Beneficiile spirulinei și cum o folosești în scop cosmetic

Am tot auzit  în ultimul timp despre spirulină, o pastilă minune care ajută organismul și mereu m-am întrebat care sunt mai exact aceste beneficii ale spirulinei. Spirulina este o microalgă de culoare verde-albăstrie, una dintre cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ, care a ajutat la producerea oxigenului timp de milioane de ani, astfel încât alte forme de viaţă să poată apărea. Caracterizată ca fiind un „superaliment“, spirulina este atât de bogată în nutrienţi încât o dietă bazată pe apă şi pe această algă poate să susţină buna funcţionare a organismului. Spirulina este considerata o sursa de proteina completă pentru că mai mult de jumătate din ea consta în aminoacizi (cei care stau la baza proteinelor).

Beneficii ale spirulinei


Susține sănătate și vitalitatea întregului organism prin aport crescut de vitamine, minerale și aminoacizi;
Crește capacitatea de efort fizic și intelectual în condițiile stresante din mediul cotidian;

Menține tonusul organismului prin susținerea proceselor de detoxifiere și eliminare a toxinelor;

Echilibrează sistemul imunitar și protecția organismului(neutralizarea radicalilor liberi) de stresul oxidativ și procesele degenerative, menținând astfel capacitatea de autoapărare a organismului.

Are de 7 ori mai mult calciu decât laptele

Îmbunătăţeşte digestia

Menţine sănătatea sistemului cardiovascular

Contribuie la sănătatea ficatului şi a rinichilor

 Pentru că este bogată în nutrienţi, spirulina este un real ajutor pentru organismele anemice. Este benefică şi în tratarea deficienţelor de calciu sau fier (conţine de 20 de ori mai mult fier decât spanacul!).

 

 

De cele mai multe ori, medicul îţi recomandă să mănânci peşte pentru conţinutul său de acizi graşi esenţiali Omega. Dar, te-ai întrebat vreodată de unde îşi fac peştii aceste rezerve de nutrienţi? Ei bine, din consumul acestor alge spiralate. Acizii graşi Omega sunt esenţiali în lupta contra bolilor cardio-vasculare, în atenuarea artritei, osteoporozei, diabetului şi depresiei, precum şi în scăderea colesterolului rău LDL.

Spirulina se găseşte sub formă de pudră (praf), capsule, granule și comprimate. Spirulina capsule se administrează cu ½ ora înainte de masă pentru cel puțin 30 de zile, recomandat o cura de 3 luni.

Spirulina se poate folosi și în cosmetică, aceasta îţi poate tonifia pielea, ameliora cearcănele şi uscăciunea pielii, previnind îmbătrânirea pielii şi  detoxificând-o. Are efect calmant, reduce porii dilataţi, elimină petele, regenerează pielea şi te scapă te iritaţii.

O idee de mască

  • 1 linguriţă de spirulină praf (sau poţi pisa câteva spirulină capsule)
  • 1 linguriţă de miere de albine bio
  • 1 picătură de ulei esential (pentru a masca mirosul nu foarte plăcut al spirulinei) de levănţică, ylang ylang sau orice îţi place
  • câţiva stropi de apă plată pentru ca masca să fie uşor de întins

Amesteci ingredientele într-un bol până obţii o cremă, o aplici pe tenul curat şi o laşi să acţioneze cam 15-20 de minute. La final, clăteşti cu apă din abundenţă şi poţi aplica o cremă hidratantă. Tenul tău va fi curat, tonifiat şi luminos.

Te asigur că rezultatul este garantat. Și dacă te interesează mai poți căuta pe internet și alte ideii de măști cu spirulină.

Pe site-ul Bioportal am văzut că se găsește Spirulină în toate formele ei și de la foarte mulți producători.www.bioportal.ro este chiar primul supermarket online din Romania care se poate mândri cu peste 15.000 de produse bio și naturiste.Așa dar dacă te interesează produsele bio și în special spirulina, dă un ochi pe site 🙂

Deyutza

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.