Top 5 electrocasnice si cele mai frecvente cauze ale deteriorarii lor

 Aparatele electrocasnice au devenit o necesitate in orice gospodarie. Desi usureaza considerabil activitatile zilnice dintr-o locuinta, din pacate, acestea trebuie inlocuite in mod frecvent. Cu toate astea, exista cateva cauze frecvente ale deteriorarii lor si, totodata, cele mai potrivite solutii pentru a putea evita defectarea acestora. Citeste acest articol si descopera ce poti face pentru a creste durata de viata a electrocasnicelor tale

 

 

5 electrocasnice si cele mai comune motive pentru care acestea se deterioreaza:

1.Frigiderul

Atunci cand vine vorba despre cauzele care pot duce la deteriorarea unui frigider, acestea pot aparea inainte ca aparatul sa ajunga la tine acasa. De exemplu, unul dintre motivele pentru care un frigider se poate defecta este transportarea acestuia intr-o pozitie orizontala. In mod normal, aparatele frigorifice nu trebuie inclinate prea mult,intrucat solutia continuta de compresor poate lua contact cu alte piese si, implicit, le poate distruge. O alta cauza frecventa care poate crea problemele la nivelul acestor electrocasnice se refera la deschiderea usii frigiderului. Mai exact, atunci cand lasi usa frigiderului deschisa pentru prea mult timp, aerul din interiorul lui se incalzeste, iar compresorul cedeaza. Drept urmare, de acum incolo ai grija sa inchizi cat mai repede usile aparatelor frigorifice.

2.Masina de spalat

In ceea ce priveste masina de spalat, aceasta poate suferi deteriorari dintr-o multime de cauze. In primul rand, exista anumiti producatori care fabrica masini de spalat rufe de o calitate inferioara si, in acest caz, defectiunile sunt iminente. In acest sens, opteaza pentru o marca mai cunoscuta si comanda pe badabum.ro masina de spalat care raspunde cerintelor si nevoilor tale. In al doilea rand, acest aparat se poate defecta atunci cand obiectele mici blocheaza cuva si scurgerea. Pentru a evita o astfel de situatie, verifica, de fiecare data, buzunarele hainelor inainte de a le spalat si asigura-te ca nu introduci in cuva, odata cu acestea, si obiecte de mici dimensiuni.

 

3.Aspiratorul

Una dintre greselile frecvente care duc la defectarea aspiratorului este amanarea inlocuirii sacului sau compartimentului atunci cand acesta este plin. Acest lucru forteaza motorul aspiratorului, il suprasolicita, ceea ce duce la deteriorarea lui. De aceea, ar trebui sa inlocuiesti sacul de fiecare data cand lumina de avertizare se aprinde. De altfel, o cauza a deteriorarii acestui aparat electrocasnic este aspirarea lichidelor atunci cand aspiratorul nu dispune de o asemenea functie. Evita sa il utilizezi in acest scop si apeleaza, in schimb, la folosirea mopului pentru a indeparta apa sau alte lichide de pe podea.

 

4.Fierul de calacat

Depunerile de calcar pe fierul de calcat reprezinta motivul principal al deteriorarii acestuia. Pentru a evita o situatie neplacuta, in care masina de calcat se strica exact atunci cand ai cea mai mare nevoie de el, curata depunerile de calcar cel putin o data pe saptamana, cu ajutorul solutiilor speciale. In plus, asigura-i o durata de viata mai mare acestui aparat utilizand corect optiunile pentru fiecare material in parte. In acest mod, nu doar ca vei preveni defectarea lui, dar va functiona potrivit asteptarilor tale o perioada lunga de timp.

5.Aparatul de aer conditionat

Cea mai comuna cauza a deteriorarii, in ceea ce priveste aparatul de aer conditionat, este pierderea freonului. Practic, atunci cand aerul conditionat ramane fara freon, acesta nu mai are aceeasi putere de actiune si, totodata, temperatura din locuinta ta nu va mai scadea. Asadar, pentru a evita o astfel de situatie, apeleaza la ajutorul unei echipe de specialisti si inlocuieste, periodic, freonul. In plus, este recomandat ca, o data pe an, aparatul sa fie verificat pentru a descoperi din timp eventualele defectiuni ale pieselor interne.

Asadar, acestea sunt cele mai frecvente motive pentru care electrocasnicele se deterioreaza, iar daca vei pune in practica recomandarile pentru intretinerea fiecaruia, vei reusi sa te bucuri mai mult timp de facilitatile pe care aceste aparate ti le ofera.

Deyutza

7 Comments

  1. Numai cu masina de spalat am avut probleme cu restul electrocasnicelor cred ca le-am schimbat pentru ca eram prea vechi si nu-mi mai placea cum aratau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.