Cum alegi sutienul pentru alăptare

Astăzi avem un subiect mai delicat sau mai bine zis mai diferit. Mămicile sau viitoarele mămici poate vor găsi acest articol interesant și sper să placă.După ce am născut am vrut neapărat să alăptez și să îmi hrănesc puiul exclusiv la sân.

Alăptarea are un rol deosebit de important în dezvoltarea sănătoasă a bebelușului tău. Perioada de alăptare trebuie să dureze măcar 6 luni ,când poți să îi dai  puiului tău să mănânce și alt ceva. Unde mai pui ca alăptatul este benefic chiar și pentru mamă, nu doar pentru bebeluș.

În România, 30% dintre mame alăptează în prima lună și numai 12,6% dintre ele își mai hrănesc copilul la sân până când acesta împlinește șase luni, conform unui studiu. Sunt o mulțime de întrebări pe care orice femeia care urmează să nască și le pune. La cât timp de la naștere vine laptele, poți alăpta dacă faci cezariană, cum știi dacă laptele este bun, cât de des trebuie să hrănești bebelușul, iar lista poate continua. Află cât  de ușor e să alăptezi doar întrebând medicul sau chiar întrebând proaspetele mămici.Oricum cea mai ușoară metodă de a vedea că alăptatul este  o binecuvântare pentru puiul tău este atunci când îl alăptezi.

Și hainele sunt foarte importante atunci când alăptezi. Tot ce ai în jur trebuie să îți faciliteze hrănirea celui mic. La Mama Boutique găsești lenjerie alăptare și sutiene alăptare la prețuri destul de bune. Tot femeie ești și după ce naști. Așa că nu neglija aspectul senzual al hainelor. Tot la ei găsești rochii, bluze, dar și pijamale,toate concepute special pentru alăptat. Sutienul pentru alăptare este un sutien special conceput pentru ca mamele să poată alăpta  oriunde, cu discreție și să se simtă confortabil în timp ce îl poartă.

Țin minte că mi-a fost destul de greu să îmi găsesc un sutien pentru alăptare potrivit. Am găsit pe site-uri diferite sutiene alăptat dar parcă nimic nu mă mulțumea și nici la prețuri nu excelau.

Pentru a-ți găsi un sutien alăptare de calitate , trebuie să fii atentă în primul rând să fie un sutien alăptare bumbac.

O lenjerie alăptare cât și un sutien pentru alăptare este important să fie din bumbac în primul rând pentru  un confort sporit  dar și puțin elastic pentru a nu te deranja atunci când sânii se umplu cu lapte.  Trebuie să ai grijă ca aceste sutiene alăptare să fie de calitate, hipoalergene și din fibre naturale. Sânul unei mame care alăptează este foarte sensibil, transpiră ușor și cel mai important este greu de tratat în cazul în care apare vreo iritație locală.

Așa dar un sutien alăptare bumbac este cel mai indicat pentru proaspăta mămică.

Trebuie de asemenea să fii atentă atunci când îți cumperi sutiene alăptare pentru că dacă le iei înainte de a naște e foarte posibil ca sânii să îți crească și mai mult.Așa dar cea mai bună perioadă pentru a  alege sutiene alăptat este după ce ai născut.

Pentru a nu da greș, alege un sutien special conceput pentru a se adapta la forma corpului în schimbare, cu țesături elastice și cel puțin doua sisteme de prindere pentru a se putea regla ușor atunci când apar fluctuațiile de dimensiuni.

Asigura-te ca sutienul pentru alăptare are:
– cupe care se desfac ușor;
– 4 „moși” și 4 „babe” (sistem dublu de prindere, doua catarame) pentru mai multa siguranță și confort;
– bretele care sa nu alunece pe umeri (cu sistem non-alunecare).

 

Tu ai alăptat ? Ai purtat lenjerie alăptare sau sutien pentru alăptare ?Dacă nu ești încă mamică la momentul acele vei alăpta ?

 

Deyutza

3 Comments

  1. Mi-ar fi fost de folos acest articol acum cativa ani cand am devenit mamica, dar nu-i nimic, sunt tinere mamici carora cu siguranta le vor fi de folos aceste sfaturi.

  2. putin cam tarziu venit articolul fetita are 12 ani deja ,dar este un articol interesant pentru viitoarele mamici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.