Industria petrolieră în Romania condusă de Gabriel Comănescu

În ultima vreme am tot auzit de Gabriel Comănescu și nu știam cine e și cu ce se ocupă. Am dat și eu un search pe google și am aflat că acest Gabriel Valentin Comanescu lucrează în domeniul petrolier GSP și cică ar fi în top 10 cei mai bogați români. Hmm un nume important dar se pare că la urechile mele nu a ajuns până acum.

Gabriel Comănescu a înfiinţat la Constanţa Grup Servicii Petroliere, compania care avea să cumpere în 2005, de la stat, platformele petroliere româneşti.Conform paginii oficiale a Grup Servicii Petroliere, compania deține 8 platforme de foraj marin. În luna februarie a câștigat, în asociere cu alte firme, un contract de 100 de milioane de lei cu OMV pentru construcția unei fabrici de hidrocarburi în județul Gorj.Dincolo de foraj, GSP este specializată şi în construcţii offshore, având o flotă de nave şi utilaje dedicată acestei activităţi.

Platformele de foraj marin au extins activitatea GSP, care a ajuns să caute petrol în Marea Nordului, Mexic şi Rusia. Pe 19 noiembrie 2009, GPS a primit un contract de 269 de milioane de dolari pentru instalarea a 159,5 kilometri de conductă subacvatică de gaze. Era o secţiune din magistrala ce alimenta oraşul Soci, de pe malul Mării Negre, iar lucrările făceau parte din proiectul de infrastructură pentru Olimpiada de iarnă din 2014.

Așa dar căutând pe internet despre cine e acest Gabriel Valentin Comănescu am aflat multe chestii interesante. Nu știam că totuși România are petrol,iar conform wikipedia România se află pe locul 42 în top  97 țări cu rezerve petroliere.

Când spui petrol spui de fapt carburant, uleiuri lubrifiante pentru autoturisme, vopseluri, cerneluri și chiar îngrășăminte și mase plastice.Țițeiul în stare brută (nerafinat) conține peste 17 000 de substanțe organice complexe, motiv pentru care este materia primă cea mai importantă pentru industria chimică (vopsele, medicamente, materiale plastice, etc.) și producerea carburanților. Ca o curiozitate, se poate menționa că unele varietăți de țiței devin fosforescente în prezența luminii ultraviolete. Petrolul înseamnă mișcare și importantă sursă de energie. Industria petrochimică este în continuă dezvoltare.Petrolul înseamnă mult pentru omenire și de aceea ar trebuii să avem grijă de el și să nu fie irosit. Mă bucur totuși că avem acest dezvoltator care știe ce trebuie făcut cu petrolul și știe cum trebuie gestionat.

În acest moment, GSP are reprezentanţe la Arnhall, în Marea Britanie, Rotterdam, Olanda, şi Moscova, Rusia.Bilanțul de afaceri al companiei GSP, condusă de Gabriel Comănescu, este unul pozitiv, ce a înregistrat creșteri și care, de-a lungul timpului a înregistrat pierderi nesemnificative, contribuind la economia țării.

În concluzie 1-0 pentru Gabriel Comănescu 🙂

Deyutza

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.