E-sărbătoare, vine Crăciunul

Când vine vorba despre brazi de Crăciun, eu una mă gândesc instant la brazi artificiali. Deși acasă la mama am crescut cu cei naturali, odată cu trecerea timpului m-am ”reprofilat” dacă pot spune așa și am optat pentru brazi artificiali pentru Crăciun. Țin minte cum împodobeam bradul cu multe globuri de sticlă, decorațiuni făcute din carton dar și multe dulciuri, bomboane , ciocolăți  și tot ce avea prin casă dulce… a fost o perioadă foarte frumoasă. Acum au apus acele vremuri și trebuie să ne adaptăm cerințelor.

E- sărbătoare în casă atunci când vine vremea de împodobit bradul. Ne ”batem” care să pună primul globurile, care să pună beteala….dar niciodată nu se înghesuim la pus vârful pentru că asta este treaba copilului. Știe și abia așteaptă să se termine totul că să îl ridice soțul și să pună vârful mult râvnit 🙂

Bun .. și ca să revenim la alegerea mea pentru brazii artificiali.

De ce să tăiem pădurile pentru un moft de o săptămână sau două ?De ce să facem asta mai ales că nici nu se plantează alții în loc, și chiar dacă s-ar planta se știe că un brad crește greu.

În plus cumpărând un brad artificial economisești și bani

și sigur bradul art

ificial va fi mult mai frumos ca cel natural.De obicei bra

zii naturali sunt puțini mai rari la ramuri, unele pot fi mai lungi vârful subțire…trebuie căutat mult pentru a găsi acel brad perfect. Eu vorbesc din perspectiva persoanei care trăiește în zonă de munte și ”cad brazii pe ea”. Dacă totuși alegi să mergi în piață și să îți alegi un brad natural perfect sigur vei da o avere pe el și mai mult de 2 săptămâni, hai 3cu indulgență sigur nu va rezista. În plus face multă mizerie ace de brad peste tot și nici

nu îl poți face mai repede… ești nevoită să aștepți ajunul. Eu una împodobesc bradul pe la începutul lunii decembrie și îl țin cam până pe la jumătate lui ianuarie.

Vreau să mă bucur mult timp de magia sărbătorilor. După cum ziceam e-sărbătoare și bucurie în sufletele noastre atunci când împodobim bradul.

Decorațiuni, girlande, instalații și globuri cumpăr aproape an de an și parcă nu mă mai satur. Și anul acesta m văzut ceva frumos și așa mă bate gândul să cumpăr.

Oricum unui brad artificial așa cum este în poza de mai sus , multe podoabe nu îi trebuie pentru că este el deja foarte frumos. Acele crenguțe de vâsc arată foarte bine și în afară de câteva globuri, o instalație și ceva ghirlande nu îi mai trebuie.

 

Tu cum preferi brazii – Naturali sau artificiali și de ce ?

Deyutza

17 Comments

  1. Abia aștept sa vina Crăciunul, sa ningă..
    In fiecare an am avut brad artificial și anul ăsta cred a tot la fel.. ? ❄ ?

  2. Iubesc Craciunul. Iubesc toate sarbatorile de iarna pentru magia lor, pentru bucuria pe care o vad in ochii tuturor.

  3. Dupa cativa ani buni de brad artificial in acest an am hotarat sa luam un bradut in ghiveci pe care sa-l ducem inapoi in ianuarie ,deabia astept

  4. Brad in curte, brad natural in casa, ne place mirosul de brad în casă. Știu că nu e corect fata de natura, darrr cumparam din cei confiscati de ocolul silvic.

  5. Si noua ne plac brazii artificiali, tocami pentru ca ne dorim sa nu „omoram” un bradut! Abia asteptam sa impodobim bradul de Craciun, sa ne bucuram de luminite 🙂

  6. Abia astept Craciunul. Imi plac enorm sarbatorile de iarna, mai mult decat cele pascale. Pe E-Sarbatoare sunt brazi frumosi, dar am deja vreo cinci brazi artificiali, de diferite marimi.

  7. Saptamana viitoare ma apuc si eu de pregatiri! Voiam de ceva timp sa schimb bradul vechi cu aunul mai mare si mai bogat! Tocmai pe acest site am gasit si eu o multime de produse destul de accesibile la preț si foarte, foarte frumoase!

  8. Eu nu mi-am mai facut brad in ultimii ani pentru ca eram plecata de sarbatori. Anul asta stau acasa si Criss a cresuct asa ca obligatoriu imi fac. Voi fce un brad artificial cel mai probabil. Investesc o data si ma bucur pentru o perioada mai lunga de timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.