Îngrijirea corectă a dinților

Încă de mici am învățat că dinții trebuie spălați de cel puțin 2 ori pe zi.Îngrijirea dinților trebuie făcută cu strictețe pentru că alături de unghii, aceștia sunt oglinda omului.

 

Cum ar fi sa mergi într-o instituție publică și acolo să îți zâmbească o doamnă cu dinții fie cariați, fie lipsă 🙂 Minunat nu?

Așa cum ai grijă de tenul tău,și cum  eşti la curent cu cele mai noi tendinţe în materie de fashion așa trebuie să ai grijă și de sănătatea ta. Trebuie să ai grijă de felul în care arăţi atât la exterior cât și la interior.  Un zâmbet perfect, spre exemplu, nu poate fi niciodată obţinut fără o atenţie deosebită acordată sănătăţii. O periuță de dinți electrică poate fi prietena ta toată viața.

 

Îngrijirea corectă a dinților

Îngrijirea dinților după cum ziceam de la început, trebuie începută încă de la primii dințișori. Am auzit multe mămici care nu spală dințișorii copiilor pentru că sunt prea mici și nu are rost pentru că oricum vor cădea.

Total greșit pentru că nu cred că vrei ca cel mic să aibă dinții cu tartru, carii sau să fie galbeni chiar și înainte de ai cădea.Da aceste lucruri se întâmplă și la cei mici nu doar la cei mai mari.

De aceea totul începe de la pastă de dinți și periuță.Pentru unul mic de 1 an sau doi nu știu dacă e ok să îi cumperi o periuță electrică însă o periuță de dinți normală îi va fi de mare ajutor.

Pentru noi ăștia mai mari îngrijirea dinților este la fel de importantă pentru că mai bine previi decât să tratezi.

Spălatul zilnic de cel puțin 2 ori și eventual un duș bucal ajută mult. Dușul bucal este ideal pentru persoanele cu implanturi dentare, coroane, punți sau aparate ortodontice, pentru persoanele cu afecțiuni parodontale, dar și pentru oricine își dorește o dantură sănătoasă și un zâmbet atractiv.
Chiar dacă este folosit și o singură dată pe zi, timp de 90 de secunde, duşul bucal te va ajuta să ai gingii mai curate şi mai sănătoase.Waterpik sunt cei care au inventat și dezvoltat acest tip de dispozitiv încă din 1962 deci nu e ceva nou în caz că nu ai auzit de el până acum.Dușul se face cu ajutorul unui irigator bucal și ajută mult la sănătatea dințiilor și gingiilor tale.

Sincer nu am folosit până acum, însă acest filmuleț pe mine ma convins.Prețul unui astfel de irigator nu este foarte mare și acesta poate fi folosit de toți membrii familiei.Îți poți achiziționa un irigator bucal cu mai multe capete și astfel toată lumea în poate folosi nestingherit.

Așa dar pentru ați îngriji dinții corect, începi dimineața cu un duș bucal și apoi continui cu periajul.Din igiena ta dentară nu trebuie să lipsească nici apa de gură și de ce nu ața dentară.Totul pentru  o dantură sănătoasă și o respirație fresh.

 

Ce zici tu îți îngrijești corect dinții ?

 

Deyutza

2 Comments

  1. Eu cred ca da. Urmeaza sa-0mi cumpar o periuta electrica, am tot amanat dar nu se mai poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.