Cum îți alegi pilota în funcție de anotimp

Așa cum treci de la garderoba de iarna la garderoba de vară , așa trebuie să ai grijă și de pilota, mai bine zis de schimbarea ei.

Pilota este de fapt vechea plapumă a bunicii,doar că aceasta se găsește într-o variantă mult mai ușoară.Țin minte că bunica avea o plapumă din lână, era așa călduroasă dar atât de grea că abia mă mișcam pe sub ea.Dacă cumva îmi aluneca de pe pat, abia abia reușeam să o ridic înapoi.

Nu știu cum ești tu dar eu una sunt friguroasă și indiferent că sunt 10 sau 30 de grade în cameră eu tot trebuie să mă învelesc.

Alege pilota în funcție de anotimp

Pilotele de pat sunt de mai multe feluri.pilote de iarnă, pilote de vară, pilote pentru primăvară toamnă sau chiar pilota 4 anotimpuri. Cele pentru iarnă sunt ceva mai groase și pot fi umplute cu puf de gâscă sau chiar cu lână.

Dacă vrei să alegi pilote de vară,trebuie să știi că acestea pot fi matlasate, sau umplute cu silicon… da ai auzit bine cu biluțe din silicon sau puf siliconat…. Dacă spre exemplu ești alergică la puf o pilotă umplută cu silicon este alegerea perfectă.

Totuși dacă vrei să nu cheltuiești mulți bani, trebuie să fii atentă la prețuri dar și la  calitate și în special să vezi de produse românești.Pilota 4 anotimpuri este totuși una din cele mai bune variante atunci când vrei să îți achiziționezi una nouă.

O pilotă este totuși o achiziție pe termen lung, nu îți cumperi toată ziua așa ceva și de aceea ziceam ca trebuie atenție la prețuri și cel mai important la calitate. O pilotă bună poate fi utilizată în orice moment al anului,o pilotă 4anotimpuri este special concepută pentru a face față diferențelor de climat și condiții de temperatură. O pilotă bună o poți folosi 10-15 ani fără nici o problemă.

Criterii după care să alegi o pilotă bună

  • materialul să nu rețină umiditatea
  • pilota să fie ușoară și subțire, să nu “sufoce”
  • pilota să  țină de cald atât cât trebuie (termoizolantă)
  • să încapă în mașina de spălat.

Materialul exterior al pilotei este și el foarte important pentru că  și el influențează calitatea și durabilitatea pilotei dar și confortul tău. Am observat că o calitate bună  o au aceste produse românești de la maderomânia.ro . Recenziile sunt bune, prețuri pe toate gusturile și buzunarele așa că nu îmi rămâne decât să dau o comandă online pilotă 4 anotimpuri, că tot eram în căutare de așa ceva.

Tu cu ce te învelești pe timpul verii ?Cum îți alegi pilota în fiecare anotimp?

 

Deyutza

2 Comments

  1. Am o pilota patru anotimpuri, dar am si pilote separate mai groase sau mai subtiri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.