Recenzie – Evanghelia după Lucifer

Am reuși într-un final să termin și eu cartea Evanghelia după Lucifer. Am început cartea acum vreo două luni și sincer mi-a fost puțin mai greu să o citesc. Unul dintre motive a fost pentru că am stat prost cu timpul liber și un altul a pentru că până la pagina 100 nu am găsit foarte interesantă cartea. Odată ce am depășit această pagina deja începuse să se întâmple lucruri. Cartea o am de la Editura All, aici găsind mereu cărți interesante la prețuri foarte bune.

Evanghelia după Lucifer este un roman – un joc al gândurilor la granița dintre  realitate  și ficțiune,dintre fantezie și mitologie.

”Romanul creează suspans nu numai la suprafața evenimentelor , ci și în adâncime , prin viziunea tulburătoare pe care o propune asupra îngerilor,demonilor, a lui Dumnezeu și a Satanei.”

Aftenopostern

Totul începe atunci când Bjorn Belto, un arheolog renumit, intră în posesia unui manuscris foarte vechi fără să știe ca acesta îi va pune viața în pericol și i-o va schimba pentru totdeauna.

De fapt nimeni nu știe  exact ce ascunde acest manuscris, dar cu toate acestea foarte mulți oameni sunt pe urmele lui, din motive diferite. Asa ca Belto se trezește urmărit de un cult satanist DraculSânge  originar din România și tot odată de  oameni influenți , care fac parte din proiectul Lucifer. Bjorn se simte obligat să afle ce se ascunde în spatele acestui manuscris, și tocmai de aceea începe o călătorie prin lume. Amsterdam, Roma și Anglia mai exact,aici sunt locuri în care întâlnește oameni interesați de a elucida misterul documentului atât de controversat. CC este una dintre  persoanele care-i destăinuie lui Bjorn o groază de enigme, pe care protagonistul nu știe cum să le perceapă.

În paralel subiectul cărții mai are o poveste de data aceasta despre Silvana.În 1970, Silvana, fiica lui Giovanni Nobile, profesor de teologie la Vatican, este răpită din ordinul aceleiași secte religioase și încuiată într-un sicriu. Dacă Nobile nu le predă  pergamentul vechi de mii de ani, numit Manuscrisul lui Lucifer, răpitorii amenință că o vor lăsa pe Silvana în coșciug până la moarte. Patruzeci de ani mai târziu, arheologul Bjørn Beltø descoperă ceea ce pare să fie un fragment din misteriosul manuscris și se trezește din nou ținta unor atacuri inexplicabile. Singura cale de a scăpa de urmăritori este să dezlege taina manuscrisului și să aducă la lumină un secret uluitor, păzit cu strășnicie de mai bine de patru milenii.

 

”Nu sunt mort sunt doar într-un sicriu.Sunt gol, iar în jurul meu este întuneric.Inima îmi bubuie în urechi în aceiași cadența cu respirația, pe care o aud infinit mai puternic.

Doamne sfinte, ajuta-mă te rog să scap!

Nici brațele nu le pot întinde căci se lovesc de marginile coșciugului mult prea strâmt.Am plâns și simt că nu mai rezist.

Nu mai pot să respir.Mi-e sete și mă năpădesc gândurile.Mă gândesc că așa trebuie să fie atunci când ești mort.”

 

 

Și cam așa decurge subiectul romanului, oscilând între cei 2 protagoniști. Atât Bjørn cât și Silvana au trăit prin aventuri similare însă în ani diferiți. Totuși aceștia peste ani și ani se vor întâlni. În ce circumstanțe te las pe tine  să descoperi.

”Manuscrisele străvechi,miturile din jurul lor și impactul pe care l-au avut asupra omenirii ar părea de interes numai pentru erudități,dar în mâinile lui Egeland iau foc ca praful de pușcă”

Dagsavisen

Au reușit cei din ordinul DraculSânge să pună mâinile pe Manuscrisul lui Lucifer? Și totuși… ce conținea acel manuscris? Ce s-a întâmplat cu Silvana și Giovanni Nobile. Întrebări la care vei primii răspuns citind cele 480 de pagini.

Dacă te interesează o poți găsi la Editura ALL ,iar acum este la reducere de la 50 de lei la 37.Un preț foarte bun după părerea mea.

Ai citit cartea ?Cum ți s-a părut ? Dacă nu ai citit-o te-am făcut totuși curioasă ?

Voi ce ați mai citit?Ce îmi recomandați ?

 

Deyutza

17 Comments

  1. Ma ia cu fiori doar cand rostesc numele Lucifer,darami-te sa citesc si cartea 🙂

  2. Nu stiu tu de ce n-ai avut timp de ea, dar eu as devora-o in cateva zile, este exact genul de carte care-mi place si ma bucur ca ai facut aceasta recenzie si am aflat despre cartea asta!

  3. Cu siguranta mi-ar placea sa o citesc insa nu stiu care e treaba ca mie nu mi-au mai raspuns la solicitari cei de la Editura, de cand s-au tot schimbat respinsabilii. Comandasem si eu 2 carti dar nu am primit niciun raspuns.

  4. Numai recenzii favorabile am citit despre aceasta carte care m-a facut curioasa sa o citesc si eu.

  5. N-am citit cartea, dar titlul cartii iti cam da fiori! Multumim de recenzie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.