Suplimente sportive yes or no ?

 

Nu sunt tocmai cea mai sportivă persoană. Încă de prin perioada liceului tot mă mai mișcam puțin dar odată cu trecerea timpului m-am făcut tare puturoasă.În liceu chiar am dat bac-ul la educație fizică și l-am luat cu 10, am făcut și podul din picioare- o mare realizare pentru mine 🙂 Bine și când eram și mai mică am fost la gimnastică deci mobilitate și potențial era dar s-a dus odată cu trecerea timpului.

La un moment dat mă săturasem de atâta sedentarism și m-am gândit să fac ceva.Arderile mele nu mai erau atât de bune, așa cum erau prin adolescență și asta se vedea. De la lună la lună și mai ales pe perioada iernii am tot văzut că hainele îmi rămân mici.

În primăvară am pus piciorul în prag și am zis că trebuie să fac ceva. O variantă simplă (zic eu) ar fi fpst să merg la sală, sau să fac diferite activități.După câteva analize am zis pas mersului la sală și am ales mersul pe bicicletă și plimbările lungi la pas. Nu știu în ce măsură mă ajută dar trebuia să fac ceva. O perioadă m-am apucat să fac exerciții acasă și soțul meu chiar a cumpărat niște mici gantere.

Era totul pregătit însă eu tot putoare eram :))  La un moment dat m-a fulgerat așa o idee să iau suplimente pentru sportivi. Am intrat pe www.suplimente-sport.ro și m-am documentat puțin.

Aceste suplimente nutritive pentru sportivi promit persoanelor care depun un efort fizic  mai multă forță, energie, rapiditate și vigoare musculară.

Datorită  nutrienților și substanțelor pe care le conțin aceste suplimente sunt consumate de tot mai mulți sportivi. Mulți dintre aceștia recurg la aceasta formă de suplimentare nutrițională pentru a-și crește performanța, însă eficacitatea și siguranța acestor produse rămâne discutabilă.

Suplimentele alimentare pentru sportivi sunt un complex de substanțe menite să îmbunătățească randamentul sportiv. Unele dintre aceste substante sunt naturale, accesibile și legale, pe când altele sunt preparate artificial- cred că mai ții minte și cazul lui Mutu sau a altor sportivi.

Așa dar o fi bine să iau suplimente, n0 fi bine, nu știu ce să fac.

Dacă mi-aș face curaj și m-aș duce la sala mi-am găsit și suplimentele perfecte pentru mine. Acest produs se adresează atât persoanelor care practică sportul cu scop recreativ, cât și atleților profesioniști. Conține L-arginina, într-o formă superioară din punct de vedere biologic, mai exact Alfa-Keto-Glutarat (AKG), un metabolit intermediar din Ciclul Krebs, astfel că metabolismul realizat conduce spre producerea energiei necesare activității musculare – moleculele de ATP.

Oare dacă iau aceste suplimente voi fi în stare să rezist mai mult la antrenamente? Adevărul e că acum și dacă urc până la etajul patru obosesc foarte tare.

Dacă totuși mă gândesc să nu merg la sală poate ar fi mai fun să fac aerobic, sau kangoo Jumps sau orice activitate mai ușoară.Cu toate astea tot mi-ar trebuii ceva vitamine, ceva suplimente să rezist că altfel după 5 minute de sărit cad și leșin pe acolo :))

Am aflat că Glutaminele ar fi ok pentru treaba asta iar suplimentele astea ar fi exact ceea ce caut eu.Glutamina mă ajută să ofer corpului  meu necesarul de aminoacizi. L-Glutamina reprezintă un produs de cea mai înaltă calitate și este  la un preț foarte bun.

Un sfat ar fi  acela că, este bine întotdeauna  de supravegherea medicului atunci când îți administrezi suplimente alimentare pentru sportivi.Este mult mai sigur așa și mda… încă nu m-am lămurit dacă aceste suplimente sunt yes or no.

 

Tu ce părere ai despre ele? Ai consumat astfel de suplimente ?

Deyutza

One Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.