotile va fi asigurat cu centura de siguranta.

Scaunul  trebuie sa fie cat de ingust posibil, fara a atinge oasele de la sold. In cazul in care scaunul este prea ingust, presiunea asupra proeminentei osoase de la sold ar putea provoca o rana de presiune. In cazul in care scaunul este prea mare, este posibil sa ai dificultati de propulsie a scaunului cu rotile si de trecere printre usi.

Modele de fotoliu rulant

Dacă ești în căutarea unui fotoliu rulant atunci îl poți găsi pe Catenapascupas.ro , aici găsești mult mai multe decât cele 3 modele alese de mine .Pe lângă scaune cu rotile pe site mai găsești și :

 • Suporturi ortopedice si orteze
  • Produse si dispozitive ajutatoare pentru mers
  • Accesorii medicale pentru recuperare si tratament
  • Aparatura medicala
  • Produse medicale pentru ingrijire si igiena
  • Ciorapi compresivi
  • Imbracaminte si incaltaminte de profil
  • Instrumentar medical
  • Suporturi medicale pediatrice.

 

Deyutza

3 Comments

 1. Sper sa nu am nevoie niciodata nevoie de un scaun, fotoliu rulant. Nu vreau sa fiu un chin pentru cei dragi.

 2. un articol interesant pentru cine are nevoie de el ,sa ne fereasca d-zeu sa avem nevoie de asa ceva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.