Recenzie – Cronicile lui Magnus Bane

An aparitie: 2017

Autor: Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson

Categoria: Literatura Universala

Colectie: Leda Edge

Editie: Cartonata

Editura: LEDA

Format: 230 x 150 mm

Nr. pagini: 448

Titlu Original: The Bane Chronicles

Traducator: Ofelia Al-Gareeb, Shauki Al-Gareeb

 

Pentru cine nu mă cunoaște foarte bine, spun acum din nou. Sunt o amatoare de filme cu vampiri, vârcolaci,magicieni și alte entități supranaturale.

Serialul Instrumente mortale am început să îl urmăresc în primăvara acestui an. M-a captivat foarte tare serialul și urmăream fiecare episod cu mare interes.

De cum am văzut că au apărut și cărțile mi-am dorit foarte mult să le citesc. Cronicile lui Magnus Bane este o carte extra din universul seriilor ”Instrumente mortale” și ”Dispozitive infernale” scrise de Casandra Clare, pe care nu le-am citit încă dar îmi doresc mult. Tot ce știu despre aceste personaje știu din serial.

Cartea conține 11 povestiri diferite și care nu au legătură între ele dar  care îl au în centrul acțiunii pe Magnus,bineînțeles.Nu e ușor să fii Magnus Bane. Ca magician, este adeseori chemat să rezolve probleme altora. Viața lui a fost lungă și iubirile numeroase. Iar Magnus are întotdeauna grijă să se afle în locul potrivit la momentul potrivit – sau poate nepotrivit.

1.Ce s-a întâmplat cu adevărat în Peru

Aventura lui Magnus începe în 1791 unde împreună cu prietenii săi Ragnor și Catarina au diferite peripeții și într-un final ar trebuii să aflăm ce s-a întâmplat cu adevărat în Peru. Întrebarea aceasta este repetată în povestioară și te face să citești și să citești să afli totuși se ce s-a întâmplat cu adevărat în Peru.

2.Regina Fugară

De data aceasta în iunie 1971 Magnus se află în Paris iar marea lui misiune este să o salveze pe Marie Antoinette și pe familia sa din mâinile revoluționarilor. Aventura începe atunci când vampirii o găsesc pe regină în plină stradă și bine înțeles vor să o omoare. Magnus acum are o nouă misiune – să o salveze pe regină din colții vampirilor. Oare va reuși ?

3.Vampiri,brioșe și Edmund Herondale

1857 Londra,în acest capitol îl avem Edmund Herondale, ascendentul lui Jace Herondale( cine urmărește serialul știe despre cine vorbesc 🙂 , acesta își sacrifică profesia și tot ce a fost și tot ce a avut, pentru iubire. Magnus este atras de acesta și îl ajută cu o singură condiție: să accepte să iasă la o întâlnire împreună.  Mda.. o poveste de dragoste mai atipică …și stai liniștită nu e singura 🙂

4.Moștenitorul de la Miezul nopții

Această povestioară este oarecum ambigu, cel puțin pentru mine. Copilul Tessei și al lui Will Herondale se poartă straniu,și nimeni nu știe de ce. Face tot felul de ”năzbâtii ” și nimeni nu îl înțelege,iar ochii îi străluceau ca două giuvaiere. Totuși povestea e interesantă așa că nu trebuie ratată. 🙂

5.Mărirea Hotelului Dumort

Sfârșitul lui septembrie 1929, cam așa începe și povestea hotelului Dumort, culcușul vampirilor chiar și în zilele noastre..iubitorii serialului știu despre ce vorbesc.Un vrăjitor pe nume Aldous Nix deschide aici un portal spre iad, distrugând aproape în totalitate hotelul, rămânând doar ruine. Dacă nu ar fi fost Magnus, mulți vânători de umbre ar fi pierit atunci și totul se ducea pe apa sâmbetei. Tot atunci Magnus o cunoaște și pe Dolly o vampiriță tânără și foarte ”înțepată”.

6.Salvarea lui Raphael Santiago

Dacă urmărești serialul sigur știi cine e Raphael, de știut îl știu însă nu știam povestea lui și cum a devenit el vampir. Raphael este un vampir din 1953 însă fizicul său nu arată asta, el transformându-se la 16 ani. Cum s-a întâmplat aceasta? citind povestea vei afla acest lucru plus multe alte lucruri interesante care m-au făcut să îmi schimb părerea despre Raphael din serial.Acesta și Magnus rămân foarte buni prieteni iar vrăjitorul nostru îi promite să îl ajute cu multe lucruri. A fost una din poveștile mele preferate.

7.Decăderea Hotelului Dumort

Iulie 1977, vampirii și-au revendicat hotelul Dumort însă din cauza faptului să se hrăneau cu sângele oamenilor drogați deveniseră și ei dependenți de droguri. Aceștia nu mai răspundeau de faptele lor iar vârcolacii le puseseră gând rău. Din nou cu ajutorul lui Magnus totul s-a aplanat și lucrurile s-au îndreptat. Aici apare și frumoasa Camille o iubire mai veche de-a lui Magnus.

 

8.Ce să îi cumperi unui vânător de umbre care are de toate(și cu care oricum nu ieși în mod oficial)

În această povestioară apare și Alec Lightwood,hmm clar deja începe să îmi placă din ce în ce mai mult cartea ..apar din ce în ce mai multe personaje din serial, iar asta nu poate decât să mă bucure. Povestioara este cumva împărțită în două părți, una în care Magnus invocă un demon pentru o doamnă cu putere financiară și alta unde acesta este în căutarea unui cadou pentru Alec. Aici se infiripă idila dintre Alec și Magnus iar acesta este în căutarea unui cadou cu ocazia zilei  de naștere a lui Alec. Povestioara este tare amuzantă și mă distrează copios tot efortul depus și implicarea lui Magnus.

9.Ultima Bătălie a Institutului din NewYork

Ne întoarcem iar în timp, nu prea mult doar prin 1989 când un grup de tineri numit ”Cercul” omoară o mulțime de repudianți nevinovați.În fruntea lor stă Valentine, tatăl lui Clary, un psihopat care are un singur scop în viață: să extermine Lumea de Jos și să preamărească singurele ființe pure- vânătorii de umbre. Din serial știam că cercul s-a destrămat dar nu știam motivul exact, în această povestioară am aflat toate amănuntele.Tot aici am afla care a fost povestea lui Clary și de ce ea a aflat târziu că este un vânător de umbre.

10. Cursul iubirii adevărate (și al primelor întâlniri)

Din nou protagoniștii acestei povestioare sunt Magnus și Alec. Alec acceptă o invitație în oraș din partea lui Magnus. Toate merg bine până la un punct când aceștia intervin într-un bar pentru a salva o fată vârcolac.Aceștia fac echipă bună împreună iar povestea se termină foarte frumos… nu zic mai multe te las pe tine să descoperi.

11.Căsuța vocală a lui Magnus Bane

După o ceartă între cei doi îndrăgostiți Magnus și Alec aceștia s-au despărțit. Prietenii lui Alec, Clary, Izzy, Simon, Jace, inclusiv el îi lasă nenumărate mesaje lui Bane, scopul este de a-i împăca pe c ei doi. Cum se termină povestea sunt curioasă să o aflu în celelalte două cărți.”Instrumente mortale” și ”Dispozitive infernale”.

Cam atât cu cronicile lui Bane, o carte interesantă unde am aflat o mulțime de dedesupturi despre care nu știam.După cum poate știi întotdeauna cartea bate filmul iar în serial nu sunt explicate atâtea detalii.Dacă ești o fană a subiectului,a vampirilor și vârcolacilor sau a cărților de genul acesta sau pur și simplu îți place cum scris Cassandra Clare atunci recomand cu mare drag această carte. În plus eu vreau să citesc și celelalte două cărți pentru că nu am făcut-o până acum și cu siguranță mă vor încânta la culme.

Cartea face parte din categoria de literatură universală și o găsești pe Libris.ro

 

 

Deyutza

21 Comments

  1. Imi plac cartile cu vampiri, am citit o alta serie care mi-a placut mult scrisa de Charlaine Harris, serie dupa care a fost facut celebrul serial TrueBlood.

  2. Nu-mi plac SF-urile, cartile cu vampiri, demoni si alte identitati, dar pentru ca peste tot cartea este laudata am sa incerc si eu sa o citesc.

  3. Mie-mi place mult coperta, imi plac filmele cu vampiri, varcolaci si alte cele…De citit nu prea am citit asa multe carti referitoare la acest subiect, dar aceasta mi-ar placea!

  4. Waaa, cartea asta vreau și eu să o citesc. Magnus Bane e cel mai simpatic personaj din film și cred că și din carte. Sunt tare curioasă de cronicile sale.

  5. Eu nu prea ma dau in vant dupa genul acesta de carte , dar recenzia ta mi-a placut foarte mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.