Diferențe între televizoarele LCD și LED

Alegerea unui televizor bun nu este deloc simplă. Fie că alegi să achiziționezi un televizor led, fie că te orientezi spre unul FULL HD, opțiunile sunt atât de diversificate încât este aproape imposibil să alegi doar unul. Piața televizoarelor evoluează în mod continuu. Producătorii introduc în mod constant noi tehnologii, susținând că acestea vor garanta cea mai bună calitate a imaginii.  Samsung e unul dintre brandurile mele preferate în materie de televizoare. De ce ? Simplu pentru că acum mai bine de 10 ani mi-am luat un TV Samsung  și în toți acești ani nu a avut nevoie de nici o reparație. Poate îți vine greu să crezi mai ales că în ziua de azi toate sunt făcute ca să se strice repede să poți cumpăra la 2-3 ani altele. Eu am ales la acel moment un tv Samsung LCD însă acum au apărut aceste tv led Samsung care clar trebuie băgate în seama.

Diferențele dintre aceste televizoare Samsung LCD și televizoare LED Samsung sunt:

Televizoarele LED funcţionează pe baza aceleaşi tehnologii de formare a imaginilor întâlnită la mult mai cunoscutele televizoarele LCD. Imaginea este redată cu ajutorul cristalelor lichide (Liquid Crystal Display). Ecranul fiind identic, diferenţa constă în sursa de iluminare din spatele acestuia: neoane (CCFL) în cazul LCD clasic, respectiv diode emiţătoare de lumină (Light Emitting Diode) în cazul celor LED.

Televizoarele care folosesc această tehnologie LCD  oferă cel mai bun raport calitate/diagonală/preţ. Însă calitatea imaginii nu este la fel de bună ca în cazul dispozitivelor LED.

Televizoarele LED oferă un consum mai redus de energie, iar televizoarele care folosesc tehnologia au un design futurist, deoarece permite rame mai subţiri şi o grosime mai mică a televizorului. Televizoarele LED oferă luminozitate, timp de răspuns, durată de viaţă şi contrast mai bune decât LCD-urile.

Hmm totul sunt foarte interesant și cred că îi spun soțului să ne mai luăm un televizor, de data aceasta un televizor led samsung.

Am deja un televizor led, dar nu e un televizor led Samsung și cred că merită să mai facem o investiție.  Sunt atâtea modele de televizoare Samsung, și cred că i-am găsi unu tv led Samsung și pentru camera copilului.

Lui îi place să se uite des pe Youtube și dacă nu prea are acces la calculator atunci televizorul este șansa lui. Sunt sigură că un tv Samsung i-ar place având în vedere că ar fi ceva mai bun decât are acum.

Dacă te-am făcut curioasă și ai vrea și tu un TV LeD , atunci trebuie să fii atentă la câteva criterii când achiziționezi unul.

  • funcțiile televizorului să fie cât mai rapide
  • panoul trebuie să fie de calitate – de minim 100Hz
  • diagonala să fie optimă pentru distanța de privire
  • atenție la rezoluție, contrast , procesor
  • prețul.

Am văzut că pe Evomag momentan sunt reduceri de 70 % . Prețuri bune la televizoare led Samsung deci cred că  e timpul pentru o mică sesiune de shopping.

Tu pentru ce tip  de televizor optezi ? Alegi să achiziționezi un televizor led?

Deyutza

3 Comments

  1. Nu cunosteam aceste diferente dar practic nu m-au interesat. Am un televizor Led de 10 ani cred care este foarte bun inca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.