Povestea verighetelor noastre

În ziua de astăzi o nuntă nu o poți face fără verighete. Sunt printre cele mai importante obiecte în cadrul unei nunți; sunt alese pentru toată viața, sunt prețioase iar viitorii miri își petrec ore în șir vizitând magazinele de profil sau pe internet. Nimeni nu poate spune cu exactitate momentul în care această tradiție a început de fapt. Cele mai vechi dovezi descoperite până acum provin din Egiptul antic, cu aproximativ 4800 de ani în urmă. Cercul era simbolul eternității iar gaura din centru avea și ea o semnificație, nu era considerată doar un spațiu, ci mai degrabă o poartă sau o ușă, care îl pura pe posesorul inelului prin viață. A oferi unei femei un inel înseamna o iubire nesfârșită și nemuritoare.

Țin minte cum și eu cu soțul meu ne-am gândit și răzgândit ce model să alegem. Eu știam clar că vreau verighete late, erau pe vremea niște modele care se purtau și mna …voiam și eu  🙂

Am luat cu asalt internetul și magazinele fizice în căutarea modelului perfect.Am găsit într-un final verighetele perfecte, am ales  două verighete ieftine–  verighete de aur de pe bijuteriilarosa.ro .

După mintea mea aș fi ales verighete de argint, pentru că nu sunt neapărat un fan al aurului. Soțul meu ma tot bătut la cap, nu avem cum să luăm verighete de argint, trebuie să alegem verighete aur , pentru că le vom purta toată viața.  Am tot căutat până să ajungem la un consens și bine înțeles că un alt criteriu de căutare era să găsim și verighete ieftine. Am găsit o mulțime de modele foarte frumoase de verighete aur,dar parcă pe mine nu mă încânta întocmai aurul ăla galben așa că ne-am axat pe verighete aur alb.

Soțului meu din nou nu îi plăcea aurul alb pentru că aducea foarte bine cu argintul așa că din nou trebuia să ajungem la un consens.

Am căutat verighete din aur combinate cu aur alb. Sunt și acum o mulțime de modele foarte frumoase,și sunt sigură că îți vei găsi și tu modelul perfect dacă ești în căutarea unui. Sunt superbe toate modelele și parcă abia aștept nunta de argint să ne putem schimba verighetele :))  Acum clar nu aș mai opta pentru niște verighete din argint, însă clar nu aș spune nu unor verighete aur alb.

Combinația dintre aceste două feluri de aur îmi place mult mai mult decât dacă este un singur fel. Sunt modele pentru toate preferințele și pentru toate buzunarele. Sunt verighete ieftine care își așteaptă stăpânii 🙂  Aaa și dacă ar fi să îmi mai aleg din nou verigheta aș opta pentru una mai îngustă pentru că aceasta lată mă incomodează de multe ori la treabă.

Așa dar dacă ești în căutarea verighetelor perfecte fii atentă și la câteva aspecte:

1.Nu alege modelul în grabă, oferă-ți un timp pentru a face alegerea potrivită

2.Sfătuiește-te cu partenerul ( așa cum am făcut și eu) și ajungeți la un consens

3.Nu alege modelul pentru simplul fapt că atunci e la modă 🙂 Alege un model care să îl porți toată viața.

4.Tot timpul probează verigheta și alege-ți mărimea perfectă pentru a nu avea apoi surprize neplăcute, ori o poți pierde pentru că e prea largă, ori să îți stea foarte strâns pe deget și să te incomodeze.

 

Tu după ce criterii ți-ai ales sau îți vei alege verigheta ? Care e povestea ei ?

Deyutza

4 Comments

  1. Avem verighete din aur alb, si Doamne, mult am mai cautat pana mi-am gasit un model care sa ne placa.

  2. eram prea tineri si nu me-am gandit prea mult cand am luat verighetele ,ne-au placut si le-am luat au un model finut desi acum daca ma gandesc mi-ar fi placut din aur alb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.