Cadou pentru o gospodină- mașina de tocat

De cele mai multe ori atunci când vrei să îi faci cadou unei femei te gândești mereu să îi oferi bijuterii, haine, genții parfumuri. Dar ce i-ai face cadou unei gospodine  sau unu cuplu proaspăt căsătorit ?De cele mai multe ori atunci te gândești să faci cadouri practice, cadouri să le folosească și să fie utile. Cred că știi și tu că la cununiile civile mirii pleacă de acolo cu o mulțime de  produse electrocasnice care pot mobila o cameră întreagă sau de ce nu un apartament 🙂

Eu una deși nu mă consider o gospodină din aia înrăită , tot mi-aș dori să primesc cadou o mașină de tocat bună.

În ziua de astăzi tehnologia își face de cap prin toate domeniile,chiar și acolo unde nu te aștepți. Electrocasnicele sunt bine venite la casa oricărui om iar acestea ușurează munca cu mult. De aceea o mașină de tocat electrică ar fi de mare ajutor oricărei gospodine sau unei soții la început de drum în căsnicie. 🙂

Sunt de părere că acestă minunăție nu ar trebuii să lipsească din nici o bucătărie. Cu ea nu toci doar carne ci și fructe sau legume.  Eu una de ceva vreme nu mai achiziționez carne gata tocată din magazin,îmi cumpăr carnea proaspătă și mi-o toc eu acasă. De ce să cumpăr toate resturile când pot să îmi toc eu exact carnea pe care mi-o doresc. Sărmăluțe, chifteluțe, carnea pentru lasagna sau paste bolognese toate acestea și multe altele pot  fi preparate în bucătăria ta,cu carnea ta proaspătă rapid și ușor, dacă deții o mașină de tocat.

Alegerea unei mașini de tocat carne se poate dovedi o sarcina extrem de dificila mai ales pentru o persoană care nu este tocmai pricepută  în ceea ce privește partea tehnica a unui astfel de aparat electrocasnic de bucătărie. Sincer dacă nu făceam acum un search mare lucru nu știam despre acest subiect.

Eu știu doar că vreau o mașină de tocat bună,care să toace bine și să nu am probleme cu ea. 🙂 Îmi aduc aminte de mașinile clasice care erau pe vremuri. Prin ea dădeai de toate,nuci, pâine, cartofi, carne … nu știu dacă exista ceva să nu se poată toca.

Acum cu tehnologia din ziua de astăzi,nimic nu mai e atât de simplu. Trebuie să fim atente la câteva criterii atunci când alegem o mașină de tocat.

1.Puterea de tocare

Ideal ar fi undeva la 1000-1000 și ceva de  watti

2.Funcția reverse

Dacă cumva s-a blocat mașina, ideal ar fi să aibă această funcție pentru a scoate mai ușor resturile blocate.

3.Capacitatea de tocare

Capacitatea de tocare a unei mașini de tocat este măsurată în kg pe minut și se referă la cantitatea de carne pe care aparatul este capabil să o toace în decurs de un minut.În concluzie cu cât mai mare cu atât mai bine 🙂

4.Materialul din care este fabricată

Trebuie să alegi materiale durabile care să reziste la tot felul de mici ”accidente” casnice.De asemenea fii atentă și la cuțite să fie neapărat din inox.

5.Accesorii

Cu cât are mai multe accesorii cu atât mai bine.Astfel poți face mai multă treabă cu ea și te poți folosi de ea în diverse situații.

6.Prețul

Ultimul și unul dintre cele mai importante criterii este prețul. Trebuie să fii atentă pe ce dai banii.Sunt o mulțime de firme, de prețuri și magazine unde poți găsi o mașină de tocat bună.

Nu mă pricep să recomand un anume timp de mașină dar dacă ești atentă și urmărești criteriile mai sus enumerate sigur vei găsi mașina de tocat perfectă pentru nevoile tale. Oricum printre firmele renumite se pot aminti Bosch, Zelmer, Tefal, Philips.

În concluzie o mașină de tocat este oarecum indispensabilă în bucătăria unei gospodine,atât pentru ușurarea treburilor prin bucătărie cât și la siguranța sănătății. Cum ziceam și la începutul articolului de ce să iei carne gata tocată și să nu știi ce iei,când poți lua carne proaspătă și să ți-o toci tu acasă în siguranță și să știi ce toci.

Tu ce părere ai?Este ok pentru a fi oferită drept cadou ?Sau tu ce ai oferi unei gospodine căreia îi place să gătească.

 

 

Deyutza

4 Comments

  1. Este o idee buna ca si cadou pentru o familie la inceput de drum ,este de calitate si foarte folositoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.