Cum să porți și să îți asortezi brățările

De cele mai multe ori accesoriile sunt punctele forte în completarea unei ținute.De multe ori nu contează foarte mult ce pui pe tine dacă știi să accesorizezi ținuta cum trebuie.Capabile să scoată o ținută banală din anonimat, bijuteriile sunt „arma” secreta a oricărei iubitoare de modă.

O brățara este un accesoriu plin de farmec și rafinament, care pune în valoare mâna și încheietura grațioasa a oricărei femei.Atunci când spui brățară te poți gândi la o multitudine de modele și texturi.

Pot fi brățări argint, brățări de plastic, din  lemn sau sticlă.De asemenea sunt și brățări din material textil sau piele acestea fiind mai ușor de purtat la ținute casual și nu numai.

Acele brățări  de tip lănțișor , cu diferite forme ornamentale  sau cu pietricele, face parte din seria bijuteriilor clasice, care nu se demodează niciodată și  cu care mergi la sigur.

O brățară argint simplă sau cu ornamente poate fi oferită și ca un cadou și sunt sigură că nu ai cum să dai greș.

 

Pentru că sunt persoane cărora le place să poarte mai multe brățări o dată,trebuie ținut cont de câteva aspecte. În primul rând se zice că cine poartă două brățări acestea semnifică ziua și noapte,întunericul și lumina, binele și răul. Cei ce poartă  3 brățări ( cercuri) acestea simbolizează semnul treimii, Tatăl, Fiul și    Sfântul Duh.

Așa dar :

1. Nu purta niciodată brățări din metale prețioase lângă altele, din metale sau materiale neprețioase. Efectul estetic al combinației  nu e unul tocmai fericit.
2. Dacă  ești genul care poartă  mai multe brățări pe o singură mână, asigura-te ca acestea nu se încurcă între ele. Cel mai bine este să porți brățări fixe și din același material.

 


3. Încearcă să nu combini mai multe culori de metale prețioase – aur alb cu galben, galben cu rosu, etc. E adevărat, sunt multe modele de accesorii care îmbina două culori diferite, dar e bine ca pe acestea să le porți separat pe  principiul „less is more”.

 

Tu cum porți brățările ?

Deyutza

21 Comments

  1. Eu am 3 bratari subtiri cu pietricele, una e alba, una e aurie si una e aramie, se potrivesc de minune impreuna. Eu zic ca tine mult de design ca sa se potriveasca.
    Sunt mare fan bratari, nu ies din casa fara una!

  2. Imi plac bratarile de orice fel dar de purtat doar cate una,cele de argint sunt preferatele mele( mai ales pandora).

  3. Imi place ca au inceput si in RO sa aiba site-uri cu bijuterii autentice si foarte faine. Nu stiam de acest site, insa am descoperit multe lucruri dragute 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.