Prieteni de nădejde – produsele de menaj

Avem noi un obicei și facem curățenie primăvara și înainte de sărbători.Știi celebra curățenie de primăvară, atunci cred că se vând cele mai multe produse menaj.

Nu știu de unde acest obicei și de s-ar face curățenie doar în aceste perioade,sau mă rog o curățenie mai generală. Eu una să zicem cam o dată pe lună îmi cumpăr produse de curățenie și produse menaj și cam o dată pe lună fac curățenie drastică prin dulap.

Sâmbăta pentru că atunci am cel mai mult timp liber, mă mobilizez și răstorn casa cu fundul în sus. Nu aștept curățenia de primăvară sau cea de la sărbători, îmi aloc o sâmbătă pe lună când ”fac prăpăd” :))

Am stoc de produse menaj, pentru că la cumpărăturile lunare mereu îmi pun în coș și ceva produse de curățenie. Nu se știe când le termin și mai bine să profit mai ales când dau de produse de menaj ieftine. Mereu mă înarmez cu saci menajeri mulți, nu știu ce fac și cum fac dar eu zilnic umplu un sac de gunoi și zilnic trebuie dus.Adun  de ici de colo și îl umplu, până și duminica umplu cel puțin un sac… nu mă întreba cum reușesc că nici eu nu îmi pot răspunde la întrebare :))

La capitolul produse de curățat mereu îmi iau detergenți pentru spălatul vaselor dar și pentru curățenia din bucătărie și baie.Parcă sunt nebună și nu știu ce obsedată de curățenie dar am câte 4-5 feluri de detergenți, atât în bucătărie cât și în baie. Pentru camere am altele, spray de mobilă,soluție pentru covoare,spray de cameră, odorizante pentru dulapuri și tot așa  :))

Soțul meu mereu îmi spune cumpără și tu produse de menaj ieftine și nu mai cheltuii atâția bani pe tot felul de soluții, dar eu parcă nu-s sănătoasă dacă nu i-au măcar un spray ceva când merg la cumpărături. De lavete, mănuși de menaj sau role de hârtie nu mai zic, dacă ai nevoie găsești în depozit la mine :))

 

Dacă și tu ești o persoană ocupată și  greu îți găsești timp să faci puțină ordine , iată câteva sfaturi:

 

1.Motivează-te și nu amâna ce poți face azi

Fă lucruri mici,dar care să contez.Gândește-te ca la sfârșitul săptămânii să nu mai ai foarte mult de lucru.Șterge praful și dă cu aspiratorul în fiecare zi sau o dată la două zile spre exemplu.

2.Curăță după folosire

Dacă spre exemplu tocmai ai gătit o friptură iar sucul a curs în cuptor, mai bine ștergi acum cât încă este proaspăt.Dacă lași se va usca iar timpul de curățare va fi unul mult mai mult și mult mai obositor.

3. Lucrează în echipă

Presupun că nu locuiești singură așă că poți beneficia de puțin ajutor.Poți împărții câteva trebuiri ușoare și cu partenerul sau copii tăi.Aceștia te pot ajuta cu dusul gunoiului, strânsul mesei sau chiar cu spălatul vaselor… Așa vei termina mai repede și nu lași să ți se adune treabă pe a doua zi.

4.Păstrează cât poți de mult curățenia

Dacă ștergi o dată la două zile  praful, dacă dai cu aspiratorul zilnic,dacă pui la spălat rufele de seara,strângi hainele mereu atunci sâmbăta nu mai rămâi cu foarte multă treabă.

5. Asigură-te că ai ce îți trebuie

Asigură-te că ai mereu produse de curățat în casă. Trebuie să  ai cel puțin strictul necesar ca nu cumva să rămâi fără,mai ales atunci când ai un chef ”nebun” de treabă.

 

Cam acestea ar fi sfaturile mele,iar dacă ții cât de cât cont de ele, la sfârșitul săptămânii curățenia nu va mai fi decât superficială, un schimbat de lenjerie, eventual un geam de șters și uit așa nu mai stai  o sâmbătă întreaga la curățenie. Păstrând mereu curățenia,nu vei avea mult de muncă nici la curățenia de primăvară sau cea de la Crăciun, că și așa vine imediat :))

 

Tu cum îți menții curățenia în casă și ce produse folosești ?

 

Deyutza

4 Comments

  1. Nu-mi place sa muncesc o zi intreaga la curatenie si de aceea fac cate putin in fiecare zi si caut sa se pastreze curatenia facuta.

  2. Si eu am tot felul de detergenti si de solutii de curatenie cand intru intr-un magazin acolo ma duc prima data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.